Skocz do zawartości

Mocne katalogi - test

Listopad

Rekomendowane odpowiedzi

Zawrzała dyskusja na temat katalogów:) Nie możemy czekać na cuda jeśli dodamy 4 wpisy do katalogów. Nawet gdyby były to katalogi od samego google. Wszystko dlatego, że każdy pomyśli tak jak ty doda tam swój wpis a miejsc w google jest 10 abo i mniej. Więc to naturalne, że te pozycje zdobędą osoby, które zrobiły coś więcej, tak samo jak w prawdziwym życiu.

• Odpowiedzi 160
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Więc to naturalne, że te pozycje zdobędą osoby, które zrobiły coś więcej, tak samo jak w prawdziwym życiu.

4 zawsze jest 4. Tu nie choczi o to kto da więcej wpisów bo w teście były 4 . Tu chodzi o wartość tych linków. Kolega dodał 4 wpisy do tych katalogów i stwiedził że to pieniądze wyrzucone w błoto i się pochwalił swoim doświadczeniem co mu się chwali.

Nie możemy czekać na cuda jeśli dodamy 4 wpisy do katalogów.

Jesteś pewien ? Ja jestem innego zdania .

a miejsc w google jest 10 abo i mniej. Więc to naturalne, że te pozycje zdobędą osoby, które zrobiły coś więcej

Kłania się czytanie ze zrozumieniem. Przecież wyraźnie napisałem, że chodziło o łatwe frazy. Zero w nich konkurencji. Sama optymalizacja i 4 linki powinny wystarczyć, aby strona wskoczyła w TOP10. Samą optymalizacją wskoczyła na dwudzieste miejsca. Gdyby linki z tych katalogów choć lekko zadziałały podskoczyłaby przynajmniej o kilka oczek.

Listopad nie pouczaj kogoś że czegoś nie rozumie bo w tym temacie już kilka osób Ci napisało że to Ty czegoś nie rozumiesz i jeżeli robisz testy po jednym linku na domenę i czekasz na efekty tzn. że o SEO nie wiesz nic i dlatego Twój temat m.in. został przeniesniony do działu dla początkujących żebyś się czegoś douczył i coś zrozumiał.

Kompleksowe usługi SEO Pozycjonusz.pl

logo.png

Jeśli nie rozumiesz, że bardzo proste frazy można wciągnąć do topów samą optymalizacją i 1-4 linkami to znaczy, że Twoje miejsce jest właśnie w dziale dla początkujących, więc dobrze że przeglądasz ten dział forum. Po za tym nikt mi jeszcze nie udowodnił, że warto wydać prawie 50 zł na te katalogi, bo że warto mieć tam linka nikt tego nie podważa, ale żeby płacić za to prawie 50 zł, to niewspółmierna korzyść do poniesionych kosztów.

robisz testy po jednym linku na domenę i czekasz na efekty

nie jednym tylko 4 :). Jeśli dodanie strony do 4 "renomowanych" katalogów nie wpływa na pozycję w serpach to po co dodawać do katalogów z Twojej stopki skoro to nie wpłynie na pozycję w serpach :). No chyba że to wpłynie na pozycję w serpach a więc test jest OK :)

Nie 4 tylko po 1 czytaj ze zrozumieniem:

Po około 2 tygodniach każda z domen dodana do jednego katalogu: onet, wp, interia, gazeta

Co do tego co wpływa a nie wpływa to nie chce mi się tłumaczyć, proponuję czytać więcej i się uczyć. 6 grudnia ruszyło dodawanie do pakietów:

https://www.pozycjonusz.pl/katalogi-trustrank.html

https://www.pozycjonusz.pl/katalogi-firmowe.html

9 domen strony firmowe m.in. branża meblarska, lekarze, budownictwo, księgowość, 58 fraz i nie "bardzo łatwych które powinny po dodaniu jednego katalogu skoczyć o parę oczek:..." od 140 do 3600 wyszukań miesięcznie CPC od 0,7zł do 4,8zł, efekt:

test.JPG

Dodawanie nie jest skończone, linki dopiero są w sieci od nie całych dwóch tygodni bez dopalania.

logo.png

Masz rację - a ja myślałem że do 4 :)

plus za oświecenie :)

OGROMNY MINUS za to że zaśmiecasz post Listopada reklamą swoich katalogów

Aha ...

Co do tego co wpływa a nie wpływa to nie chce mi się tłumaczyć, proponuję czytać więcej i się uczyć

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/188494-wykonamytwoja-strona-w-najlepszych-tematycznych-katalogach-z-wysokim-pr-unikalne-teksty-specjalny-panel-zamowienraport-co-24h-fv/

"Pozycjonusz.pl - źródło bezpiecznych i mocnych linków!"

To pasowało by jeszcze dodać definicję "bezpiecznych linków wg. Pozycjonusza" chyba że masz żródło lepsze niż DMOZ :P i wikipedia.org

Jak to mówią psy szczekają karawana idzie dalej. Czekam na kolejne testy dodania strony do 1 blogu czy po zamieszczeniu 1 postu na forum, tylko uważajcie bo wasz kolejny temat może trafić nie do działu dla początkujących ale do Dowcipów. To co miałem napisać o działaniu katalogów napisałem i pokazałem, Wesołych Świąt!

logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności