Skocz do zawartości

Panie Cutts, jak żyć/pozycjonować bez anchorów?

Cloud

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze długo linki pozostaną "dowodem wartości" witryny (zasada cytatu wzięta z prac naukowych pozostanie chyba na zawsze ważnym wykładnikiem)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 164
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Może i zostaną, ale nieustannie rosnąca moc obliczeniowa pozwala wdrażać coraz bardziej zaawansowane algorytmy weryfikacji. Co pewnie kiedyś odczujemy. Aktualnie przerzucili moderowanie na userów(disavow), vide masowe zwolnienia z google 2-3 lata temu. Ich obecna polityka, to pewnie wyznacznik przyszłości.

nihil fit sine causa

coraz bardziej zaawansowane algorytmy weryfikacji.

Dlatego linki będą "parametrem stałym" ewoluować będzie cały czas system ich oceny ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Dla nas to oznacza jedynie nieustannie wzrastające koszty pozycjonowania. Część mocy obliczeniowej/miejsca składowania danych pożera rosnący internet. Wpływanie na ten stały parametr będzie trudniejsze i bardziej kosztowne. Tylko nie wiemy kiedy i ile :)

nihil fit sine causa

@ Up, największe foto zlecenia (zagranica) dostaje z zupełnie innych źródeł niż google ;)

To chyba zelezy od lokalizacji. Jeden zmoich foto klientow zasypany jest zleceniami z G Places.

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

Nie mam kompleksów wzgledem jakiejkolwiek firmy, ale Google uzywa algorytmów bardziej zaawansowanych niż nam się wydaje. Czasem sobie gdybam co ja bym zrobił tworząc najlepszą szukajkę świata, prędzej czy później dowiaduje się, że Google tego uzywa. Czasem czytam, że niby pozycjonerzy są zawsze krok przed Googlem. Otóz to gó**o prawda. Nie twierdzę, że nie da się manipulowac wynikami, jednak widze że z każdym rokiem mało wyrafnowane i nieczasochłonne metody coraz bardziej zawodzą, a metody, które działają, które działają często się wiążą z koniecznością podniesienia jakości merytorycznej strony. Czyli Google jest coraz bliżej celu. W wyniku tego wszytskiego drożeje skuteczne manipulowanie wynikami w ich szukajce.

Dam Wam coś do myślenia. Jeżeli można określić z dużym prawdopodobieństwem czy podatnik złożył prawdziwe zeznanie podatkowe bez dostępu do jego "kwitów" to czy nie można określić wartościowości strony bez rozumienia tekstu?

Sprzątanie po zgonach https://sprzataniepozgonach.pl/

Dezynfekcja i dezynsekcja https://www.isotech-pestcontrol.pl/
Ptaszyniec kurzy https://zwalczanie-ptaszynca.pl/

Optymalizacja linków wewnętrznych + linkowanie bez ładu i składu.

Niby tak, ale pamiętam jakiś filmik na vlogu Josha Bachynskiego, który powoływał się bodajże na Muellera, że nawet w linkowaniu wewnętrznym należy uważać z anchorami typu EMA. Polecał wskazywać stronę tekstem i dawać link "tutaj", "kliknij" itp. Ale nie wiem, czy to nie przesadne podejście.

który powoływał się bodajże na Muellera, że nawet w linkowaniu wewnętrznym należy uważać z anchorami typu EMA.

28meey8.jpg

https://static.googleusercontent.com/media/www.google.com/pl//webmasters/docs/search-engine-optimization-starter-guide.pdf

Josh czasem leci sobie w kulki, sam mówił że on nie powie jakie są jego metody, jak zwykle kręci, on kręci Mueller kręci i wszscy są szczęsliwie zakręceni. Jak masz kłopoty ze stroną to on chętnie pomoże $$$ :)

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać innych rezultatów": Albert Einstein

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności