Skocz do zawartości

ZenOgłoszenia - dodawanie wpisów w portalach ogłoszeniowych

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

no ja się nie mogę obiektywne wypowiedzieć. Napiszę tylko, że nam się udaje swobodnie zgłosić do ponad 100 serwisów i klient u którego instalowałem widziałem, że miał 80 wysłanych ogłoszeń (plik Results/ogloszenia/PROJEKT/platformy_dodane.txt). Nie do wszystkich są wstawiane linki w aplikacji okienkowej, bo niektóre oczekują na moderatora. Dlatego cieżko oszacować ile dokładnie ukazuje sie ogłoszeń i jaki procent jest ogłoszeń z możliwością linka - ale tak 50-60%.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

• Odpowiedzi 118
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jak do takich celów sprawdzi się ZenOgłoszenia:

1. Sklep internetowy - informacja o sklepie i ofercie

2. Produkt - informacja o danym produkcie, coś w stylu jakby osoba prywatna sprzedawała - linkowany i polecany nie sklep internetowy a jakby strona z tym jednym konkretnym produktem

3. Usługa - to chyba to, do czego docelowo stworzony

4. Opis bloga/ strony i link do niej (np. prowadzę blog z recenzjami rowerów... dowiedz się więcej...)

Jakie są szanse na utrzymanie się takich wpisów i w jakim procencie każdy z rodzajów wpisów jest w miarę zgodny z przeznaczeniem portalu?

A czy musisz otrzymywać informacje na tacy? Jeżeli wiesz do czego służą ogłoszenia to je do tego celu wykorzystuj.

Pytasz się o czysto techniczne sprawy samych portali, a nie zenogłoszeń.

Jak dla mnie to ogłoszenia są po to, aby coś na nich ogłaszać!

A czy musisz otrzymywać informacje na tacy?

Jak coś kupuję, to chcę wiedzieć o tym jak najwięcej, nie rozumiem innego podejścia

Pytasz się o czysto techniczne sprawy samych portali

Tak - portali, które są w programie Zenogłoszenia. Chodzi mi o ich dokładny rozdaj - to tak jak np. w ZenBolgu są nie tylko blogi, a także ministrony i profile - a więc na specyfikę programu i tego do czego można go użyć zdecydowanie wpływa specyfika dodanych portali, dlatego o nią pytam

Jak dla mnie to ogłoszenia są po to, aby coś na nich ogłaszać!

Dla mnie teoretycznie też, ale jakby na to patrzeć tak dosłownie, to np. oferta usługi nie jest już ogłoszeniem, a ofertą. Ogłoszenie samo w sobie to "uwaga, w dniu 20.01.2014 zmiana rozkładu jazdy tramwai linii 5". Wątpię, żeby portale ogłoszeniowe do tego służyły, raczej, pomimo sugestywnej nazwy, służą do zamieszczania ofert usług itp. Dlatego pytam, co konkretnie na dostępnych portalach jest dopuszczalne, jaka forma 'ogłoszeń' (ogólnie, oczywiście nie chodzi mi o to żeby dokładnie wymieniać co na jakim, tylko jakie 'założenia' przyjęto).

Tak więc jak masz zenbloga to z panelu możesz sobie pobrać zenogłoszenia i sprawdzić jakie tam są szablony zrobione, a następnie przeanalizować jak działają i wszystko co będziesz chciał wiedzieć o nich. Jak nie masz listy to napisz do autora a na pewno Ci poda listę.

Nie wiesz jak powinny wyglądać ogłoszenia? Popatrz na co co inni dodają i zrób takie same ogłoszenia.

• 2 tygodnie później...

Fajna sprawa, niestety nie mam czasu na naukę... Może by ktoś chciał pododawać ogłoszeń odpłatnie?

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/190915-zlece-pisanie-ogloszen-na-darmowych-portalach-ogloszeniowych/

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

• 2 tygodnie później...

Ciężko powiedzieć - wiele ogłoszeń jest moderowanych przed dodaniem i nie wyciąga z nich linka, sporo zależy też od samego ogłoszenia, kategorii w jakich może być zapisany. U mnie średnio było to około 25-30 dodanych ogłoszeń, gdzie wiedziałem że są dodane w 2-3 próbach.

@mkrauze - taka skuteczność mogła być przy źle wprowadzonych danych u nas zgłasza do prawie wszystkich ogłoszeń a jest ich sporo.

Druga sprawa, że w aplikacji pokazujemy tylko te miejscówki z których można wyciągnąć link. W połowie przypadków trzeba czekać na moderacje.

Listę poprawnie zgłoszonych wpisów znajdziesz w Progs/Results/ogloszenia/platformy_dodane.txt

W nim są adresy platform do których udało się wysłać ogłoszenie.

Najlepiej wypełniony projekt to taki w którym miasto nie jest np. wioską. Lepiej podać pobliskie większe miasto, bo na wielu stronach może być problem z wybraniem danej miejscowości.

Ważna rzecz(ma duży wpływ na skuteczność):

zachowujemy zasady pisowni w języku polskim

powiat piszemy małymi literami

województwo także z małej litery

miasto zaczynamy z wielkiej litery

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

@kubad - jeśli data jest zmieniona w panelu na nową to oznacza, że doszły jakieś szablony do ZenOgłoszeń. Głownie na tym polegają zmiany :) Za jakiś czas może dodamy tam changelog-a.

Obecnie w zenogłoszeniach jest :

142 szablony do dodawania ogłoszeń w kraju

+ 8 szablonów do serwisów ogłoszeniowych dla polonii w UK (w osobnym folderze)

Około połowa serwisów zezwala na zamieszczenie linku z czego oczywiście korzystamy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności