Skocz do zawartości

Mocne katalogi - test

Listopad

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem dobry test. Daje wielu do zrozumienia że dodanie do tych katalogów nie wpływa na pozycję w serpach a pisanie o "mitycznej mocy" tych katalogów ...np.

Wydaje mi się, że nikt przy zdrowych zmysłach nie zaneguje braku wartości tych "renomowanych"

to jak wychwalanie linków ze stron .gov i .edu. Może jest jakiś wpływ ale czym taki link się różni od innego skoro nie wpływa na pozycję w serpach a ten test miał właśnie taki cel?

I jeszcze jedno :)

Za 200 złotych nie stworzysz żadnej wartości

Oczywiście że stworzy. Za te 200 zł może kupić książkę napisaną przez administrację którą tu jest polecana wszystkim początkującym, za te 200 zł może kupić kilka naprawdę wartościowych linków .Budżet 200 zł może nie ma wartości przy pozycjonowaniu wiagry ale przy pozycjonowaniu fraz typu "krzesło obrotowe z kości słoniowej" ma dużą wartość :) więc wrzucanie wszystkich fraz i użytkowników do jednego worka i wyciaganie wniosków nie ma większego sensu.

ps. przychodzi do Ciebie klient i płaci 10 k za fotkę - wydaje Ci się że jesteś zwycienzcom, Ten sam klient chce kupic fote zrobiona przez Andy Warhol'a za 10 k. i zostaje wysmiany. Takie jest życie.

• Odpowiedzi 160
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Oczywiście że stworzy

Nie zauważyłeś raz (za efekt) ;) poza tym "kupno linków" jest związane z ich przyrostem i opłacaniem miesięcznego abonamentu ;) lub utrzymywaniem (rozwijaniem oplacaniem itp) własnego zaplecza ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jest za dużo współczynników by powiedzieć "Tak, ten katalog dał kopa". Samą treścią można więcej uzyskać niż "katalogiem".

@Beer a później zjadasz "rekwizyty"?

Troubles with google penalty? No problem - can fix it!

ale przy pozycjonowaniu fraz typu "krzesło obrotowe z kości słoniowej" ma dużą wartość

Tylko aby nawet takie frazy podciągnąc to trzeba optymalizować a co ważniejsze poświęcić trochę czasu aby je wyłowić i utrzymać, że nie wspomnę o monitorowaniu ich ... Ja mam wrażenie , że znacząca większość jakby nie wliczała do kosztów czasu jaki spędzaja na przgotowanie, monitorowanie i inne rzeczy związane z "obsługą" SEO ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

podstawowe pytanie dotyczące tych katalogów to nie "czy warto do nich dodać stronę" tylko "czy warto wydać na to 50 zł"

Zgłoś się do mnie na PW po multikod za 49,20, dostaniesz do testów, przetestujesz na jednej ze stron i za 2 tygodnie opiszesz wyniki. Żeby nie było, że testy robią osoby "stronnicze" czy sami właściciele katalogów.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@Berr

Ale użytkownik do tego celu poswięcił swój czas i tego wogóle nie podliczył. Zaraz zaczniemy podliczaś płatne skórki, hostingi etc ..i się okaże że te 200 zł nawet na prostą strone nie wystarczy. Wydawało mi się że 200 o których piszesz miały być wydane TYLKO na promocję/linki

Wydawało mi się że 200 o których piszesz

Akurat ja nie pisałem ;)

Zaraz zaczniemy podliczaś płatne skórki, hostingi etc ..i się okaże że te 200 zł nawet na prostą strone nie wystarczy

Ale przecież to się nazywa "koszt pracy" , że nie wspomnę o spędzonym czasie ... Ja uważam, że chyba co jak co ale każdemu należy się wynagrodzenie za jego czas pracy plus oczywiście premie za dobre wyniki ;)

pisanie o "mitycznej mocy" tych katalogów

Piszą o "mocy" tych katalogów tylko Ci którzy (powtórzę) powinni sie przerzucić na hodowlę pietruszki bo (powtórzę raz jeszcze) nie po to dodaje się do tych katalogów wpisy.

Przeanalizuj "stabilność" niektórych witryn w przeciągu ostatnich dwóch lat i sprawdź które z nich są obecne w tych katalogach , należy też wziąć pod uwagę obecność w tych katalogach w uwzględnieniu profilu linków ...Podkreślam słowo stabilność wyników.

@Beer a później zjadasz "rekwizyty"?

No baaa ;)

Ale przecież to się nazywa "koszt pracy" , że nie wspomnę o spędzonym czasie ...

test nie miał na celu podliczenie stworzenia strony razem z linkowaniem ale samej ceny "pozycjonowania" i sensu wydania 50 zł na płatne linki.

...Podkreślam słowo stabilność wyników.

Hmm ... stabilność owszem jest - strona się nie ruszyła. Gdyby nie dał żadnych linków zapewne było by tak samo :)

test nie miał na celu podliczenie stworzenia strony razem z linkowaniem ale samej ceny "pozycjonowania" i sensu wydania 50 zł na płatne linki.

Ten pożal się Boże test miał od samego początku błędne założenie bo opłacalność SEO to nie tylko wzrost pozycji ale przede wszystkim ich jak największa stabilność (na topach) oraz minimalizacja zagrożeń wynikających z goglopenalizacji ...

@up.

Według mnie ten test miał na celu doświadczenie na własnej skórze czy wydanie 50 zł na linki z "polecanych katalogów" wpłynie na pozycję w serpach. Nie wpłyną o czym autor wątku pisze. Doszukiwanie się innego sensu jest ... bez sensu ;)

Gdyby listopad doszedł do topów zapewne ten wątek wyglądał by inaczej i rozmawiali byśmy o topach i stabilności wyników ale do tego nie doszło dlatego test już się skończył ( stabilność owszem jest o czym autor pisze ). Teraz jeśli przyjmie propozycję Blejka zobaczymy jak to będzie z jego katami .Wydaje mi się że wejdzie w topy (opieram się tu głównie na reklamowaniu przez Blejka swojej grupy i wiary w jej moc ) i wtedy zobaczymy jak długo w będzie w topach.

Ten test jest z d*py.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

No to można pomyśleć o testowaniu grup i ich skuteczności dla nowych stron. Grupa blake, zgreda czy innych i stworzyć taki "ranking". Chyba że ktoś testuje? To w sumie byłby też dobry sposób na przyciągnięcie klienta bo czarno na białym widać że "warto", niż tylko obietnice bez pokrycia. Kulfik (czy culpik) tak chyba w ogłoszeniu pisał.

Troubles with google penalty? No problem - can fix it!

No to można pomyśleć o testowaniu grup i ich skuteczności

I tu się własnie pojawia największe zło katalogów - grupy ;)

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

skoro zaczynacie mówic o moich katalogach "grupa" to czas na kolejne podwyżki żeby nie było można dodawać tak tanio i szybko.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

A czy ten test na pewno się odbył? Ja tu nie widzę wykazu badanych domen, dodatkowo kiedy co niektórzy się nauczą, iż dobry katalog to nie tylko link, ale z założenia ma być to reklama dla strony.

Na bieżąco moderowany od 2009 roku katalog stron internetowych - Dodaj-strone.com.pl. Nasze atuty: szybka moderacja, jakość oraz stabilność.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności