Skocz do zawartości

nowe dziwne DC

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

Site u mnie zmalały już w czwartek, ale nie to jest istotne.

Wczoraj wieczorem oberwowałem (na żywo) big spadki pozycji - z top3 (na kilkadziesiąt fraz) do 4-5 podstrony.

Myślałem, że ślepne - ale nie, to fakt. Kilka stron konkurencji spotkał ten sam los, ale część zachowała pozycje.

Googiel potraktował strony wybiórczo w/g jakiegoś klucza.

Najdziwniejsze jest to, że zniany nastąpiły prawie natychmiast na wszystkich DC.

I chyba nie jest to test nowego algorytmu, bo te mizerne pozycje utrzymują się nadal.

O co k... chodzi? Ktoś ma już jakieś wnioski. Mi coś mgliście przychodzi do głowy, ale to na razie tylko takie tam... wolne myśli.

Zegarvis - sprawdzałem wczoraj, sprawdzałem dziś. Czy wpisywałem adres DC "z palca" czy korzystałem z narzędzia Erbita, efekt ten sam. W grupie 64.233.189. oraz 66.102.7 dla stron pozycjonowanych katalogami wyniki mam lepsze, lub takie same, jak w "standardzie"

BTW - czy ja o czymś nie wiem i przy wpisywaniu "z palca" adresu DC będą jakieś inne wyniki?:> Czy też po prostu założyłeś ze wpisuje zapytanie w google.pl i czekam, az się DC z niskim site wylosuje ;)

BTW - czy ja o czymś nie wiem i przy wpisywaniu "z palca" adresu DC będą jakieś inne wyniki?:> Czy też po prostu założyłeś ze wpisuje zapytanie w google.pl i czekam, az się DC z niskim site wylosuje ;)

Nie, u mnie wygląda to w ten sposób, że jadę sobie Erbotowym przeglądaczem po DC, i po kliknięciu adresu IP jakiegoś DC oraz wpisaniu szukanej frazy "z palca" nie zawsze dostaję taki samy wynik jaki się wyświetla na tymże DC w przeglądaczu Erbita.

W większości przypadków się zgadza, niemniej rozbieżności dla moich fraz (pomiędzy tym co pokazuje GD a tym co pokazuje DC bezpośrednio) zauważyłem sporo czasu temu na pewnych grupach DC.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności