Skocz do zawartości

Czy firma pozycjonująca coś robi?

Wiciu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A co klienta obchodzi czy linkujesz swoje zaplecze czy rzucasz na nie czary, jego interesują pozycję, ale jak w tym przypadku jak ich nie ma to, albo pozycjoner jest na tyle profesjonalny aby blokować swoje zaplecze przed botami, ale tacy pozycjonerzy mają w 99% efekty, więc to raczej nie ten przypadek. Albo to jedna z tych hiperprofesionali którzy wrzucą dodawarką do kilkuset katalogów i wszystkie frazy są ich. Jak nawet tego nie robią to oznacza że to zwykłe naciagactwo

Rozchodziło się o ten post :

Może być taka sytuacja że systemy monitorujące przyrost backlinków nic nie zarejestrują jeśli strona jest pozycjonowana własnym zapleczem z zabezpieczeniami przed botami ale jak płacisz za pozycjonowanie kilkaset złotych miesięcznie to nie ma co liczyć na zaplecze z prawdziwego zdarzenia.

Już pomijam że firma może brać kilkaset złotych od "łba" ale nikt nie mówi że zaplecze jest tylko pod tego jednego klienta. Oczywiście mam na myśli "zwykłych "klientów a nie noclegi czy opony.

Moje zdanie jest takie że : można i za kilkaset zł (płacąc) wypozycjonować trudne frazy ( no w miarę trudne ), a można wsadzić tysiące w "prawdziwą firmę" i mieć gó.... Ale wtedy klient się nasłucha o pingwinach, usłyszy inne propozycje "markietingowe" itp .... Tylko czemu dopiero po spadku pozycji ? Ano dlatego że płacąc kupę kasy za pozycjonowanie nie mozna mieć zapewnionych topów . Co do innych "usług" to ...zostawię to dla siebie :)

Ale w sumie nie dziwię się ... wysłąłem kilka zapytań do kilku firm w sprawie projektu którego raczej nie jestem stanie przeskoczyć i dostałem kilka ofert na 4 cyfrowe sumy miesięcznie . AdWords mnie kosztuje niecałe 2 ojro dziennie <rotfl>

Moje zdanie jest takie że : można i za kilkaset zł (płacąc) wypozycjonować trudne frazy ( no w miarę trudne ),

Lokalne tak. Wszystko zależy od założeń seo firmy. Kiedyś (jakieś 5 lat temu) płaciłem 500 netto/miesiąc za 6 fraz a praca firmy ograniczyła się do wrzucenia linka do nas na swoim portfolio (do dziś tam jesteśmy). Uczciwa firma za tę kwotę wykona dobrą pracę na lokalne frazy.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

W obecnych czasach miara przyrostu linków nie koniecznie ma sens. Bowiem przy filtrach trzeba te linki odjąć, ogólnie czasem trzeba przesiać wszystko co linkuje i pozbyć się tych, które szkodzą, a to również jest robota, do tego nie prosta i szybka..

Po za tym mocniejszy link kosztuje znacznie więcej, a potrafi dać lepszy efekt niż wiele słabych więc.. przyrosty również mogą być nieznaczne. Do tego jeszcze dochodzi brak indeksacji w majestic, ahrefsach itp.

Najprościej to chyba porozmawiać z pozycjonerem i dowiedzieć się co robił. Jeżeli sobie nie pogrywa to odpowiedź będzie sensowna, a czy klientowi to pasuje czy nie to już inna kwestia.

No i jeszcze czasem może być tak, że cały budżet pójdzie na tworzenie zaplecza, z którego dopiero później zostanie podlinkowany klient, to też opóźnia przyrosty.

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

jego interesują pozycję,

Pozycje nie są celem samym w sobie, (w SEO przynajmniej) liczy się wzrost targetowanego ruchu. "Magia pozycji" doprowadziła do tego, że pomimo wysokich pozycji klient nie zarobi na ich utrzymanie bo nie będzie miał ROI , wyjątkiem od tego jest przypadek kiedy chce być wysoko dla prestiżu .

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

to czy będzie miał sprzedaż dlatego że jest w top to zależy od wielu czynników. Topy maja nam dać większą ilość zapytań, a czy przekuje się to w zwiększoną sprzedaż zależy od klienta i jego umiejętności marketingowych

Niektóre

Dlatego wspomniałem, że to wyjątek potwierdzający regułę

czy będzie miał sprzedaż

ale tak czy inaczej wpływ na to ma dobór fraz oraz optymalizacja pod te frazy - czyli jak najdłuższy ogon wypływający z treści

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności