Skocz do zawartości

Nazwa.pl i Sunrise System łączą siły

wspolczynnik

Rekomendowane odpowiedzi

Beerbant miałem na myśli ludzi którzy łykają wszystko bez zastanowienia, zaznajomienia się z tematem czyli nieświadomych. Taki klient na własne życzenie daje się cmokać.

Na ostatek jeszcze (sorki) zastanów się proszę co by było gdyby na podobnej zasadzie postąpił lekarz do którego przyszedłeś po poradę / pomoc, mechanik któremu oddałeś samochód do naprawy czy kucharz w restauracji do której przyszedłeś na sałatkę z krabów a dostałeś sałatkę z tych zmielonych odpadów nazywanych "paluszkami krabowymi ...

Mnie spotkało coś takiego, że ledwo odratowałem moją Mamę która dostała zapaści po tym jak konował dał jej zastrzyk z pencyliny gdzie w jej książeczce zdrowia jak byk było napisane aby nie podawać tego leku bo jest na niego uczulona a konował nie wiem jak przeglądał, że tego nie zauważył (ja kużwa akurat pechowo na chwile wyszedłem z jej pokoju) , EOT w temacie "samoznastwa" w każdej dziedzinie ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Taki klient na własne życzenie daje się cmokać.

Dla Ciebie i wielu innych klient powinien mieć większą wiedzę od niektórych oferujących usługi SEO ? Czy dobrze rozumiem ? ;)

Do tego doktorat z Prawa. Inaczej to frajer i dobrze, że go łupią jak się daje. Przecież kradzież w majestacie prawa to model biznesowy, o co Ci chodzi?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

15 lat temu byli wstanie zrobić samochód W124 który bez problemu miał przebieg 1 000 000 km bez większych napraw , a teraz najnowocześniejsze samochody nawet nie zbliżają się do tej poprzeczki

Racja tylko, że bazując na tym przykładzie pojazdy sprzedawane przez SS nie jeżdżą a są przedstawiane jako markowe auta do komfortowej jazdy.

Mercedes:

kshw.jpg

"Samochód" SS:

jyvl.jpg

Ale podobno to normalny model biznesowy:

Nie wiem co wy tego SS się tak uczepiliście, że robią frazy które nie przynoszą ruchu. Oferują pozycjonowanie danych fraz, wywiązują się z umowy, biorą kasę i tyle w temacie. W każdej branży robi się klienta w balona, jeśli ktoś się na to godzi to w czym problem?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Dla Ciebie i wielu innych klient powinien mieć większą wiedzę od niektórych oferujących usługi SEO ? Czy dobrze rozumiem ?

Beerbant nie zrozum mnie źle, ja nie popieram SS ale ta firma ma już od dawna opinie w internecie i można przed podpisaniem umowy to sprawdzić, jeśli ktoś tego nie robi to musi mieć świadomość że może to się dla niego źle skończyć. Ja się nieraz przejechałem na usługach "kucharzy", "mechaników", "lekarzy" itp. i to była moja wina bo ich nie sprawdziłem wcześniej.

SS ma taki "model biznesowy" ale zapewne wszystko jest tak rozpisane w umowie że wszystko jest legalne i zgodne z umową. Poprostu temat o SS jest już wyczerpany, każdy wie jak działają, zainteresowani mają co czytać i nie ma co już tego roztrząsać.

[Poprostu temat o SS jest już wyczerpany, każdy wie jak działają, zainteresowani mają co czytać i nie ma co już tego roztrząsać.

No troszku i to większe troszku się mylisz.

Znaczna większość naszego społeczeństwa nie jest w stanie nawet paska adresowego dobrze zlokalizować i wiedzieć do czego służy a o czytaniu informacji ze zrozumieniem nawet nie wspomnę.

Czy tylko z tego powodu, że mają inne zdolności należy ich oszukiwać i wykorzystywać? Taki ma być ten świat?

Chyba nie.

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Co by nie mówić, firma SS i tak się wybroni z każdego zarzutu. Jestem przekonany, że sąd prawie w każdej sprawie przyzna rację SS a nie oponentowi. A to dlatego iż SS przez lata wyrobiło sobie renomę w branży. Potwierdzeniem mogą być chociażby nagrody oraz wyróżnienia w rankingu Deloitte.

Oczywiście, działalność jaką opisujemy nie jest sprzeczna z prawem, należy ją rozpatrywać tylko i wyłącznie od strony etycznej.

Wypisywanie na forach, jaka ta firma zła i co ona takiego nie zrobiła, właśnie podpada pod kk. Jeśli ktoś ma informacje o złamaniu prawa należy to niezwłocznie zgłosić.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Beerbant nie zrozum mnie źle, ja nie popieram SS ale ta firma ma już od dawna opinie w internecie i można przed podpisaniem umowy to sprawdzić, jeśli ktoś tego nie robi to musi mieć świadomość że może to się dla niego źle skończyć

Wiesz co każą mówić swoim "markieterom" kiedy potencjalny klient powołuje się na niepochlebne o nich opinie ? Polecam sprawdzić samemu ;) .

ale zapewne wszystko jest tak rozpisane w umowie że wszystko jest legalne i zgodne z umową.

Legalnym jest kantowanie klienta i wykorzystywanie jego "ciemnoty" ;) . Też bez urazy ale podobnych argumentów używały banki dopóki UOKiK nie zabrał się im do tyłka każąc zmienić niektóre zapisy ....

Na koniec ciekawostka dla Ciebie do przemyślenia ;)

Strony zawierające umowę mogą ułożyć stosunek prawny według swego uznania, byleby jego treść lub cel nie sprzeciwiały się właściwości (naturze) stosunku, ustawie ani zasadom współżycia społecznego.

https://www.zarzadca....=210&Itemid=356

Zasady współżycia społecznego – oznaczają minimum powszechnie przyjmowanych zasad poprawności i uczciwości w relacjach z innymi osobami. Jest to zwrot niedookreślony, używany zwłaszcza w przepisach regulujących stosunki cywilnoprawne; stosując go, ustawodawca tworzy klauzulę generalną odsyłającą do norm pozaprawnych. To, czy określone zachowanie jest zgodne z zasadami współżycia społecznego ocenia się w odniesieniu do konkretnego przypadku i całości towarzyszących mu okoliczności, czego weryfikacja jest zadaniem sądu (patrz art. 5 KC). Zasady współżycia społecznego stanowią element porządku prawnego. Nie są sankcjonowane ani egzekwowane.

https://pl.wikipedia....

Jest dużo bardzo rzeczowych publikacji na temat zawierania umów. Są orzeczenia sądów na portalach orzeczeń... Nie ma sensu więcej przeklejać.

Co by nie mówić, firma SS i tak się wybroni z każdego zarzutu.

Zobaczymy ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Prawda jest taka ze już przerżnąłeś ten proces i tyle. Takie firmy sa przygotowane na taka ewentualnosc są przygotowani do procesowania sie, to jest wliczone w ich działalność, maja sztab prawnikow, jednym slowem cale zaplecze. A ty porywasz się z motyką na księżyc zamiast pasc na kolana i błagać o wybaczenie teraz będzie cię to jeszcze sporo kosztowalo;)

Prawda jest taka ze już przerżnąłeś ten proces i tyle.

Jest to prawda z gatunku "gó**o prawda" ;)

pasc na kolana i błagać o wybaczenie

Jakoś nie podchodzą mi Twoje preferencje ;)

z nazwa.pl kilka lat temu miałem taką przygodę. Miałem na ich hostingu postawiony jeden sklep internetowy. Ze zdumieniem któregoś ranka zauważyłem, że strona nie ładuje się. Zadzwoniłem do BOK nazwa.pl i otrzymałem takie wyjasnienie : " wyłączylismy stronę bo generowała za duży ruch " Oburzony wysłałem reklamacje, że nie mają prawa bez powodu i bez informowania mnie wyłączać strony, oczywistym jest że generuje to mojej firmie straty a że sklep był popularny to nawet powiedziałbym duże straty. Odpisali mi, że mogą ponieważ w umowie jest zapis, że " zobowiązuje sie nie działać na szkodę innych klientów nazwa.pl" a zbyt duży ruch na mojej stronie w ich opinii jest działaniem na szkodę innych klientów :) To jest wyjaśnienie godne samego SS, nie dziwi mnie ta fuzja

Z home to samo miałem. Napisałem że to dobrze że duży ruch bo mam zamówienia, a w odpowiedzi było że mam 3 dni na decyzję czy wybieram vps/dedykowany bo za 3 dni w ogóle wyłączą bo generuje za duży ruch. Cal.pl tak samo ale u nich był to 1 dzień. Tym samym pojawił się hetzner i jego dedyk...

Troubles with google penalty? No problem - can fix it!

Co wy na to? ;)

Na każde zapytanie Google i inne wyszukiwarki internetowe wyświetlają tysiące odpowiedzi, a przeciętny użytkownik zwraca uwagę tylko na te umieszczone na najwyższych pozycjach – dlatego Nazwa.pl i Sunrise System podpisały umowę o strategicznym partnerstwie. Obie spółki połączyła wspólna misja – dostarczania rozwiązań pozwalających zaistnieć innym podmiotom w Internecie.

https://www.reklamawi...em-czolowi.html

Ciekawe dlaczego skasowali wpis ;)

Z home to samo miałem

Klasyka, mi też odpisali, że serwis generuje za duży ruch dlatego stamtąd zrobiłem wypad. Taka mała ciekawostka. Najpierw napisali, że niezoptymalizowana strona generuje za duże obciążenie - zapytałem czy mogą "zoptymalizować" no to poprosili abym zamówił usługę , wysłałem im fax z zamówieniem (bo chcieli faxem) i sprawa obciążenia ucichła na rok (optymalizacji nie przeprowadzili ) ;)

skoro się seło zajmują.

:hahaha:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności