Skocz do zawartości

Czy firma pozycjonująca coś robi?

Wiciu

Rekomendowane odpowiedzi

Jak sprawdzić czy firma pozycjonująca coś robi?

Podpisałem umowę ponad pół roku temu. Od dwóch miesięcy jednak frazy, na które ma być pozycjonowanie systematycznie spadają.

Wprowadzono optymalizację, ale to nie pomogło. Firma twierdzi, że robi np katalogowanie i linkuje. Jednak nie chce podać mi żadnych linków, abym to zweryfikował.

Co mogę sprawdzić? Jak mogę sprawdzić ilość i jakość linkujących stron do mojej i czy to się zmienia?

Strona co prawda na trudne frazy, ale nie przesuwa się w ogóle do góry od dwóch miesięcy. Wcześniej szła do góry.

Tylko u nas najlepsze tanie noclegi nad morzem.

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wpisz adres swojej strony np. na ahrefs.com.

Tam możesz zobaczyć backlinki.

Guzik zobaczy, podobnie jak na majesticu. Wszystkie te wykresy dadzą tylko obraz iż "może coś jest robione" ale niekoniecznie przez firmę seo :) może to będa linki zostawiane przez użytkowników a nie firmę ?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

GWT, a i to ze znacznym opóźnieniem ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

sprawdź w umowie czy mają dostarczyć raporty z prac - jak jest coś takiego to muszą Ci dać lub będzie to powodem do rozwiązania umowy. W sumie teraz już po sezonie to mogli odpuścić ;)

Nie mam czegoś takiego w umowie. Twierdzą, że dodają do płatnych katalogów z mocnym PR, ale linków nie podadzą bo to ich know-how

Twierdzą, że dodają do płatnych katalogów z mocnym PR

Np. katalog.qa.com.pl ( :pytajnik: )

albo teksty

No a więc, kiedy tak wędrowałem sobie po tych górach, zastanawiając się albo Adam ponadto Ewa mięli pępki (bo niby skąd? Chyba że Bóg jest kobietą. Bądź posiada żonę) absolutnie niespodziewanie zdałem sobie sprawę, że zgubiłem sposób.

Swoją drogą, zastanawia mnie Twój budżet na frazę "Noclegi" i to, kto się podjął pozycjoniwania... :D

Powinieneś mieć dostęp do GWT i w ten sposób weryfikować przyrost i źródło linków, widoczność w wynikach organicznych i ewentualne komunikaty o błędach i filtrach.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Twierdzą, że dodają do płatnych katalogów z mocnym PR

Np. katalog.qa.com.pl ( :pytajnik: )

albo teksty

No a więc, kiedy tak wędrowałem sobie po tych górach, zastanawiając się albo Adam ponadto Ewa mięli pępki (bo niby skąd? Chyba że Bóg jest kobietą. Bądź posiada żonę) absolutnie niespodziewanie zdałem sobie sprawę, że zgubiłem sposób.

Swoją drogą, zastanawia mnie Twój budżet na frazę "Noclegi" i to, kto się podjął pozycjoniwania... :D

Nie pozycjonuję się na frazę Noclegi. Nie zadałem pytania w kontekście strony z mojej stopki

Jak widać, skomplikowany temat i możliwości jest kilka:

- nic nie robią

- robią i szkodzą

- robią ale za mało

- na stronie jest błąd, który wraz z linkowaniem (coraz lepszym dostępem Google do strony) pogarsza sytuację.

- na stronie usiadł Pingwin

Sam możesz mieć problem z oszacowaniem, czy coś robią, na ile dobrze czy źle, a inna rzecz, że ostateczny wynik zależy i tak od Google. Pozycjoner może wysłać listę linków "dodanych" w ciągu ostatnich dwóch miesięcy, a tak naprawdę ktoś je dodał w godzinę, bo "klient chce raport i trzeba mu coś podesłać". Nihil novi...

=== więcej herezji o SEO piszę na blogu ===
Contexto - problem z pozycjonowaniem? zgłoś się do nas:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności