Skocz do zawartości

Jedna wielka porównywarka cen czy kilka stron?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Po ostatnich zmianach oraz kampaniach Google przeciw "portalą ogólnym ze wszystkim" oraz kampanich z naciskiem na niszowe strony z danej kategorii przyszło mi projektować nowy portal. Ma to być standardowa porównywarka cen. I tu chciałbym zapytać bardziej doświadczonych pozycjonerów, mającym kontakt z takim typem stron. Czy warto założyć duży portal podzielony na kategorie pod jedną domeną i pozycjonować zarówno podstrony pod fraze telefony komórkowe oraz t-short czy baseny ogrodowe? Jak Google w takim wypadku patrzy na takie strony? A może warto stworzyć kilka stron, np. tech-porównywarka na jednej domenie i tylko z urządzeniami elektronicznymi typu: telefony, komputery, fotografia etc. druga np. Dom i ogród, narzędzia, sprzęt AGD, RTV, Sport i trzecia np. odzież, obuwie, biżuteria, zegarki etc. Jakie są plusy i minusy takiego rozwiązania i które na waszym miejscu wybralibyście?

Przy kolejnej porównywarce cenowej skupił bym się bardziej na wymysleniu takiej funkcjonalności której nie mają te które juz są na rynku.

Raczej darował bym sobie taki projekt w SEO .

Jedynie mogę podpowiedzieć jak się uprzesz przy tym abyś zwracał szczególną uwagę na optymalizacje wewnętrzną treści i struktury linkowania tak abyś miał jak najwięcej zaindeksowanych podstron i jak najmniej w "suplementalu"

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Przy kolejnej porównywarce cenowej skupił bym się bardziej na wymysleniu takiej funkcjonalności której nie mają te które juz są na rynku.

Raczej darował bym sobie taki projekt w SEO .

Jedynie mogę podpowiedzieć jak się uprzesz przy tym abyś zwracał szczególną uwagę na optymalizacje wewnętrzną treści i struktury linkowania tak abyś miał jak najwięcej zaindeksowanych podstron i jak najmniej w "suplementalu"

Mamy w planach stworzyć ciekawą funkcjonalność z naciskiem na użytkownika a nie sklepy i zyski, jednak głównym źródłem ruchu przy obecnych założeniach ma być SEO. Oczywiście wewnętrzne linkowanie, pełna optymalizacja treści oraz dość sporo wysokiej jakości treści nawet opisujących kategorie czy produkt to standard.

Pierwszy wariant

Rozmawiałem właśnie z osobami działającymi na rynku amerykańskim i proponowali mi właśnie stworzenie kilku stron bardziej niszowych niż jednej ogólnej o wszystkim, gdyż Google prowadzi kampanie przeciw stroną które są o wszystkim (kilka kategorii, niszy) i je zdecydowanie trudniej wypozycjonować, chciałem to zweryfikować na rynku polskim, pytając o to tutaj.

oraz dość sporo wysokiej jakości treści nawet opisujących kategorie czy produkt to standard.

Jak widze coś takiego jak "wysoka jakość treści" to tak naprawdę nie wiem o co chodzi bo jest to dla mnie osobiście pojecie fikcyjne ze względu na to, że ta wysoka jakość to rzecz cholernie subiektywna ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Nie wszystko co się sprawdza gdzie indziej sprawdzi się w pl.

Przy większej liczbie stron możesz mieć problem z rozpoznawalnością marki, a ludzie jednak do tego przywiązują wagę. Jak ktoś kojarzy np. ceneo i mu wyskoczy w wynikach, to prędzej je kliknie (nie licząc tych co porównywarek w ogóle nie lubią:-)).

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności