Skocz do zawartości

Mocne katalogi - test

Listopad

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro SEO Odkurzacz może, to dlaczego Google nie

bo blake uważa inaczej.. :)

sam pewnie szuka tych swoich mocnych katalogów właśnie za pomocą prostych softów.. a algorytm gugla nie dorasta temu do pięt..

blake, algorytm googla wie na Twój temat więcej niż Ci się wydaje - zna nawet rozmiar Twojego obuwia...

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

• Odpowiedzi 160
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zależy kto ma jakich klientów. Niektórym klientom zależy na stabilnej pozycji i zarabianiu cały rok

Toć Ci wyraźnie napisałem, że 90% moich klientów woli zmieniać domenę i być cały czas w topach, niż czekać na pozycję miesiącami, 10% to są właśnie Ci którym zależy na domenie i ich robi się w inny sposób, katalogi też się wykorzystuje, ale już jako mały dodatek. Są to tylko sklepy.

Skoro SEO Odkurzacz może, to dlaczego Google nie?

Co z tego że może jak nie rozróżni zawartości? Na wp można postawić wszystko od bloga, przez katalog do forum. Wyobraź sobie teraz, że google wycina katalogi po skryptach, bo im wp-katy nie pasują. Wytnie 70% stron z indeksu tylko dlatego, że w stopce mają "Powered by Wordpress"?

Naprawdę, myślenie nie boli.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Wytnie 70% stron z indeksu tylko dlatego, że w stopce mają

Nie tylko..

algorytm doskonale sobie radzi także z odczytywaniem struktury dokumentu html i na nic Ci usuwanie footprint'ów jak będziesz robił www na ogólnodostępnych templatkach - zarówno w WP jak i innych CMSach. Potrafi także, coraz skuteczniej, łączyć pewne fakty w jedną całość i na tej podstawie flagować daną domenę.

ale to trzeba myśleć..

[..] 90% moich klientów woli zmieniać domenę i być cały czas w topach, niż czekać na pozycję miesiącami

to zapewne Ci od wiagry i innych pillsów.. ja osobiście nie związałbym w żadnej normalnej biznesowej współpracy z firmą, która zmienia domeny jak skarpetki - dla zwykłego kowalskiego nowa domena = nowa firma.. a taka co zmienia domeny to jakaś banda [ nierzetelny partner ]ów dla kowalskiego..

10% to są właśnie Ci którym zależy na domenie i ich robi się w inny sposób, katalogi też się wykorzystuje, ale już jako mały dodatek. Są to tylko sklepy.

nie tylko sklepy a poważni gracze i normalne firmy.. ale tego możesz akurat nie wiedzieć, bo takich 10% jak mniemam nie obsługujesz, bo ich nie interesuje katalogowanie z allegro na 3 miesiące.. tak naprawdę to będzie pewnie z 20%.. zasada Pareto odnosi się prawie do każdej dziedziny biznesu..

ale to trzeba myśleć..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Naprawdę, myślenie nie boli.

Ano racja - nie musiałbyś wtedy bronić swojego biznesu. A tak to musisz.

Może promocję świąteczną ?? :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Może promocję świąteczną ?? :P

Zaraz po Twojej :)

nie musiałbyś wtedy bronić swojego biznesu

Jeżeli uważasz, że setka katalogów to cały mój biznes... hahaha

nie tylko sklepy a poważni gracze i normalne firmy..

Poważnego gracza to znam tylko jednego

https://www.youtube.com/watch?v=RXXxPr8NWxM

za to Ty zapchałeś sobie głowę jakimiś pierdołami o żabach i teraz na siłę próbujesz zainteresować tym innych, ale nie będę Ci tłumaczył jak zmienić domenę "normalnej" firmie w taki sposób żeby nawet tego nie odczuli a tym bardziej klienci.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Jeżeli uważasz, że setka katalogów to cały mój biznes... hahaha

Wiem o tym - spokojna twoja rozczochrana :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Problem w tym, że szansa że klient będzie szukał czegoś w katalogu jest czysto iluzoryczna, oczywiście handlowcy PF czy PKT wmawiają yeleniom, że setki tysięcy odwiedzin (robionych pewnie przez nich) przekłada się na ruch w biznesie.

Niby tak, ale patrząc na ostatnie "dobrej jakości" wyniki Google, to w dużej liczbie fraz są firmy.net, zumi, pkt, onety, gazety itd... Więc o ile nikt nie będzie szukał firmy bezpośrednio w katalogu, to z serpów już tam trafić może...

A link się przyda, przynajmniej nie zniknie po pół roku :-)

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Poważnego gracza to znam tylko jednego

To akurat słaby przykład, bo to jeden z tych graczy, którzy zmieniają domeny. Chyba, że to jeden z tych 90% klientów ;)

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

"każda sroczka swój ogonek chwali" :)

Blake - broniąc swych katalogów walczysz z wiatrakami. Co "pozycjoner" to inne metody. Dajesz ludziom świetne narzędzie gdzie kilka złotych i kilka minut roboty może ich wsadzić w topy na mało popularne frazy. Nie ma co ukrywać - katalogi to "pozycjonowanie dla leniwych" . Kolejna sprawa to taka że "link to link" a zdobycie linka dla zwykłego usera czasem graniczy z cudem ( wiem na własnym przykładzie gdzie przez kilka tygodni zastanawiałem się czy wypada wkleić w czyimś blogu "świetny blog, bardzo wiele mnie nauczył, zapraszam też na https://......." )

Fajnie że prowadzisz bloga - znalazłem tak kilka ciekawych informacji i czekam na testy ( Zgred robi, Lexy robi, Beerbant chwali się żarciem ale tego się po Tobie nie spodziewam ).

Dobrze ze blake założył ten blog, co byśmy zrobili bez tego kaganka wiedzy ;)

Katalogi jakoś tam działają, jedne lepiej inne gorzej, zapewne katalogi kolegi blake działają doskonale, jak ktoś nie potrafi znaleźć w sieci dobrych darmowych nie zaspamowanych miejscówek, to niech sobie korzysta z katalogów, mamy wolny kraj.

blake, ile zajęłoby ci napisanie footprinta który wyszuka wpkat-y, 30 sekund, minutę, myślisz ze inżynierowie G są kretynami i tego nie potrafią

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności