Skocz do zawartości

Google+ +1button czy też Goggle Share

as24

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o Waszą ocenę wpływu na pozycjonowanie:

1. przycisk +1

2. przycisk Google Share.

Jeżeli mielibyście wybierać pomiędzy 1 i 2, to który z nich byście wybrali ze względu na wpływ na pozycjonowanie.

Różnice w zastosowaniu są wiadome, chodzi mi tylko o wpływ na pozycjonowanie.

np. 100 kliknięć na stronie głównej +1 a 100 kliknięć Share.

Odszkodowania Wrocław - KDRO.pl - najwyższe odszkodowania - 500.000zł odszkodowania za śmierć osoby bliskiej

Radca Prawny Wrocław - rozwód, odszkodowania, windykacja

Na chłopski rozum 100 share będzie lepsze niż gołe plusy. Jednakże plus jedynek możesz więcej zdobyć niż udostępnień.

Najlepsze efekty w pozycjonowaniu przynosi nic nie robienie. Po prostu rozwijaj cały czas swoją stronę, a sama się wbije do top 10 i będzie to pozycja niezachwiana. Nie wierzysz? Też kiedyś nie wierzyłem...

Ale +1 Button również pojawia się w profilu osoby klikającej, z tym iż nie jest powiązane z konkretnym wpisem, a ze stroną (lub serwisem) z którego pochodzi przycisk +1. Ale zgadzam się, że Share ma lepszy efekt. Z tym, iż Share jest lepsze dla blogów.

Odszkodowania Wrocław - KDRO.pl - najwyższe odszkodowania - 500.000zł odszkodowania za śmierć osoby bliskiej

Radca Prawny Wrocław - rozwód, odszkodowania, windykacja

• 2 tygodnie później...

O wiele łatwiej zdobyć +1 niż share. +1 są wśród 200 czynników wpływających na ranking Google.

Share wiadomo lepsze osiągi i też daje linka. Choć ja jestem za +1.

Porównać to można z Like vs Share na Facebooku. O Like zdecydowanie łatwiej, ale Share daje kopa jeżeli chodzi o wirusowe.

sami

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności