Skocz do zawartości

Nie widać backlinków

pjck

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdzam ostatnio backlinki wiodące do moich stron i żadne z narzędzi większości z nich nie widzi. Mimo, że powinny pokazywać i nofollow i inne... Ja wiem, że one gdzieś są, bo je widzę (np. w profilu Google+), ale kiedy badam przy pomocy backlink checkera wychodzi, że nie mam.

To w końcu jak to jest?

Sprawdź w ahrefs free podgląd, jak tam nic nie widać to zerknij jeszcze do majesticseo. Jeśli te dwa narzędzia nic nie pokazują, to wtedy możesz podejrzewać dopiero że coś jest nie tak :) No i pytanie, jaki wiek mają linki. Z wczoraj - mogą nie być zaindeksowane. Sprzed roku mogły zniknąć :)

Zapraszam na mój blog - websem.pl - marketing internetowy i pozycjonowanie!

Kurs pozycjonowania

banner5.png

Duże dzięki. Te serwisy, które mi podaliście - widzą.

Jednego tylko nie mogę znaleźć - linka z Google+. Sam go tam dawałem, no i widzę go w profilu Google+. Czy Google są tak powolne z indeksowaniem nawet z własnych serwisów?

A propos - jakiego typu link idzie z profilu Google+? Czy to jest anchor?

(tak w ogóle to sorry, jeżeli się błędnie wyrażam, ale jestem samoukiem z UK).

Jednego tylko nie mogę znaleźć - linka z Google+. Sam go tam dawałem, no i widzę go w profilu Google+. Czy Google są tak powolne z indeksowaniem nawet z własnych serwisów?

Link z Google plus będzie raczej pokazany jako link z google.pl czy google.co.uk (zależy gdzie wrzucałeś) w narzedziach dla webmastera. Google indeksuje je szybko. Może go przegapiłeś, a jeżeli rzeczywiście nie ma, to może spingluj ten profil na G+.

Z G+ idą linki nofollow.

Anchor to nie typ linku, tylko tekst który można kliknąć i który wyświetla się jako link tak najprościej mówiąc.

Duże dzięki. Te serwisy, które mi podaliście - widzą.

Rozgranicz roboty ahrefsa, majestica i innych od robota G. Bo akurat G mocno ostatnio podkręciło i wiele rzeczy indeksuje się piorunująco szybko. A to, że linku nie widzisz np. w GWT to normalne - tam one wpadają dopiero po pewnym czasie, którego nikt i tak nie zna dokładnie.

Prawdziwy problem stanowiłby brak linków w GWT.

Należy pamiętać, że systemy monitorujące BL są łątwe do przyblokowania, nawet cały hosting może mieć wdrożone regułki do blokowania MJ-bota, Ahrefsa i innych. Sprawdzaj błędy, bo każdy z tych systemów potrafi zasygnalizować co stanowi problem.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Rozgranicz roboty ahrefsa, majestica i innych od robota G. Bo akurat G mocno ostatnio podkręciło i wiele rzeczy indeksuje się piorunująco szybko.

No właśnie zauważyłem, że Google zaindeksowało mi nową stronę już ponad tydzień temu, a np ahrefs jeszcze nie ma o niej żadnych danych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności