Skocz do zawartości

ZenOgłoszenia - dodawanie wpisów w portalach ogłoszeniowych

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 118
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@Sebau

Czy ZenOgłoszenia działa podobnie jak ZenBlog jeśli chodzi o zaznaczanie sobie, gdzie już jest założone konto ? Czyli puszczam pierwszy raz ogłoszenia. Do "x" serwisów ogłoszenie się dodało, do "y" nie, a "z" czeka na ręczną weryfikację przez moderację. Jak to widzi ZenOgłoszenia ? Przy następnej turze na pewno pominie serwisy "x", a jak z serwisami "y" i "z" ?

ZenOgłoszenia gdzieś tam nie doda ogłoszenia i chciałbym puścić cały projekt jeszcze raz, ale nie chciałbym też zdublować się w jakimś serwisie.

+

Co oznacza, że w odebranej poczcie mam wiadomości z kilkunastu serwisów z informacją, że ogłoszenie zostało dodane, ale w panelu ZenOgłoszenia link nie został wstawiony ? Czy jeśli zbiorę sobie wszystkie linki z takich maili i wrzucę do tego pliku z linkami, to on mi pominie te serwisy przy drugiej turze ?

+

dla poczty wp.pl jaki macie ustawiony port ? 995 ?

@mamoczy - zakładamy szablony do stron gdzie jest jakikolwiek ruch. Moglibyśmy zrobić do skryptów ale raczej wpłynełoby to niekorzystnie - tak samo jak w przypadku katalogów - czyli do wszystkich takich samych stron każdy by dostawał te same reklamy. Druga sprawa kierowaliśmy się jakimś ewentualnym ruchem na takich stronach i nie skupialiśmy się na tym, żeby złapać jak nwięcej np. linków dofollow. Jak ktoś ma ten sam skrypt do 150 miast i wiosek to te wioski po prostu omijaliśmy.

@kubad - spokojnie możesz ogłoszenia jeszcze raz odpalać działa tak jak zenblog. Nie będzie dodawał tam gdzie już dodałeś. Co do poczty wp.pl to odradzam. Mają blokadę na ilość jednoczesnych połączeń i generalnie z ich poczty nie warto korzystać.

Obecnie szablonów w zenOgłoszeniach jest 150

Na początku kwietnia wprowadziliśmy nowy i lepszy sytem doboru kategorii. Jednak należy z paczki zenOgłoszeń pobrać też aplikację. W aplikacji doszło jeszcze jedno pole kategorii. Jeśli ktoś kupował ZenOgłoszenia wcześniej to powinien podmienić na nowszy ten plik .jar. Jest o tym napisane w changelogu.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

1. Ok. Zmieniłem pocztę np na o2.pl, ale widzę, że też wiele wiadomości nie zostało przez ZenOgłoszenia odczytanych. Macie jakąś radę na to ?

2. Dobór kategorii. Mimo dodania właściwych kategorii, które są dość popularne na 80% serwisach, ZenOgłoszenia wskazuje mi na brak pasującej kategorii w większości. Tu też prosiłbym o jakąś radę.

Ad 1. Dwóch naszych klientów zgłosiło problem z odczytywaniem maili - chodziło o profile zenbloga. U nas nic w tej materii nie zmienialiśmy i zadałem pytanie ekipie zennolab i tam podobno o ty już wiedzą i na dniach będzie nowa wersja zennopostera, która ma naprawić ten bug. Możliwe, że Twój zenoposter cierpi właśnie na tą chorobę.

Ad.2 Kategorie wpisuj z małych liter

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

@misjaNET - przestaw na chwilę na manual i zapisz. Następnie zmień na automat i zapisz ponownie.

Mogło takie coś się wydarzyć po klonowaniu z jakiegoś starego projektu :)

@misjaNET - przestaw na chwilę na manual i zapisz. Następnie zmień na automat i zapisz ponownie.

Mogło takie coś się wydarzyć po klonowaniu z jakiegoś starego projektu :)

Dzięki, zaraz sprawdzam. Faktycznie zawsze klonuje projekty.

Jeśli szukacie solidnej firmy to polecamy - Pozycjonowanie stron Poznań oraz Drukarnia Poznań.

najszybciej będzie jak podeślesz mi dane do team viewer, to zaradzimy zdalnie. Generalnie powinno działać. Jeszce jeden pomysł mi przychodzi do głowy: moze sprawa wygląda tak, że przeszedłeś np. ze standard na pro i odpalasz aplikacje okienkową ze starej lokalizacji zennopostera.

teraz mi pasuje - napisz maila z danymi do TV.

Zauważyliśmy teraz błąd w panelu dla nieaktywnych kont. Była tam serwowana starsza wersja zenogłoszeń oraz zenreview. Można teraz zaktualizować. Dla aktywnych kont wszystko było ok. widzę, że jednak Twoja konto jest nieaktywne takze pobierz z paczki same szablony oraz aplikację jar aby wszystko było najnowsze.

Jeszcze małe pytanie co do kategorii. Wpisujecie je na tzw "pałę", czy wertujecie np 10 stron z ogłoszeniami i staracie się wyciągnąć stamtąd pasujące kategorie ? Bo właśnie po takim lepszym dopasowaniu i wpisaniu koło 10 kategorii, skuteczność jest raczej słaba i dochodzi gdzieś do około 60 serwisów (puszczone na 2 pocztach). A domyślam się, że te kategorie mogą być powodem słabej skuteczności.

Ja na pełnym automacie mam ok 70-80-90 dodań maks. Wszystko zależy ile się kategorii dobierze, czy opis jest odpowiedni - czasami za dużo caps locka - nie przejdzie opis, albo podanie numeru tel, jakiś danych kontaktowych albo ceny, albo linku w opisie również odrzuca ogłoszenie.

Ja najpierw dodaję full ogłoszenie a potem okrawam.

Jeśli szukacie solidnej firmy to polecamy - Pozycjonowanie stron Poznań oraz Drukarnia Poznań.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności