Skocz do zawartości

Mocne katalogi - test

Listopad

Rekomendowane odpowiedzi

dołączasz do userów "wiem ale nie powiem".

Całkiem możliwe ale (bez urazy) nie mam ani czasu, ani ochoty, ani tym bardziej motywacji aby myśleć za innych. "Wędkę" masz w postaci wielu postów na tym forum, nie łudź się, że ktoś da Tobie wędkę i jeszcze złowi ryby za Ciebie a na koniec przyrządzi i poda do łóżka ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 160
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Na chwilę obecną do tych katalogów nie dodaje się aby dostać "kopa" (bo te czasy "kopów" mamy już za sobą ale z zupełnie innych przyczyn...

Oj Beerbuś, może czas przerzucić się na uprawę marchewki? Bo widzę, że czasy SEO dla Ciebie się już dawno skończyły jeżeli takie herezję wypisujesz.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

nie masz czasu? siedzisz cały czas na forum więc widać, że na nadmiar klientów nie możesz narzekać

Wiesz dlaczego jesteś "cienki" w SEO ? (bez urazy) bo brakuje Tobie wyobraźni. Wyobraź sobie, że istnieją takie rzeczy jak "automaty", wyobraź sobie, że nie każdy musi być "fizycznym". ;)

PS

w trakcie tej "dyskusji" zrobiłem też około 10 fot które dołączą do innych z których można osiągnąć niezłe profity ;)

Mam nadzieję, że trochę poszerzyłem Twoje horyzonty ;)

edyta

oto jedno (ćwiczebne) z przed 10 minut

a0l7c9.jpg

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

a skąd Ty wiesz, czy jestem cienki w SEO czy nie? ;)

oj beer tylko pojawisz się na forum i wszczynasz kłótnie, jakiś frustrat jesteś czy co? ;)

nie ma co zamulać wątku, jeśli komuś przyda się ten test będzie mi miło, jeśli ma inne zdanie jego wola

choć chciałbym poznać argumentacje dlaczego warto wydać prawie 50 zyli na te 4 katalogi, bo na razie się tego nie dowiedziałem

za odpowiedzi w stylu "wiem ale nie powiem", "poczytaj sobie forum", "uprawiaj pietruszkę" z góry dziękuję, PROSZĘ NIE ZARZUCAĆ WĄTKU bezwartościowymi wpisami, tylko merytoryka

a skąd Ty wiesz, czy jestem cienki w SEO czy nie?

Po wypowiedziach m/inn takich, że nie warto wydać kilku groszy na wpisy w katalogach niejako "uwiarygadniających" profil linków.

Gdybyś z uwagą czytał forum a przy okazji wypowiedzi googlarzy na ich blogu to byś sie dowiedział do jakich katalogów i dlaczego dodaje się witryny. Poza tym "triumfalne" ogłaszanie dodania strony do paru katalogów i nazwanie tego "testem" dla mnie osobiście jest śmieszne ale dla innych którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z SEO IMHO jest szkodliwe ... Capisci ?

chciałbym poznać argumentacje dlaczego warto wydać prawie 50 zyli na te 4 katalogi

Bardzo dobrze, że robisz testy, bo właśnie o to w tym wszystkim chodzi. Nikt Ci nie każe płacić "50 zyli", za dodawanie wpisów w tych katalogach. Jeśli Twoje testy pokazują coś zupełnie innego, działaj po swojemu. Być może właśnie w ten sposób wyprzedzisz konkurencje. Każdy ma swoje testy i swoje doświadczenia, więc albo zaufasz innym albo będziesz ufał swoim testom. Jak widać, nie przekonuje Cię zdanie innych ;)

Weź też pod uwagę, że rozmawiasz z dużą częścią właścicieli katalogów, więc katalogi na forum jeszcze długo nie stracą znaczenia ;)

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Weź też pod uwagę, że rozmawiasz z dużą częścią właścicieli katalogów

Ale akurat w tym konkretnym wątku sprawa dotyczyła grupy katalogów (nazwijmy je roboczo) "renomowanymi" ;) .

Głównym problemem jest to, że potocznie większość myśli na zasadzie "nazewnictwa" - czyli jeżeli daną stronę nazwiemy katalog to wszystko OK. Tymczasem jak wszędzie indziej "produkt" "produktowi" nierówny .

@Beerbant

Oczywiście dla mnie przeprowadzony test nie jest w żaden sposób miarodajny. Można jednak zauważyć, że w tematach dot. katalogów pojawiają się ich obrońcy (właściciele), którzy niestety uniemożliwiają dyskusję i wyciągnięcie sensownych wniosków.

akurat w tym konkretnym wątku sprawa dotyczyła grupy katalogów (nazwijmy je roboczo) "renomowanymi"

W takim razie jakbyśmy tutaj zanegowali wartość katalogów "renomowanych", to co by się stało z wartością tych pozostałych? ;)

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

podstawowe pytanie dotyczące tych katalogów to nie "czy warto do nich dodać stronę" tylko "czy warto wydać na to 50 zł"

gdyby były za darmo to na pewno warto, ale 50 zł moim zdaniem jest niewspółmierne do zysków

może przy budżecie - abonament 1000 zł to ok, ale nie przy efekcie za 200 zł miesięcznie

W takim razie jakbyśmy tutaj zanegowali wartość katalogów "renomowanych", to co by się stało z wartością tych pozostałych?

Wydaje mi się, że nikt przy zdrowych zmysłach nie zaneguje braku wartości tych "renomowanych" ;) Co do reszty pisałem wielokrotnie, aby jakiś katalog stał się "wartościowym" (w oczach googlarzy i korpogoogle nie może być wartością samą w sobie , musi być tzw "wartością dodaną" uzupełniającą niejako tematykę główną serwisu ;)

ale nie przy efekcie za 200 zł miesięcznie

Za 200 złotych nie stworzysz żadnej wartości tak więc pytania "czy warto" .... Nie warto nawet zadawać :D

Chrzanienie o Szopenie ;) Stać Cię, to zainwestuj. Ale nie oczekuj jakichś specjalnych rezultatów. Nie te czasy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności