Skocz do zawartości

Nowe pomysły europasozytów

INOMan

Rekomendowane odpowiedzi

Od czerwca przyszłego roku, sklep zapłaci za zwrot towaru przez klienta:

https://wyborcza.biz/biznes/1,101558,15091606.html

jak dla mnie to chyba były mocne naciski lobby wielkich sieci marketów, bo te pomysły zawarte w unijnej dyrektywie są skrajnie idiotyczne i osłabiają konkurencyjność e-handlu w stosunku do handlu tradycyjnego.

Co więcej, będzie można przy pomocy tego prawa skutecznie wykończyć mniejsze e-sklepy które ośmieliły się skutecznie konkurować z większymi. Zapłacą też więcej sami klienci, bo e-sklepy jakoś muszą sobie te dodatkowe koszty odbić.

Ludzie chcieli mieć eurosojuz to teraz się z nim bujamy. Bo taki "fajny" bo dopłaty daje, bo $ na to i owo...

Ba, sprzedawca będzie musiał dopilnować, by klient przed zakupem wiedział, że za towar trzeba zapłacić. - Przycisk do składania zamówienia musi być oznaczony w czytelny sposób, np. przy użyciu słów "zamówienie z obowiązkiem zapłaty"

Nie wiem jak was ale mnie irytuje, że państwo, eurokołchoz i reszta ma ludzi za idiotów. Skoro ktoś coś kupuje to chyba logiczne, że będzie musiał za to zapłacić!?

Czego jęczycie skoro głosowaliście za wejściem do eurokołchozu ? ;)

Przecież chcieliście "otwartych granic" ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Krzysztofie jeden pan w 1939 też chciał Europy bez granic i jak to się skończyło. UE w swojej obecnej formie staje się coraz większym kolosem na glinianych nogach i tylko czekać aż runie. Co do tych przepisów o których mowa to jest to porażka. Wydłużony czas zwrotu towaru do 14 i w przypadku użycia przedmiotu sprzedawca będzie zobowiązany do określenia zużycia przedmiotu i odliczenia od kwoty zwrotu "opłaty za zużycie". Czyli na jeden zwrot towaru będzie 30 dokumentów i koszty sięgające połowę ceny towaru.

Nie o taką Polskę walczyłem..

Potrzebujesz linków? Pisz!

Dla wszelkiej jasności głosowałem przeciw wstąpieniu ale ja to z ciemnogródu ... :D

znaczy się grodu :P

PS

podobno instrukcja wieszania obrazków na ścianach biur eurokomuny liczy 30 stron a specyfikacja przewozu karmelków 130 ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności