Skocz do zawartości

Jaki system do zarabiania na publikacji linków?

Konrad

Rekomendowane odpowiedzi

Ostało mi się kilka blogo-serwisów, których nie wykorzystuję do pozycjonowania stron klientów bo kompletnie nie wiążą się tematycznie. Mają sporo backlinków, ładny site i Page Rank od 0 do 3. W jaki system najlepiej je wpiąć aby wyciągnąć z nich parę złotych za publikację linków? Prolink? Seopilot? Co teraz jest na topie wśród "zarabiaczy"?

Trzeba testować, każdy typ serwisu generuje inne dochody w systemach. Dla domen PR>0 proponuję Prolink/Statlink - chociaż oba mają minusy (Prolink, Statlink). Dla domen PR 0 - Eweblink/Gotlink. A najlepiej wybrać jeden by można było łatwiej wypłacać/sprzedawać punkty.

Radeq blog - już mniej o SEO ;)

Wolałbym coś co nie będzie mnie dodatkowo angażować czasowo, bo raczej nie są to duże zarobki i gra nie warta świeczki. Chodzi tylko o to żeby serwisy same na siebie zarobiły. Czyli zbieram kasę za prezentację linków i mogę ją sobie wypłacić - tak działa np. prolink. Statlink odpada, bo tutaj zbieram punkty, a nie złotówki i później muszę te punkty upłynniać szukając chętnych. To dodatkowa robota i raczej nie o to mi chodzi :)

Jsmp no pewnie, tylko że chyba mało kto czyta regulaminy od deski do deski i dlatego potem wychodzą takie różne niespodzianki.

A właśnie Konrad a może byś tak umieścił jakaś dyskretną informacje na tych swoich blogach, że można zakupić u ciebie link? Może akurat ktoś się odezwie i zarobisz parę zlotych bez płacenia pośrednikom... Niektórzy też sprzedają linki na Allegro.

Czytałem na blogu Lexy, że Prolink nie jest zbyt korzystny dla wydawców

Ale to chyba była wypowiedź którejś z komentujących osób? Ja raczej nie wypowiadałam się odnośnie korzyści dla wydawców, tylko reklamodawców. To tak w ramach sprostowania ;)

Czytałem na blogu Lexy, że Prolink nie jest zbyt korzystny dla wydawców

Ale to chyba była wypowiedź którejś z komentujących osób? Ja raczej nie wypowiadałam się odnośnie korzyści dla wydawców, tylko reklamodawców. To tak w ramach sprostowania ;)

Tak tak, to było w komentarzach oczywiście:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności