Skocz do zawartości

Panie Cutts, jak żyć/pozycjonować bez anchorów?

Cloud

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 164
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
no a G. nadal będzie pierdzielić bzdety o tematyczności i jaka to ona ważna

Ojjj zdziwiłbyś się. Poza tym tematyczność to ruch wysokiej jakości, dobrze konwertujący, Jeśli seowiec skupia się tylko na aspekcie linków i pozycjach, to ma podejście podobne do Twojego. Jakbyś rozliczał się z klientami za konwersję lub % od obrotów w sklepach inaczej by zaśpiewał.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Ok, ale jak nie będą brać pod uwagę linkow albo zmniejszą ich ważność, to i tak kwestią czasu będzie poznanie czynników. Nawet przy <random> nie mogą się obronić przez SEO, bo jak? Wtedy się będzie stawiało 10x więcej domen i tyle. Dlatego najlepsze co mogą zrobić, to to co robi gogle, czyli totalny chaos i kary za nic.

Ojjj zdziwiłbyś się. Poza tym tematyczność to ruch wysokiej jakości, dobrze konwertujący, Jeśli seowiec skupia się tylko na aspekcie linków i pozycjach, to ma podejście podobne do Twojego. Jakbyś rozliczał się z klientami za konwersję lub % od obrotów w sklepach inaczej by zaśpiewał.

oj ja to się dziwię jak bardzo czytanie ze zrozumieniem tu się kłania :)

Jak jest każdy wie, Google miesza coraz bardziej:

- z jednej strony pokarze Ci przykład nienaturalnego linka - anchora z serwisu pokroju wp.pl (artykuł sponsorowany ale tego algo nie ustali)

- z drugiej strony część serwisów wchodzi bez problemu robione tylko anchorami

Po 4 października zmienili coś znacznie w algo, tylko logiki w tym nie ma, bo albo anchory na money kewords szkodzą albo nie.

Testy pokazują, że jest to losowe w co nie chce mi się wierzyć. Musi być część wspólna dlaczego na jednych serwisach anchory działają nieskutecznie a na drugich wszystko jest po staremu.

pozycjonowanie-stron-afterweb.png  Skuteczne pozycjonowanie stron, więcej na https://afterweb.pl/pozycjonowanie-stron/ Zapraszam!

Wykrycie tego elementu jest niewykonalne, dlaczego ?

Linkuję 10 domen na frazy komercyjne, każda dostaje np. po 2k linków. 3 domeny wchodzą, 7 nie. Wszystkie były nowe. Te 3 domeny otrzymały jakiegoś linka, lub jakąś kombinację linków w tym samym czasie które spowodowały, że nie są blokowane. Odwrotnie - te 7 domen dostały jakiegoś linka lub kombinację linków, które uruchomiły automatyczną blokadę.

Razem daje nam to 20k linków do sprawdzenia. Można ? Można ale wątpie, że doszukamy się tego wadliwego elementu :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

@farcrytabor

Kostia to nie wyrocznia, on tylko pisze bloga o Yandeksie, czasami ma mocno dyskusyjne tezy :D To co było w 2008 roku to była inna bajka, Kostia tego nie pamięta bo miał chyba 16 lat :D

Wczoraj miałem spotkanie na Skype z parą dość mocnych ludzi w tematach Yandeksa, a nie blogerów, maja delikatnie mówiąc nieco inny pogląd na tą nowość, jak SEO blogerzy.

Jedna sprawa bloger co coś tam piszę, inna kiedy opowiada osoba co robi x000 fraz w RU necie

Dzięki MaxPan za krytykę, SEO zacząłem się interesować od 2009 roku dlatego chyba mam prawo nie pamiętać co się działo na tym rynku w 2008. Mogę nie wiedzieć wszystkiego, ale na szczęście ze względu na młody wiek jeszcze potrafię się szybko uczyć :)

A tak poza tym chętnie wysłuchałbym jakie Ty masz wnioski.

Pozycjonowanie w Yandex - piszę o pozycjonowaniu w krajach wschodnich

Poczytaj RUforum botmastera jak masz dostęp tam sporo napisano w temacie tej zapowiedzi o rosyjskojęzycznych seoblogerach, pannicę i o tym jak to co piszą masie do rzeczywistości . Nie bierz to do siebie osobiście chodzi o ogólny nurt seoblogowania :D

SEO to testy na setkach, tysiącach domen swoich lub klientów, a 99% ludzi co piszą tacy wnioski na swoich seoblogach tego nie robią.

EOT, nie rób my offtopa w temacie co do yandexa ma się dość odlegle.

Mogę nie wiedzieć wszystkiego, ale na szczęście ze względu na młody wiek jeszcze potrafię się szybko uczyć :)

No proszę pana!!! A jak ktoś starszy to się nie może szybko uczyć?! :) Ja się dalej uczę i potrafię szybko :) To nie kwestia wieku, ale chęci i jeszcze paru innych rzeczy. A o doświadczeniu to nie będę za mocno przypominał ;)

ps. Jakbyśmy byli w jakiejś Skandynawii, to pewnie byś naruszył zasady - chore czasem - politycznej poprawności. Ale ja tu bardziej z przymrużeniem oka...

Tutaj co najwyżej ostrzegawczy "liść w czółko" od leśnych dziadków :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Wykrycie tego elementu jest niewykonalne, dlaczego ?

Linkuję 10 domen na frazy komercyjne, każda dostaje np. po 2k linków. 3 domeny wchodzą, 7 nie. Wszystkie były nowe. Te 3 domeny otrzymały jakiegoś linka, lub jakąś kombinację linków w tym samym czasie które spowodowały, że nie są blokowane. Odwrotnie - te 7 domen dostały jakiegoś linka lub kombinację linków, które uruchomiły automatyczną blokadę.

Razem daje nam to 20k linków do sprawdzenia. Można ? Można ale wątpie, że doszukamy się tego wadliwego elementu :)

A to nie jest tak, ze jak za duzo stron na raz chce wskoczyc na ten sam keyword to G automatycznie przykreca kurek i wchodza tylko najlepsi? Pozostali musza sie wiecej napocic. Tobie ciezko wycenic, ktore linki byly najlepsze a G po prostu bierze 3 i koniec. Wydaje mi sie ze pozycjonowanie na raz 10 domen moze dac mylne wnioski.

A to nie jest tak, ze jak za duzo stron na raz chce wskoczyc na ten sam keyword to G automatycznie przykreca kurek i wchodza tylko najlepsi?

nasuwa mi się ironia i odpowiedź " nie jest tak - cała dwudziestka będzie w top 10 " .Odniosłeś mylne wrażenie że intruder linkował na tą samą frazę a On linkował na "frazy komercyjne" ale nie te same

Google wprowadził nowy czynnik do algo: rand()

Swoją droga coraz bardziej widać, że ludzie odgrywają kluczowa rolę w wyszukiwarce, a jeszcze kilka lat temu (2006 r.?) właściciele zapewniali, że nigdy czynnik ludzki nie będzie decydować o wynikach wyszukiwania. ;)

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

a jeszcze kilka lat temu (2006 r.?) właściciele zapewniali, że nigdy czynnik ludzki nie będzie decydować o wynikach wyszukiwania

A o czym to oni nie zapewniali ;) . Co do "czynnika" ludzkiego to jest to maszyna nigdy nie zastąpi człowieka w procesie myślowym ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności