Skocz do zawartości

Jak wyzerować domenę i zacząć od nowa?

japanSEO

Rekomendowane odpowiedzi

A po co konstruktywna jak nie było z Twojej strony "konstruktywności"?

I gdzie napisałem o ręcznym pozycjonowaniu trudnych fraz? Przecież to wszystko można zasymulować (automatyzacja).

Troubles with google penalty? No problem - can fix it!

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A po co konstruktywna jak nie było z Twojej strony "konstruktywności"?

I gdzie napisałem o ręcznym pozycjonowaniu trudnych fraz? Przecież to wszystko można zasymulować (automatyzacja).

Pisałeś wczesniej że linki TR zdobywac automatycznie nie warto, a teraz piszesz, że wszystko można zasymulowac (zautomatyzowac) :)

Może niech jeszcze ktoś się wypowie, czy warto pozycjonować przez profile TR?

Czy jest to może sposob na filtry?

Automatycznie - tak, ale te profile muszą żyć i "userzy" muszą się "udzielać", aby to miało ręce i nogi, a nie było tylko i wyłącznie opuszczonym profilem z linkiem i niczym więcej.

Dostaję takie przykłady jako nienaturalne i większość z nich ma jedną cechę wspólną: taki profil (z linkiem) nie ma jakiejkolwiek aktywności poza rejestracją. I o to tu chodzi. To nawet całkiem logiczne, że będzie to wskazane jako nienaturalny link. Cóż, kolejne źródło odpada...:)

Najprościej - wszystko do dt

Trudniej - tylko złe do dt

Jeszcze trudniej - tylko złe do dt

Najtrudniej - tylko złe do dt

Od kiedy przy filtrze algorytmicznym korzystamy z dt. Od kiedy w ogóle korzystamy z dt bez dogłębnej analizy domeny, kary.

W/g niektórych pozycjonerów, narzędzie dt stało się lekiem na całe zło, a tak nie jest.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Chodziło o sposób więc go napisałem.

A przy algorytmicznym można z dt korzystać po analizie domeny i linków prowadzących do niej. Jak admini serwisów nie współpracują i nie odpowiadają, a my mamy tam wątpliwej wartości link, to cóż... trzeba. Chcesz wyczyścić co nieco to nie ma wyboru i to szybsze rozwiązanie niż tylko zdobywać kolejne linki do strony.

a my mamy tam wątpliwej wartości link, to cóż... trzeba. Chcesz wyczyścić co nieco to nie ma wyboru i to szybsze rozwiązanie niż tylko zdobywać kolejne linki do strony.

Nie zgadzam się z powyższym.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Ok ale ten link ze strony powiedzmy spamerskiej będzie Cię dołował. Owszem jest wyjście z problemu w postaci zdobywania lepszej jakości linków ale mimo wszystko tamten pozostanie i wpływa negatywnie. Co proponujesz zatem? Tylko zdobywać linki bo pisać do admina o usunięcie w domyśle pomijam jako że powinno być zrobione?

Mamy 2 metody:

- usuwamy przy pomocy dt i zdobywamy nowe linki

- zostawiamy i zdobywamy nowe linki

Jak dla mnie % "dobrych" będzie w pierwszej wersji wyższy niż w drugiej, więc i nastapi szybszy powrót do top10. Chyba że Google nie jest aż tak logiczne:)

Jest trzecie wyjście?

Co proponujesz zatem?

Proponuję abyś się podszkolił przed oferowaniem usuwania filtrów ;)

Chętnie skorzystam z porady/nauki:) Napisz jakieś konkrety dlaczego moje rozumowanie jest nieprawidłowe? Sorry ale to tylko ogólniki... Masz coś na poparcie swojej tezy?

Chętnie skorzystam z porady/nauki:)

Ja nie robię szkoleń.

Ostatnio Zgred robił pogadankę, trzeba było wpaść i łyknąć wiedzy, co nieco. ;)

Masz coś na poparcie swojej tezy?

Oczywiście.

Jednopostowiec. :)

Myślisz, że powinienem osobie/firmie, która ma w swojej ofercie usuwanie filtrów. Ja myślę, że taka osoba powinna mieć to w jednym palcu.

Mechanikowi też nie tłumaczę jak naprawić auto. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności