Skocz do zawartości

Kilka pytań dotyczące filtra

aragz

Rekomendowane odpowiedzi

Rozpocznę od tego że moja zmora dotycząca filtra trwa już kilka dobrych miesięcy. Co prawda 2 tygodnie temu w końcu doczekałem się wyczekiwanego "wycofaliśmy ręczne działania antyspamowe" (większość linków była edytowana, tylko ok 15% najsłabszych powędrowała do disavow) jednak od tego czasu praktycznie nic się nie zmieniło. Pozycje strony są takie jakie były tzn. tych podstron które dostały filtr (dopasowania częściowe), można je w zasadzie znaleźć tylko poprzez "site:...." stąd mam też mam kilka pytań..

1) czy to normalne że pomimo tego że dostałem wiadomość "wycofaliśmy ręczne działania antyspamowe" nadal mam w panelu dopasowań częściowych wiadomość "Nienaturalne linki do Twojej witryny"

2) czy to możliwe że poza nałożonym wcześniej filtrem ręcznym jest nałożony też filtr algorytmiczny, a jeśli tak to czy jest jakaś możliwość sprawdzenia tego?

Jak Realnie zarabiać online - https://www.zarobic-online.pl/ - mój poradnik, HornSEO - hornseo.pl

1) Mógł być nałożony kolejny. Wyślij zgłoszenie i opisz problem, że dostałeś informację (wklej ją) o zniesieniu i o co chodzi. Zapytaj o to, czy masz czy nie masz, a jak tak to o przykładowe linki abyś mógł zdiagnozować problem.

2) Możliwe. Obserwuj statystyki wejść i pozycje strony. Objawia się nagłym spadkiem ilości wejść i pozycji o np minus 50 w dół w ciągu krótkiego czasu (2-3 dni).

Co to znaczy większość linków edytowana? Usunięte? Jak tak to spadek może też być i tym spowodowany. Powodów tej sytuacji trochę jest. Podasz adres strony?

Troubles with google penalty? No problem - can fix it!

dzięki za odpowiedź

1) ok tak zrobię

2) statystyki obserwuje na bieżąco i największy spadek o ok 50% był w ten sam dzień co został nałożony filtr ręczny. Poza tym reszta w normie

Co do linków i edycji - miałem na myśli zmiany i zróżnicowanie anchorów, dodanie brandowej nazwy w tytułach itp

Jak Realnie zarabiać online - https://www.zarobic-online.pl/ - mój poradnik, HornSEO - hornseo.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności