Skocz do zawartości

"Pozycjonowanie"

nitro2311

Rekomendowane odpowiedzi

Mam klienta, który ma dwie domeny, lecą kary od początku ich pozycjonowania, czyli od 6 lat na takiej zasadzie - domena wisi 2 lata, druga 2 lata w filtrze, po 2 latach wychodzi ta druga a pierwsza wylatuje i tak na okrągło :D

Ja kończę z usługami SEO jako firma zajmująca się pozycjonowaniem i niedługo wprowadzę na rynek coś nad czym pracuję już 2 lata. Ta usługa kompletnie zautomatyzuje SEO i będzie na zasadzie "do it by yourself". Co najważniejsze, nie będzie rozpoznawalna jako "nienaturalne pozycjonowanie" a wręcz odwrotnie :) Beta testy dają efekty 3x lepsze niż jakiekolwiek metody na rynku (xrumery, SWL-e, katalogi, zaplecza). Na razie nie zdradzę więcej szczegółów. Jak dobrze pójdzie premiera w styczniu ;)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

niedługo wprowadzę na rynek

Wiadomo do kogo należy rynek. Powidz lepiej że wprowadzisz narzędzie do tajnej komórki na tyłach rynku. Rynek jest pilnowanyThreshold-Guardian-seo-training.jpg

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Zapewne chodziło że baza narzędzi zostaje oflagowana, większość list na XR, nadaje się obecnie, co najwyżej do indeksacji spamu. Narzędzie jest tak dobre, jak dobra jest jego baza miejscówek na linki

Nie do końca, stockowymi listami zrobiłem bardzo trudne frazy w ostatnim czasie. Chodzi tylko o to, że kiedyś wisiały rok, teraz wiaszą 2 tygodnie - miesiąc. Ja to nazywam oflagowaniem, chodzi właśnie o to, że są oznaczone jako "nienaturlane źródła linków". To wcale nie znaczy, że nie działają. Zamiast blokować pozycjonowanie robią wersję demo, czyli strona w chodzi a później - "chcesz więcej, kup AdWords" :)

Co do flagowania - poczytajcie jak się rozprawili ostatnio z sape.ru.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Nie do końca, stockowymi listami zrobiłem bardzo trudne frazy w ostatnim czasie. Chodzi tylko o to, że kiedyś wisiały rok, teraz wiaszą 2 tygodnie - miesiąc. Ja to nazywam oflagowaniem, chodzi właśnie o to, że są oznaczone jako "nienaturlane źródła linków". To wcale nie znaczy, że nie działają. Zamiast blokować pozycjonowanie robią wersję demo, czyli strona w chodzi a później - "chcesz więcej, kup AdWords" :)

Intru a nie bierzesz pod uwagę czegoś takiego jak czas osiągnięcia pozycji w serpach może to być jednym z determinantów nowego algorytmu czego po 2 miesiącach sprawdzić się najzwyczajniej nie da.

Mówie tu o czym takim jak:

- wchodzisz w top w 12 m-cy - zostajesz w top o ile robisz to tak jak chce G, oczywiście inne wszystkie czynniki też wchodzą w gre

- wchodzisz w top w 3 tygodnie - wylatujesz

możesz to całkowicie wykluczyć?

- wchodzisz w top w 12 m-cy - zostajesz w top o ile robisz to tak jak chce G, oczywiście inne wszystkie czynniki też wchodzą w gre

google nie wie czego chce a może inaczej - google chce zarobić więc wytyczne cały czas sie zmieniają . To co dziś jest cacy za rok może być bardzo bee. Wchodzenie w topy przez rok czasu jest o tyle ryzykowne i bezsensowne że konkurencja nie śpi. Poza tym zmainy w wytycznych google ..... całkowicie bez sensu. Tak to ja sie moge bawić ze swoim blogiem który nie jest moim źródłem utrzymania.Przeglądnij forum a dowiesz się że strony dostały kary za nieistniejące linki (np ze stron których już od dłuższego czasu nie ma ) i za linki za które wielu by wiele zapłaciło (dmoz, wikipedia ) więc nie ma czegoś takiego jak pewne linki.

Nie bardzo rozumiem. Komu wyjdzie na zdrowie? Klientowi czy pozycjonerowi :)

Ryczałty to tak jakby kasować klienta za obecność w top 1000 tylko trochę taniej, paranoja. Nigdy nie podpisał bym takiej umowy ;)

Abonament powinien obejmować szczegółowy raport z wykonanych prac. Dlaczego taka forma współpracy jest bezpieczniejsza dla klienta i pozycjonera? Zarówno w przypadku rozliczeń za efekt jak i w przypadku rozliczania "za robotę" + bonusy są możliwości do nadużyć. W przypadku za efekt są większe szanse na przyjęcie trzech ton spamu na domenę klienta, bo tylko efekt gwarantuje jakikolwiek zwrot z inwestycji pozycjonerowi. Oznacza to minimalizacje kosztów ze strony SEO i maksymalizacje podejmowanego ryzyka. To chyba logiczne, że wymusza to umowa za efekt?

Współpraca w formie rozliczeń nie tylko za efekt opiera się na innych zasadach niż za efekt. Nie widzę tutaj potrzeby podpisywania długoterminowych umów. Widzę potrzebę raportowania prac, bo przecież płacenie za "pracę", która może być a wcale nie musi zostać wykonana to "paranoja". Sam raport może być kontrowersyjny. Teoretycznie można w nim umieścić 30 linków z webmini i 20 z easydirów. Dlatego klient musi wiedzieć co w raporcie otrzyma i móc samemu ocenić co pozycjoner wykonał. Dlatego taki system rozliczeń nie jest dla takich jak newbiepio. Potrzebna jest podstawowa ale aktualna wiedza na temat działania algorytmu Google. Większe firmy stać na dział marketingu i osoby posiadające taka widzę zazwyczaj są tam zatrudnione. Dla klientów takich jak bez wiedzy pozostaje AdWords lub naparzanka za efekt i częsta wymiana agencji.

Czekać 12 miesięcy na efekt? Nie lepiej zapłacić za efekt w AdWords i cieszyć się stabilnymi wynikami? :)

Treningi WattUp.pl

niedługo wprowadzę na rynek coś nad czym pracuję już 2 lata. Ta usługa kompletnie zautomatyzuje SEO

No super, nareszcie jakieś narzędzie, które wszystkim wbije topy za jednym wciśnięciem "Go!". Że też nikt wcześniej na świecie na to nie wpadł :hahaha:

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

Potrzebna jest podstawowa ale aktualna wiedza na temat działania algorytmu Google. Większe firmy stać na dział marketingu i osoby posiadające taka widzę zazwyczaj są tam zatrudnione

ja sie pytam gdzie są te firmy zatrudniające tych fachowców którzy mają taką wiedzę. Mając taką wiedzę ma się top wszystkich topów - czyli nieograniczone źródełko kaski :D:D:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności