Skocz do zawartości

Problem z głośnikami - szumy, piszczenie itp.

krzysiek_web

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem ostatnio sobie takie małe pierdziawki (czyt. plastikowe głośniki) tylko aby słuchać jakiś filmików, reklam czy dźwięków systemowych WIN podczas pracy.

Żadnych tam filmów czy muzyki to tego mam osobny zestaw dużych porządnych drewnianych kolumn. Szkoda mi było aby te duże głośniki ciągle chodziły jak większość czasu żadna muzyka nie leci dlatego kupiłem te plastiki.

Zestaw to Microlab B18

Więcej info tu:

https://www.skapiec.p...6656_techniczne

Zasilane z portu USB.

No i mam problem... głośniki po podłączeniu do gniazda komputerowego minijack szumią, piszczą (cicho ale jest to denerwujące).

Po podłączeniu minijacka z tych głośników do telefonu czy laptopa szumów nie ma.

Dodam że te moje duże drewniane kulumny też mam podłączone do komputera i żadnych szumów nie ma, tylko z tymi małymi coś jest nie tak...

Macie może jakieś pomysły jak można rozwiązać ten problem?

edit/ Szum jest tylko słyszalny gdy głośniki są włączone a muzyka żadna nie gra.

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

Szum jest tylko słyszalny gdy głośniki są włączone a muzyka żadna nie gra.

Macie może jakieś pomysły jak można rozwiązać ten problem?

banalny - wyłączaj głośniki gdy nic nie słuchasz . Nie dość że będziesz spokojniejszy bo nie będzie pisków to jeszcze zaoszczędzisz trochę na prądzie. Poza tym sprawdź gniazdo USB bo domyślam się że tych dużych drewnianych przez USB nie podpinasz

Sprawdź głośniki na innym sprzęcie, jeśli problem będzie się powtarzać oddaj je/wymień na inne.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

#Bart.

Genius to raczej nie jest dobra firma.

Ja wiem że plastik to tandeta ale potrzebowałem czegoś taniego i małego, tylko do dzięków jakie opisałem wyżej.

MicroLab wg mnie to bardzo dobra firma i wiele osób chwali sobie ich nagłośnienie, sam mam ich zestaw solo7c i powiem że biją na głowę wszelki kina domowe za 1500 czy też te plastikowe logitechy itd a są tańsze od nich.

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

Ja mówię o tanich firmach, to w tej kategorii Genius jest bardzo dobry, zważywszy, że nie jest to plastik tylko drewno. Swego czasu potrzebowałem glosniki do kompa 2.1 i testowałem różne i genius bił na głowę w tej samej kategorii cenowej (150zl) creative czy logitechy takze mowie z doswiadczenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności