Skocz do zawartości

Szybki wzrost pozycji, co dalej?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Aaa dodam również, że przez okres świąteczny nie pozycjonowałem strony, czyli już od jakiś 14 dni.

Czy jeśli znowu zacznę dodawać do katalogów, to wtedy strona wróci do top20?

Jeżeli przez pozycjonowanie masz na myśli tylko dodawanie do katalogów, to może już przesyciłeś swój profil linków tego rodzaju linkami. Raczej bym się skupił na pozyskiwaniu linków z innych źródeł niż katalogi. Chociaż, ze 100% pewnością to jednak tylko wróżka Ci odpowie.

Żeby było śmieszniej, fraza, którą nie katalogowałem dalej utrzymała się na swoim miejscu.

Po tym jak kupiłem nową domenę, od razu ta fraza wskoczyła na 15 miejsce i nadal je utrzymuje, chociaż nie była katalogowana.

Nie mam żadnej wiadomości w GWT, zresztą byłoby to dla mnie chore, człowiek ręcznie dodaje do sprawdzonych źródeł stronę i ma za to ponieść karę w postaci filtru?

chore, człowiek ręcznie dodaje do sprawdzonych źródeł stronę i ma za to ponieść karę w postaci filtru?

A po co człowiek dodaje do sprawdzonych źródeł? Czy nie przypadkiem z chęci manipulowania rankingiem i sztucznego podbijania pozycji? Przecież to jest nieetyczne i karane przez google właśnie filtrami! Proponuję żebyś zrobił tak: Zrób podstronę z linkami do "sprawdzonych źródeł" i proś odwiedzających stronę o to by oni tam dodali te linki (możesz im przygotować teksty do pobrania, kody jak są potrzebne). Wtedy będzie to naturalne linkowanie, bo te linki będą dodawać osoby, które polecają stronę a nie Ty w celu manipulacji wynikami wyszukiwania.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

A czy dzięki temu katalogowaniu chciałeś wpłynąć na wyniki G - tak, więc G pokazało ci co o tym sądzi i na 90% nałożyło filterek (może być oczywiście jakiś błąd na stronie, czy wirus). Być może pomogły w tym życzliwe donosy konkurencji. To czy katalog jest wartościowy, czy nie określa G.

Być może miałeś włączoną opcję lokalizacji i Ci Google sugerował tą stronę. Albo po prostu miałeś ją jako często odwiedzaną i potem wyczyściłeś pamięć podręczną.

Być może miałeś włączoną opcję lokalizacji i Ci Google sugerował tą stronę. Albo po prostu miałeś ją jako często odwiedzaną i potem wyczyściłeś pamięć podręczną.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności