Skocz do zawartości

Mocne katalogi - test

Listopad

Rekomendowane odpowiedzi

I tu się własnie pojawia największe zło katalogów - grupy

U niektórych to nawet jest "grypa katalogów" ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 160
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

to czas na kolejne podwyżki żeby nie było można dodawać tak tanio i szybko.

Kolejna promocja na święta żeby cokolwiek sprzedać?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

A czy ten test na pewno się odbył? Ja tu nie widzę wykazu badanych domen, dodatkowo kiedy co niektórzy się nauczą, iż dobry katalog to nie tylko link, ale z założenia ma być to reklama dla strony.

Problem w tym, że szansa że klient będzie szukał czegoś w katalogu jest czysto iluzoryczna, oczywiście handlowcy PF czy PKT wmawiają yeleniom, że setki tysięcy odwiedzin (robionych pewnie przez nich) przekłada się na ruch w biznesie.

wtedy się nauczą gdy inni sobie uswiadomią że stron/firm się szuka w google a nie w katalogach :P

Ha HA hA Winszuje znajomości tematu. Posiadasz wogóle jakiś katalog? Jak obserwuję to tylko jesteś na nie, ale nie widzę konkretów z tym związanych.

Na bieżąco moderowany od 2009 roku katalog stron internetowych - Dodaj-strone.com.pl. Nasze atuty: szybka moderacja, jakość oraz stabilność.

Jak obserwuję to tylko jesteś na nie

Problem w tym, że szansa że klient będzie szukał czegoś w katalogu jest czysto iluzoryczna

czytanie ze zrozumieniem :)

E:

jak chce mleko to kupuję mleko a nie krowę , jak chce wpis to szukam miejsc gdzie można go dodać i mieć chociaż cień nadziei że strona nie zostanie zbanowana lub zafiltrowana dlatego zamiast dodawać wpisy w katalogach wolę inne miejscówki :)

ps. HA HA HA :)

Pozycjonowanie nie opiera się na dodawaniu do katalogów. Należy od tego zacząć.

Te "renomowane" są tyle samo warte co te nie renomowane (bez ""). Cena jest tylko inna. Ludzik sobie myśli: ooo, cena wysoka, ten katalog dużo daje. W rzeczywistości ten katalog daje tyle co jeden link z podstrony unranked. Można to trochę podciągnąć odpowiednim podlinkowaniem, podciągnąć nawet te z "renomowanych". ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Z dobrymi katalogami jest jak z YETI, podobno są, podobno je ktoś widział, ale ....

Katalogi są aby ci którzy nie maja pomysłu na zdobywanie linków mieli gdzie dodawać licząc na TOP-y,

oraz aby ich stwórcy mogli zarabiać, w ten czy inny sposób

Pozycjonowanie nie opiera się na dodawaniu do katalogów

Bzdura

katalogi to piaskownica jeśli chodzi o seo

Jeszcze większa bzdura

Katalogi są aby ci którzy nie maja pomysłu na zdobywanie linków

Hiper turbo bzdura

A teraz jak wygląda to w praktyce, możecie poczytać na https://www.netpozycjonowanie.pl/katalogowanie-nagonkana-ekspertow-z-pio/

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@blake bez przesady z tymi bzdurami, zostawiłem Tobie linka do bloga bo jest tam wspomniany jest warty uwagi post.

Samo katalogowanie nie jest pozycjonowaniem, to tylko mała część pozycjonowania bez której da się żyć.

A katalogi "duże", typu onet, pf itp. IMO mają uwiarygodnić firmę, ułatwić znalezienie fizycznego adresu, a przy okazji skonwertować na zamówienia. Ich celem nie jest pozycjonowanie.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

90% klientów (...) zmiana domeny raz na 3 miesiące nie jest dla nich żadnym problemem, bo topy mają być i basta

Ok, to teraz wreszcie rozumiem podejście Blake'a ;)

"Katalogi działają" > 3 m-ce > zmiana domeny

w 90 %-ach wypadków :)

@jimmi pamiętaj, że blake ma zawsze rację ;D dlatego "nie na lansuje się na experta na leszczowisku zwanym PiO" :) blake'a sposób na pozycje to co 3 miesiące nowa domena i dop|erdalanie w nią katalogami - i zgodzę się, że na 3 miechy to może zadziała.. ale co dalej? ma chłopczyk podejście pt. "domeny są tanie", więc może oznaczać tylko tyle, że pozycjonuje firmy krzak, bo żadna szanująca się firma nie zmienia domeny co 3 miesiące..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Wy na prawdę myślicie, że google potrafi rozróżnić czy dana strona jest katalogiem, blogiem, pamiętnikiem czy czymkolwiek innym?

Skoro SEO Odkurzacz może, to dlaczego Google nie?

90% klientów to tacy którzy wolą zarabiać niż czekać rok na wypozycjonowanie swojej strony

Zależy kto ma jakich klientów. Niektórym klientom zależy na stabilnej pozycji i zarabianiu cały rok, a nie przez 2 miesiące i zaczynanie pracy od nowa.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności