Skocz do zawartości

strona nie istnieje w BING (w Google w pierwszej trójce)

Rekomendowane odpowiedzi

mam następujący problem z wyszukiwarką bing:

prowadzę serwis dotyczący Windows Phone i jak na złość nie moge pojawić sie w wyszukiwarce Bing na jakimkolwiek miejscu, nie wiem od czego to zależy, ale nawet wpisując nazwę domeny bing pokazuje inne strony. Nie pozycjonuje się już teraz jakoś specjalnie, a więc raczej nie mam za co dostać filtra/bana od binga (o ile takie cos istnieje)

dodam jeszcze ze w google na fraze 'Windows Phone' i inne związane z tematem jestem wysoko, w bingu natomiast nie istnieje.

domena: wpworld.pl

Czy wiece czym to może być spowodowane?

z góry dzieki za odpowiedz

Ja mam dość nową stronkę, która istnieje od około 2 miesięcy. W googlach od miesiąca top 20 a w bingu jej nie było. Dzisiaj dopiero wpadła, ale za to na 1 miejsce. Widocznie trzeba dać trochę czasu bingowi zanim przemieli co ma przemielić.

"Donna mamma es ch*joczita."

- Tytus Bomba

Przez Bing Webmaster Tools możesz określić w czym jest problem, namierzyc delikwenta i rozwiązać. Bing posiada narzędzia diagnostyczne podobne do tego co w GWT. Proponuję skorzystać.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

• 1 miesiąc temu...

a Bing też daje bany? Bo oni chyba tak zmierzają w kierunku papugowania po Google?

Pamiętaj, że pracujesz po to żeby żyć, a nie żyejsz po to żeby pracować - tekst z reklamy piwa.

Oświetelnie i lampy LED https://www.oswietlenieled.info - lampy led i oświetlenie sufitowe użytkowe i dekoracyjne np. w kuchni.

https://antyhaczyk.blogspot.com/2014/03/jak-maksymalnie-bezpiecznie-inwestowac.html - jak bezpiecznie inwestować pieniądze?

• 1 rok później...

Mam taki sam problem. Strona była normalnie widoczna w wynikach wyszukiwania. Od kilku tygodni zniknęła, problem dotyczy trzech domen na tym samym serwerze neteasy.pl (odradzam ich hosting SEO).

Bing twierdzi, że ich robot w ogóle nie ma dostępu do serwera, coś blokuje. Tak to wygląda według mnie, bo nie można nawet zweryfikować stron w żaden sposób w panelu webmastera.

Inne strony, na innych serwerach działają bez problemu.

www.bankizdjec.com.pl - sprzedawaj zdjęcia i zarabiaj na swoim hobby

a Bing też daje bany? Bo oni chyba tak zmierzają w kierunku papugowania po Google?
Pewnie też, ale problem raczej się tyczy tego ze Bing w PL indeksuje znacznie mniej stron niż google więc jak nie ma zaindeksowanych linków do strony to nie ma pozycji. Czasem wejdzie na stronę raz i przez kilka miesięcy go nie ma . Google w tym czasie przeorze ją kilka razy na dzień.

Czasem wejdzie na stronę raz i przez kilka miesięcy go nie ma . Google w tym czasie przeorze ją kilka razy na dzień.

No to ja w ciągu wielu lat praktyk i wielu stron mam inne doświadczenia, a nawet wręcz odwrotne. To Bing mieli strony bez opamiętania w porównaniu do Google. Raz nawet przyblokowałem Binga, to szybko dostałem od nich maila, że coś jest nie "halo", bo ich robot nie ma dostępu do strony. Tyle, że to dotyczy stron wyłącznie w jęz angielskim, bo też innych nie posiadam. Znacznie szybciej miałem też info od Binga, jak mi się raz włamanko na serwer zdarzyło i pliki zasotały nadpisane. I w dodatku pięknie mi pokazali, któe pliki są zainfekowane. W WBT miałem tylko alert, i to dopiero tydzień później.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności