Skocz do zawartości

Problem z menu w polylang

fred perry

Rekomendowane odpowiedzi

A czy tworząc menu w różnych wersjach językowych poprawnie wskazałeś podstrony? Czy Twój szablon pozwala na tworzenie własnych menu dowolnie, czy automatycznie tworzy menu na podstawie stron albo wpisów?

Rozumiem, że chodzi Ci o taki efekt, jak na drugiej ze stron z mojej stopki? Jeśli tak, to wieczorem Ci napiszę (o ile do tego czasu nikt tego nie zrobi), jakie są u mnie ustawienia wtyczki i konfiguracja menu. Teraz nie zdążę, muszę pilnie wyjechać na kilka godzin. Wieczorem dam znać, co i jak.

Po kolei:

Zakładam, że języki dodawałeś tak:

fa9194b05335dbb0m.jpg

A menu tworzyłeś tak:

cba36231bc69388cm.jpg

Po dodaniu podstron w różnych językach do poszczególnych wersji językowych menu powinieneś mieć możliwość podglądu utworzonych menu:

4b27c041ebc708cdm.jpg

Każdy element menu w danej wersji językowej powinien wskazywać na konkretną podstronę w danym języku:

7c6c676482ca4d44m.jpg

Po utworzeniu menu wracamy do ustawień wtyczki:

e137d5f549ecb11dm.jpg

I powinno działać. Ja swoje menu wielojęzykowe tworzyłem na poprzedniej wersji wtyczki, jeśli nie robiłeś aktualizacji, to ją zrób (poprzednia wersja trochę inaczej wizualnie wyglądała.

W ustawieniach wtyczki staraj się zachować te, które Ci podałem. Ja miałem z tą wtyczką problemy, po utworzeniu (na innej stronie niż ta druga ze stopki) wersji językowych i konfiguracji menu zdarzało się, że wchodziłem np. na stronę www.danastrona.pl, a w wyszukiwarce wyświetlała mi się od razu www.danastrona.pl/en/. Nie wyświetlało mi strony głównej, ale od razu jej wersję np. po angielsku. Okazało się ostatecznie, że wszystko zależy od ostatniego wyświetlenia strony. Jeśli wchodzisz na główną, przechodzisz na wersję językową np. angielską, po czym zamykasz przeglądarkę, to przy następnym wpisaniu adresu głównego www.danastrona.pl wyświetlało tę stronę, z której wyszedłeś przy ostatniej wizycie.

Jeśli nie zadziała, daj znać, zobaczymy, co i jak. Generalnie ta wtyczka nie stwarzała większych problemów (poza tym, co powyżej).

Wszystko mam tak samo i podejrzewam że menu powinno działać dobrze ale problem tkwi w czym innym :)

Otóż wyrzuciłem na początku z szablonu menu tworzone przez panel w wordpressie i wkleiłem kod html na własne. Gdy okazało się, że strona ma być w 3 wersjach językowych trzeba było wrócić do tego menu tworzonego przez panel. Problem w tym, że nie wiem jakim kodem je zaaplikować bo albo wyświetla mi się we wszystkich językach polskie albo w ogóle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności