Skocz do zawartości

Panie Cutts, jak żyć/pozycjonować bez anchorów?

Cloud

Rekomendowane odpowiedzi

aż czekać jak google pójdzie śladami yandexa i znów pozycjonowanie umrze :D :D

pozycjonowanie.ru/yandex-w-2014-linki-przestana-byc-czynnikiem-rankingu/

Wdrażanie zmian zaplanowane jest na początek 2014 roku i dotknie tylko komercyjne zapytania. Najpierw nowa technologia zostanie wprowadzona w Moskwie, a następnie przejdzie na całe wyszukiwanie w Rosji.

Możemy ocenić tę wiadomość z różną dozą sceptycyzmu, zakładając, że Yandex znowu blefuje (kilka lat temu Yandex w ramach eksperymentu już wyłączał wpływ linków — eksperyment się nie powiódł), ale jedno jest oczywiste — Yandex po raz kolejny zmienia rynek komercyjnego wyszukiwania w Rosji.

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać innych rezultatów": Albert Einstein

• Odpowiedzi 164
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Na facebooku nikt nie będzie szukał serwisu laptopów albo nie będzie pamiętał, że wcześniej lajkował :)

no tak i tam jeszcze konto trzeba zakładać ;) ja osobiście mam wstęt do tych całych sołszali dla znudzonych ludzi, co nic innego w wolnym czasie nie potrafią robić :)

@farcrytabor

Kostia to nie wyrocznia, on tylko pisze bloga o Yandeksie, czasami ma mocno dyskusyjne tezy :D To co było w 2008 roku to była inna bajka, Kostia tego nie pamięta bo miał chyba 16 lat :D

Wczoraj miałem spotkanie na Skype z parą dość mocnych ludzi w tematach Yandeksa, a nie blogerów, maja delikatnie mówiąc nieco inny pogląd na tą nowość, jak SEO blogerzy.

Jedna sprawa bloger co coś tam piszę, inna kiedy opowiada osoba co robi x000 fraz w RU necie

@xapanm
do mnie piszesz, czy do Xaana ? Bo nie wiem. Ja nawet nie napisałem co myślę na ten temat, tylko napisałem ze cytowanie dwadzieścia parę letniego blogera na temat jednej z najwierniejszych wyszukiwarek i brać to za "aksiome", to delikatnie mówiąc nie rozsądnie.

Ogólnie Yandex to jedna najmłodszych firm na rynku - średni wiek pracowników, na pewno wyciągnęli wnioski z poprzedniej próby, bo inaczej nie robili by nowej.

https://www.seonews.ru/events/yandex-anonsiroval-ranzhirovanie-bez-ssylok/

w komentarzach jest sporo ciekawej info miedzy wierszami.

ruscy to mają coś z tym "przykręcaniem"

Matt często "przykręca"

Dla mnie osobiście Yandex ma dziwne wyniki. Może to kwestia przyzwyczajenia do G.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

szczerze powiedziawszy ostatnio powróciłem do dominacji czystych anchorów w całym profilu linków i strony ruszyły w górę.

Coś w tym jest... Przyznam szczerze ,że nabrałem się na te zmiany Googlowskie po kilku filtrach, które mi się dostało.

Zryzykowałbym ,że obecnie działa to samo co rok temu i w sumie nic się nie zmieniło.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

No i z rozmowy o anchorach jestesmy w jandeksie i u ruskich zima:D

no a G. nadal będzie pierdzielić bzdety o tematyczności i jaka to ona ważna ;) Uwzięli się, że jak gość szuka czegoś o łowieniu ryb to na bank nie zainteresuje go nic innego. A jak widać można i o anchorach w hamerykańskiej szukajce i o ruskiej zimie :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności