Skocz do zawartości

Mocne katalogi - test

Listopad

Rekomendowane odpowiedzi

to czemu zrezygnowali?

Nastąpiło połączenie kilku firm w jedną, większość pracowników po tym się zwolniła paru założyło swoje firmy (i są moimi klientami) a ja jak usłyszałem, że "nas nie interesuje ruch z wyszukiwarek" od nowego menago d/s marketingu internetowego to dałem sobie spokój :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 160
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A na niektóre frazy dalej siedzą ;) - optymalizacja i dobre zaplecze jednak daje stabilność ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Beerbant - kumpel kilka lat temu miał firmę w Tarnowie i szukał kogoś kto wypozycjonuje na frazy "remonty motocykli" :). Nikt nawet dooopy nie ruszył bo się nie chciało - robili wycieczki ;). Teraz kazdy mu to zrobi bo frazy lekkie .

Gdy pracowałeś dla wakacje.pl - podjął byś się "remontów motocykli" , "remontów motocykli Tarnów" ??

Najśmieszniejsze jest to że wystarczyło dosłownie kilka linków :)

Gdy pracowałeś dla wakacje.pl - podjął byś się "remontów motocykli" , "remontów motocykli Tarnów" ??

Jak rozsądny klient to czemu nie ? ;) Jak kiedyś okupowałem topy na "pozycjonowanie" i pokrewne to miałem swoje "ukryte forum" gdzie przeklejałem zapytania o oferty i parę zaprzyjaźnionych firm sobie wybierało i wysyłało swoje oferty. Ja wolałem klientów z polecenia którzy raczej są bardziej "otwarci" na współpracę ...

kilka lat temu było dostępne wyłącznie za duże pieniądze dla nielicznych

Zdradzę ile to było (bo NDA już nie obowiązuje) "kilka lat temu" przez 3 lata "robiłem" wakacje.pl dla większości fraz turystycznych na te bardziej atrakcyjne kierunki , siedzieli w topach na frazy Grecja, Turcja, Tunezja, Egipt + przewodnik/last minute/wycieczki wczasy/wypoczynek , po optymalizacji serwisu i zaplecza ruch generowany z serpów miesięczny potężny. Za całość dostawałem .... 1200 zeta / mies .... Spróbuj coś takiego (stabilnego 3 lata min) zrobić dzisiaj za 1200 zeta , podkreślam stabilne topy (nawet przez dwa lata) dla kilkunastu konkurencyjnych fraz i kilkudziesięciu ze średniej półki , długiego ogona nie liczę ...

PS

"bieliźniane" frazy trzymałem za 750 /mies

Kiedyś nie ma znaczenia

2003 chyba może 2004 z PPC bez problemu można było trzaskać 10 k $ mies na luziku ( chociażby przez proxy - pozdrowienia dla rosyjskiego programisty który stworzyl Clicking Agent ) - cos ala xrumer ale ponad 10 lat temu.

Ja trzaskałem opony za 400 pln ...

To co było kiedyś dawno temu się skończyło ... wystarczy porozmawiać z jakimś sensownym menadżerem pp - od czerwca większość PP straciła ponad 85 % ruchu a co za tym idzie zarobki affow poszly w dol...

Katalogi - dla mnie najdziwniejszy wymysł Polskich seowców - nigdy nie widziałem w tym większego sensu - za kasę wydawana na kody lepiej wykupić tokeny do captchy.

Katalogi - dla mnie najdziwniejszy wymysł Polskich seowców - nigdy nie widziałem w tym większego sensu - za kasę wydawana na kody lepiej wykupić tokeny do captchy

Dal większości jest różnica pomiędzy katalogowaniem a spamoweniem. Jakaś taka nieprzekraczalna granica grey SEO. Poza tym katalogi przy umiejętnym wykorzystaniu były niesamowicie skuteczne. Zobaczymy czy jeszcze będą ;)

od czerwca większość PP straciła ponad 85 % ruchu a co za tym idzie zarobki affow poszly w dol...

Ktoś stracił, ktoś zyskał. Ciekawe zagadnienie.

Kiedyś nie ma znaczenia

Ma znaczenie o ile pada stwierdzenie, że kiedyś było drożej ...

2003 chyba może 2004 z PPC bez problemu można było trzaskać 10 k $ mies

'98-'99 na 30 stronkach postawionych na Onecie dało się 1K $ / dziennie wycisnąć ... Ale

Kiedyś nie ma znaczenia

;)

Poza tym katalogi przy umiejętnym wykorzystaniu były niesamowicie skuteczne

Szczególnie qllweby z opcją wildcard ;)

unnamed Twój znajomy odzywał się do firm z "topoów" na pozycjonowanie/pozycjonowanie stron i adwords? Kilka lat temu takie frazy brało się chętniej niż wakacje, kredyty i projekty domów. Chyba, że "kilka" to coś więcej niż 2 a 9 lat? Wielokrotnie analizowałem odpowiedzi konkurencyjnych firm i zawsze najchętniej odpowiadali na zapytania z łatwymi frazami. Ceny długo spadały, ale rynek automatów się nasycił i nie jest już tak prosto. Nie wystarczy dodać stronki do addera/omniadda/publikera/własnego automatu/jakiegoś tam zaplecza z tekstami na 1000 znaków i 3 linkami wychodzącymi z każdego wpisu by klient płacił parę stówek miesięcznie. Było i wygląda na to, że minęło.

Treningi WattUp.pl

to było jakieś 6-7 lat temu. Jego brat był informatykiem i w końcu jakiś jego kumpel powklejał parę linków i byli na 2 miejscu. Przyznam szczerze że dla mnie wtedy to były sprawy magiczne i nawet nie wiedziałem że mozna wpływać na pozycję w google. W sumie rok temu też o tym nie wiedziałem. Pół roku temu wiedziałem ale było to nieosiągalne a teraz ... jakoś leci :).

W usługach, po to ma się stronkę w topach, aby móc powybrzydzać w klientach. Jak dzwoni klient i chce aby robić za darmo, to się mu delikatnie tłumaczy, ze zajęty jestem, dzięki topom wiadomo ze za chwilę zadzwoni drugi z zasobniejszym portfelem. Napracować się za grosze, to człowiek zawsze zdąrzy.

Samo dodanie do katalogów niewiele da. To za słaba moc by podciągnęło frazy, nawet po zaindeksowaniu. Jednak te mocne katy mają swoje uzasadnienie w przyrodzie i po prostu trzeba do nich dodawać - chociażby dlatego, że im dłużej istnieje link w takim katalogu tym lepiej. Są serwisy/księgarnie niemal z samymi linkami nofolow linkowanymi naturalnie a ruch z organika całkiem spory.

Jestem skłonny dorzucić się na nasiona pietruszki

Nie cierpię spamerów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności