Skocz do zawartości

Czy firma pozycjonująca coś robi?

Wiciu

Rekomendowane odpowiedzi

jak to robi ta sama firma, która pozycjonuje Ci stronę ze stopki, lub robi to w podobny (czytaj: tani) sposób to można powiedzieć że nic nie robi. a może robi nawet mniej niż zero - uwstecznia pozycje.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

strona ze stopki była lekko linkowana na przełomie 2011/2012 z marnych darmowych katalogów, jeśli z tego klucza działa ta firma pozycjonerska, to daleko nie zajedziesz. Chcesz się czegoś konkretnego dowiedzieć to podaj któremuś z kolegów adres na priv, to powie ci czy firma wciska ci ciemnotę.

- na stronie jest błąd, który wraz z linkowaniem (coraz lepszym dostępem Google do strony) pogarsza sytuację.

Heretyk mógłbyś rozwinąć myśl?

Np. błędna konfiguracja domeny, która pozwala na indeksowanie duplikatów, albo indeksowanie tych samych podstron z wieloma różnymi parametrami - czym lepiej podlinkujesz, tym więcej zbędnych podstron się zaindeksuje...

=== więcej herezji o SEO piszę na blogu ===
Contexto - problem z pozycjonowaniem? zgłoś się do nas:)

• 3 tygodnie później...

To czy firma coś robi lub nie, jedynym wyznacznikiem są wyniki w postaci ruchu, topów, konwersji i nie 3 dni po podpisaniu umowy.

A te wasze zerkania w ahrefs to taka sama amatorka jak bezmyślne nawalanie w docelowa z GSA, XR, SB czy innej spamiarki.

Linki jeśli są nic nie udowadniają, linki dodawać może teraz każdy wystarczę kupić trocha punktów SWl, zalicytować blast na allgero i 30 sek czasu.

A jeśli linków niema tez nic nie mówi, tak samo może mówić że ktoś potrafi ich chować.

Jechać po konkrecji każdy może i miedzy słowami pisać "ja bym zrobiłem to w 10 razy lepiej", ale nikt nie wie jaki budżet, jakie uwarunkowywania umowy, może być jeszcze 10 przyczyn o których zamawiający nie mówi (hipotetycznie). Może klient chce rozlicza się za top1 i tak dalej....

p.s niema nic wspólnego z tym serwisem.

Przy tak małej ilości informacji, jedyne co pozostaje to rzeczywiście przyjrzeć się linkom poprzez Ahrefs czy inny MajesticSEO. Ja również byłbym ostrożny w ocenianiu cudzej pracy. Niemniej, zgadzam się z MaxPanem, jedynym wyznacznikiem tego czy firma SEO wywiązuje się ze współpracy jest: ruch organiczny (i wynikające z niego konwersje). Jeżeli nic się nie zmienia, to nabrałbym podejrzeń.

I jeżeli masz podejrzenia (a widać, że tak jest), to nikomu bardziej nie powinno zależeć na udowodnieniu prowadzonych działań, jak właśnie firmie, której SEO zleciłeś. Jeżeli Cię nie przekonają, ani podesłanymi materiałami, ani wynikami, to po prostu zmień firmę.

Efekt pozycjonowania, który odbywa się w dłuższym okresie czasu, też zależny jest od zmian jakie serwuje nam G oraz działania konkurencji

prawda jest taka że wybierając firmę za 50 zł jesteś dużo bardziej narażony na te działania niż wybierając firmę za 1500 zł - co nie znaczy że firma za 1500 gwarantuje topy . Jednak jeśli firma ma ryzykować stały dochód rzędu 1500 zł miesięcznie to "coś robi" a firma ryzykująca stały dochód rzędu 50 zł .... szuka innego jelenia.

Może być taka sytuacja że systemy monitorujące przyrost backlinków nic nie zarejestrują jeśli strona jest pozycjonowana własnym zapleczem z zabezpieczeniami przed botami ale jak płacisz za pozycjonowanie kilkaset złotych miesięcznie to nie ma co liczyć na zaplecze z prawdziwego zdarzenia.

Porady na temat leczenia lambliozy i innych chorób pasożytniczych jak glista ludzka https://zwalcz-pasozyty.pl/pasozyty/glista-ludzka/

Jeśli szukasz informacji na temat pasożytów człowieka i chorób przez nie wywoływanych koniecznie odwiedź mój blog https://zwalcz-pasozyty.pl

Może być taka sytuacja że systemy monitorujące przyrost backlinków

CO CIĘ INTERESUJE PRZYROST BACKLINKÓW !!!! Ważne są pozycje i efekty pozycjonowania. Jesli dla Ciebie ważne sa BL to allegro jest tego najlepszym żródłem. Za 5 zł możesz mieć tysiące co nie koniecznie wpłynie na pozycje i efekty.

CO CIĘ INTERESUJE PRZYROST BACKLINKÓW

Według Mnie interesuje Mnie sprzedaż a ni egówniany przyrost linków - może nawet nie być linków aby była sprzedaż :)

Ważne są pozycje i efekty pozycjonowania.

Tutaj tez jesteś w błędzie - jest wiele branź w których pobyt na #1 miejscu nie daje sprzedaży a tylko pusty ruch, ba jest kilka mi znanych że lepiej być na ok 5-8 miejscu bo wtedy dopiero można liczyć na konwersję

Jesli dla Ciebie ważne sa BL to allegro jest tego najlepszym żródłem. \

Zmień szampana na piccolo ... polepszy Ci się.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Wdiać nie ppiszesz po polsku. Dlatego zmień szampana na piccolo... już Max lepiej pisze :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności