Skocz do zawartości

Problem z wypozycjonowaniem strony w UK - czy jest jakiś filtr ?

Petros007

Rekomendowane odpowiedzi

witam

jako nowy w temacie SEO, chciałem zasięgnąć porady co jest nie tak ze stroną mojej znajomej dla której podjąłem się pozycjonowania strony. domena do pozycjonowania to:

https://przedluzaniewlosow-londyn.co.uk

a adres konkurencji to przede wszystkim strona:

https://www.przedluzaniewlosowlondyn.co.uk

oraz inne podobne jak

https://www.laseroweprzedluzaniewlosowlondyn.co.uk

interesujące frazy to:

przedluzanie wlosow londyn

przedluzanie wlosow w londynie

Bardzo mnie zastanawia czemu od długiego czasu nie mam możliwości wybicia na top 3 (cel to pierwsze miejsce) stronu klientki. Dziwi mnie to ponieważ strona uważam że jest dość dobrze zoptymalizowana, używam sef404sh do optymalizacji linków, sama treść jest dość dobrze wydaje mi się skonstruowana, która wnosi jakąś wartość merytoryczną, używam znaczników h1 i h2 tak jak należy, do tego linki wewnętrzne. Poza tym stona jest dodana do kilku bardzo dobrych katalogów (płatnych) jak i darmowych, czyli teoretycznie pwinno być OK a tym czasem nie ma zamierzonego efektu. Konkurencja która jest na 1st w google.co.uk ma strone tylko kilka miesięcy dłużej, jej treść jest od ponad 2 lat taka sama, nic sie nie zmienia, poza tym jak łatwo sprawdzić optymalizacja strony jest fatalna, żadnych wartościowych backlinków a mimo to jest cały czas na 1st ... myślałem że może to chodzi i geolokalizację, moj serwer jest w PL a ich w UK, jednak udało mi się bardzo dobrze wybić inne strony na bardziej trudne frazy w top3 , w dość krótkim czasie a tu od ponad 6 miesięcy nic, są w top5 jakieś podstrony ale nie ma strony głównej a po za tym interesuje mnie top3 a najlepiej 1st. więc rozkładam ręce nie mam już pomysły czemu nic nie idzie, a poza tym zaczęły wskakiwac bardzo szybko w pierwszą top10 strony które są zupełnie nowe, bez żadnych linków itp... czy to jest jakiś filtr ? proszę o pomoc bo spać mi to nie daje :)

Nie chcę dodawać strony wszędzie gdzie popadnie multidodawarkami bo wiem że t nie działa a może zaszkodzić...

Pozdrawiam

hmmm, na pewno nie kożystałem z takich śmietników nie wiem jak się tam strona znalazła, ale co do konkurencji to też jak się zorientowałem są linki do jakiś śmietników więc ciężko mi określić w czym problem... już próbowałem z róznej strony podejść i nie widzę żadnego rozwiązania.

dzisiaj mikołajki więc mam propozycje wpłać powiedzmy 50 funtów na fundację Anny Dymnej https://www.forum.optymalizacja.com/cp/1-mimowszystko/ , a Święty Mikołaj sprawi, że twoja stronka przesunie się w ciągu paru dni w kierunku TOP 1 na twe upragnione frazy.

Nikt tu nie mówi o płaceniu, robisz dobry uczynek, Św. Mikołaj zrobi ci prezent. Ewentualnie musisz zdobyć trochę porządnych linków z odpowiednim anchorem, a powinieneś przesunąć się w górę, tylko czy zdążysz przed sylwestrem, tylko Mikołaj wie ;)

Polecam easysend.pl Kursy mają dość korzystne i nie wiem, czy to nadal aktualne, ale kilka miesięcy temu pierwszy przelew był za free. Nawet jeżeli już nie jest za darmo, to za 50f zapłacisz 2f za przelew.

Ja bym się nie zastanawiał. 50f to koleżanka zarobi na 1 klientce, a i masz okazje pomóc komuś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności