Skocz do zawartości

Masowe depozycjonowanie?

Rekomendowane odpowiedzi

To jedyna oferta seo od pół roku, ale sama oferta to nie żaden dowód i nie o nim wspominam. Jeśli mieliście praktyczną styczność z sądami i orzeczeniami to wiecie, że wystarczy przekonanie sędziego. W ponad 95% przypadku sędziowie nie mają pojęcia o seo i wszystko opiera się o biegłych i zdroworozsądkowe spojrzenie sędziego. Uwierz mi, że wyroki były wydawana w oparciu o bardziej błahe dowody, niż te, które posiadam. Co ciekawe, znam sprawy osób z branży IT, które siedziały, pomimo to, że były niewinne, tylko dlatego, że sędzia nie rozumiał sprawy a biegły powtarzał "jest to prawdopodobne" ;)

"Jak na mój gust nie było jeszcze w Polsce skazanego za linkbuilding" a czy słyszałeś przynajmniej czy była prowadzona sprawa w tym kierunku? Jeśli nikt nie wniósł pozwu to i nie było skazanego.

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

a czy słyszałeś przynajmniej czy była prowadzona sprawa w tym kierunku? Jeśli nikt nie wniósł pozwu to i nie było skazanego.

I nie będzie skazanego :)

jak dla mnie eot. chętnie poczytam uzsadanienei wyroku.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

A to nie jest czasem tak, że skoro czynniki wpływające na pozycje nie są publicznie znane, to nie da się udowodnić komuś, że "działał w złej wierze" ? Nie jesteś w stanie stwierdzić, że działanie tej osoby było bezpośrednim czynnikiem spadku w rankingach, nawet jeśli było zbieżne w czasie.

"Donna mamma es ch*joczita."

- Tytus Bomba

że skoro czynniki wpływające na pozycje nie są publicznie znane, to nie da się udowodnić komuś, że "działał w złej wierze" ?

Teoretycznie można. Wszystko opiera się o google, to Google jest wiodącą wyszukiwarką i to oni ustalają zasady. Są wytyczne dla webmasterów i metody, których Google nie zaleca. Stosowanie tych metod można podciągnąć pod działanie w złej wierze.

Na początku napisałem teoretycznie gdyż nie wiem jak to jest w praktyce, nie widziałem żadnego wyroku w tej sprawie.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• 2 tygodnie później...

Wystarczy. Przynajmniej w teorii.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

W teorii już nie wystarczy, bo trzeba jeszcze się wykazać i spróbować zdjąć jakieś linki :) Masz miesiąc czasu, więc spokojnie coś znajdziesz, a Twój biznes może przecież poczekać...

Czy wystarczy blokować np. domeny główne czy wklejaś listę podstron z których prowadzą linki?

Można to robić na raty? np. dzisiaj zrzekam się 50 linków np. za tydzień 50 linków itd.?

Linków niestety przybywa z innych stron głównie wyglda na SLW rotacyjny, poblokowałem 3 systemy SLW (rotacyjne) ale linki nadal się wyświetlają. Czy to blokowanie działa z opóżnieniem?

Witam,

Jakiś Gimbus nawala we mnie ze swojej stronki linkami - anchory w stopce do mojej strony rotacyjnie się zmieniają po odświeżeniu (wybrał frazy najbardziej nośne)

na[isz do niego że jak nie usunie linków to dodasz jego stronę do DT i nikt od niego więcej linków nie kupi .Nie mam zielonego pojęcia jak to działa i może on tez nie ma ale wiemy wszyscy że na linkach mozna zarobić więc przemów do niego w jezyku "uniwersalnym" - "usuń linki bo stracisz kasę" :). udowonij tylko że on linkuje do Twojej strony bo czasem wychodzą dziwne

sytuacje. Sam dostałem maila od "administratora strony" z informacją żebym usunął link w stopce forum do strony "jakaś strona.pl" gdyż nie życzy sobie tego i będzie musiał zgłosić forum do DT. Niestety nie sprawdził że "jakaśstrona.pl" też należy do mnie :) więc ludzie chwytają się różnych technik :)

Linków niestety przybywa z innych stron głównie wyglda na SLW rotacyjny, poblokowałem 3 systemy SLW (rotacyjne) ale linki nadal się wyświetlają. Czy to blokowanie działa z opóżnieniem?

Opóźnienie, GT ok tygodnia od założenia antylinkera.

pozycjonowanie stron www z Brandbay

Dzisiaj firmę pozycjonujemy po cichu, dla nowych domen to można mówić o szkodzie, a co jeśli systematycznie zdobywamy cenne linki typu TR/LD ? Wówczas nawet wielki SZU nie obali naszego "systematycznego" zaplecza. Depozycjonowanie to mit, i sprawdza się jedynie wyłącznie dla nowych domen lub starszych nie ocenianych algorytmicznie.

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

@zebol nie masz racji

Tzn. Jak masz dzisiątki milionów wartościowych linków jak Onet, gazeta czy jakiś Filmweb to nikt Cie nie ruszy. Ja jednak mam stronę z około 5 tys naturalnych linków z około 2 tys różnych domen (mówie o linkach, które dodał ktoś do mojej strony, bez mojej wiedzy, a sama strona jest stroną dla ludzi, która żyje) i gdy ktoś przywalił spama na 100 000 linków z sąsiedztwa 'enlarge penisa' to mi oglądalność o 30% spadła niemal z dnia na dzien. A powiedzmy sobie, ile z Waszych pozycjonowanych stron ma chociaz tyle naturalnych linków ze stron nie zgłaszanych do DT co ja, pewnie mniej niż co tysięczna strona.

Sprzątanie po zgonach https://sprzataniepozgonach.pl/

Dezynfekcja i dezynsekcja https://www.isotech-pestcontrol.pl/
Ptaszyniec kurzy https://zwalczanie-ptaszynca.pl/

bo trzeba jeszcze się wykazać i spróbować zdjąć jakieś linki :)

Czyli napisać - nie udało mi się włamać i samemu usunąć linków ? albo - zagroziłem webmasterowi spotkanie z moim kolegom "karkiem" i mimo to nie skasował ?

Może jakieś inne dokumenty dołączyć jako dowód, że się wykazywałem ?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Nie, to nie wystarczy. Trzeba mieć jakąś skuteczność. Ale sprawa jest prosta: stawiasz spam na 2-3 regionalkach (10zł) i umieszczasz tam linki, czekasz aż się zaindeksują, usuwasz same linki i podajesz je jako usunięte. Finalnie: brawo, wykazałeś się :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności