Skocz do zawartości

Jaką sieć reklamową polecacie?

Maches

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Z góry dziękuję że chciałeś/aś zajrzeć do tego tematu i mi w nim pomóc.

Chodzi mianowicie o reklamy , a właściwie firmy, które płacą za umieszczenie bannerów reklamowych na naszej stronie i np otrzymujemy XX zł za wyświetlenie 1k UU.

Jeżeli ktoś może,prosiłbym o jakieś wskazówki,odpowiedzi na moje pytania:

1. Jaką firmę polecacie? - Evolution Media, Ad-vice, IDMnet , inna (jaka?)

2. Czy są te firmy wypłacalne?

3. Wiem,że z każdą trzeba podpisywać umowę, czy ta umowa jest na czas nieokreślony i czy można w danej chwili zrezygnować z wyświetlania reklam danej firmy?

4. Te umowy, które wszyscy mi podesłali , to są oczywiście we wszystkich umowach 'kary' , ba... bagatela kary, po pare tyś zł za każdy podpunkt. Czy to nie ma na celu 'wyludzenia kasy' , a nie dac nam zarobić?

5. Czy mozna je wyswietlac z innymi reklamodawcami np Adsense/ad4mmo?

6. Po podpisaniu umowy itd, oni decydują ile mamy wstawić ich bannerów na stronę? Chodzi o to, że jakbym miał już z adsense 3 reklamy na 1 stronę + 1 z ad4mmo, to zeby dodatkowo nie doszlo z 5 jeszce od tamtej firmy, bo wtedy strona byla by tylko zawalona reklamami.

7. A jak już wstawiają powiedzmy 3 te bannery na podstronę , to czy chociaz placa za wszystkie 3 oddzielnie, czy licza je tak samo?

8. Mam statystyki rzędu około 20k UU dziennie, czy da radę zarobić około 2k miesięcznie dodatkowo z tej reklamy? (Taką średnią wycenę dał mi jeden pracownik danej firmy)

Dziękuję serdecznie za pomoc, liczyłbym na odpowiedzi osób tych, które pracują/maja podpisaną umowę z którąś z tych firm bądź inna i mogą conieco powiedzieć na ten temat,

Dziękuję serdecznie.

Na pewno nikt na tym forum nie poleci Ci Evolution, bo firma nie płaci regularnie o czym są już tematy. Nie mniej jednak w sieci jest sporo większych stron, ale być może oni mają lepsze warunki i im może płacą.

Umowa na ogół jest na czas nieokreślony i możesz ją wypowiedzieć z jakimś tam czasem. Ten czas możesz negocjować, żeby był krótszy.

Domagaj się zmniejszenia kar. Nie daj się zastraszyć.

Adsense itp. na ogół można wyświetlać, ale zadbaj o taki zapis w umowie.

Banery od agencji na ogół są pierwsze, a gdy one się nie wyświetlą to w ich miejsce pokazują się reklamy AdSense. Każdy serwer reklamowy ma możliwość wstawiania reklam zastępczych. Tam ładujesz adsense, ad4mmo i inne bez limitów.

20kUU dziennie może dać 2k PLN, ale może być różnie. Na ogół pracownicy podają wyższe szacunki. Jak coś to śmiało pytaj, będe odpisywał.

@ole dziękuję za odpowiedź.

A mógłbyś mi jakąś firmę polecić ,z którą mógłbym podpisać umowę? Ewentualnie, czy znasz może jakąś, przy której nie trzeba podpisywać zadnej umowy, tylko poprostu wrzucic ich kod na stronę i tyle? Tak jak na adsense np?

Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

A jak z prowizją za sprzedaż w ceneo? Sporo go tu osób poleca - jakie macie praktycznie konwersję poza przeklikami - czy te cookie 90dniowe przekłada się na przychody? W nokaut jest dłuższe, ale za przeklik nie płaca. Możecie podac jakies konkretne sprzedaże - da się sprawdzić jaki to był produkt i czy rzeczywiście dostaliście z tego 65%?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności