Skocz do zawartości

"Pozycjonowanie"

nitro2311

Rekomendowane odpowiedzi

@Intruder2600 fajne metody odnośnie pozycjonowania tylko jest kilka kwestii. Do tych rodzajów fraz to dodałbym frazy usług lokalnych gdzie miejsce widzenia zależy od miejsca siedzenia. Są to też frazy w jakiś sposób poblokowane bo każdy ma inne wyniki na takie usługi jak drukarnia, fryzjer i inne co da się przypiąć do danego miejsca. Jeszcze jakiś czas temu na zapytania np "drukarnia' miałeś wyniki z całej Polski obecnie top 10 albo i 20 to wyniki lokalne. Jak rozumiem to BH na trudne frazy dotyczy zaplecza a nie docelowej domeny - nikt ci się nie zgodzi na to by co 3 miesiące zmieniać domenę.

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

frazy w jakiś sposób poblokowane

1. Nie ma fraz poblokowanych, są tylko nieumiejętnie linkowane

na zapytania np "drukarnia' miałeś wyniki z całej Polski obecnie top 10 albo i 20 to wyniki lokalne

2. Wyniki lokalne na frazy ogólne do Venice z połowy 2012

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Wydaje mi się, że hosting nie ma znaczenia, można pozycjonować 10 stron na te same frazy na tym samym hostingu i IP ale ja dmucham na zimne i zmieniam :) Tak czy inaczej nie potrzebnie bo to sprawdzone, że nie ma znaczenia. Co do fraz lokalnych - trzeba robić tak, żeby być w top3 :)

I na koniec:

nikt ci się nie zgodzi na to by co 3 miesiące zmieniać domenę.

Właśnie z tego powodu kończę powoli usługi SEO dla firm. SEO jako usługa komercyjna również się skończy w ciągu 1-2 lat.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Pewnie tym samym, tylko ze swoimi stronami, bo obecnie nie opłaca się zajmować obcymi, szkoda nerwów

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Pewnie tym samym, tylko ze swoimi stronami, bo obecnie nie opłaca się zajmować obcymi, szkoda nerwów

To samo odczuwam. Dlatego teraz biorę abonament za pozycjonowanie + % w postaci premii za osiągnięcie lepszych pozycji w top10.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Tylko kto za to będzie chciał płacić.

Klienci, którzy decydują się na abonament + premie. Fakt, że jest takich Klientów mniej, ale jeżeli ktoś nie żyje tylko z pozycjonowania Klientów, lecz dywersyfikuje swoje źródła dochodów, to taka zmiana wychodzi mu na zdrowie.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Klienci, którzy decydują się na abonament + premie. Fakt, że jest takich Klientów mniej, ale jeżeli ktoś nie żyje tylko z pozycjonowania Klientów, lecz dywersyfikuje swoje źródła dochodów, to taka zmiana wychodzi mu na zdrowie.

Nie bardzo rozumiem. Komu wyjdzie na zdrowie? Klientowi czy pozycjonerowi :)

Ryczałty to tak jakby kasować klienta za obecność w top 1000 tylko trochę taniej, paranoja. Nigdy nie podpisał bym takiej umowy ;)

Dokładnie tak - przebranżowuję się w pewnym sensie i będę używał SEO do swoich potrzeb. Nie dla klientów bo to nie ma sensu. Ja wiem na czym to polega i mogę zmieniać domenę co 2 tygodnie, klient tego nie rozumie. Oczywiście nie mówię tutaj o małych frazach bo interesują mnie tyle te powyżej 10 mln wyników :) Tutaj nie trzeba zmienić domen co 2 tygodnie.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności