Skocz do zawartości

Mocne katalogi - test

Listopad

Rekomendowane odpowiedzi

ile zajęłoby ci napisanie footprinta który wyszuka wpkat-y

Widzę, że nie zagłębiałeś się w temat wp-katów, bo jak byś się zagłębił to wiedziałbyś, że każdy może wyglądać inaczej, każdy może mieć inną strukturę linków i jeden nie będzie podobny do drugiego (nawet w tej samej grupie).

Ostatnio zmieniał domeny.

Chyba normalna sprawa po tym co działo się w połowie tego roku i po tym jak pewne narzędzie było tutaj promowane i jaka nagonka była na linki w opisach z wp-katów, palcem nie będę pokazywał, ale chyba każdy się domyśla o kogo chodzi.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 160
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ile zajęłoby ci napisanie footprinta który wyszuka wpkat-y

Widzę, że nie zagłębiałeś się w temat wp-katów, bo jak byś się zagłębił to wiedziałbyś, że każdy może wyglądać inaczej, każdy może mieć inną strukturę linków i jeden nie będzie podobny do drugiego (nawet w tej samej grupie).

Głębokie ... czujemy się oświeceni.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@up

zgred, ja dodatkowo czuję się pobłogosławiony..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Chyba normalna sprawa po tym co działo się w połowie tego roku i po tym jak pewne narzędzie było tutaj promowane i jaka nagonka była na linki w opisach z wp-katów

Ja mam tylko kilka katalogów, z 2004, 2005, 2007 i 2008 roku. Domeny nie zmieniane, nie zamierzam też tego robić.

To chyba normalna sprawa, że domen w porządnych katalogach nie wymienia się. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Ja mam tylko kilka katalogów, z...

Ja mam kilkanaście domen z 2001 i się tym nie chwalę i chyba normalna sprawa, że tam katalogu nie postawie :)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

każdy może mieć inną strukturę linków i jeden nie będzie podobny do drugiego (nawet w tej samej grupie).

Tak jak każdy może mieć "grypę" ... :D

@Beer ty jak robisz te zdjęcia to sam pieczesz ciasta?

Trochę ja , trochę ex a trochę znajomi :P. Ale w kwestiach pieczenia to chyba ze mnie taki piekarz jak z Blejkowej grypy katalogów wartościowe zaplecze ... :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

i chyba normalna sprawa, że tam katalogu nie postawie

Tobie nie dziwię się, że nie postawisz tam katalogu, zaraz byś zmienił domenę :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

grypy katalogów

I taka mniej więcej jest teraz ich magiczna szmoc.

Łatwiej dostać info o nienaturalnych linkach niż coś z nich wycisnąć. BEZ względu na to jaki jest w nich link. Naturalny czy nienaturalny.

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Za 200 na polskim rynku usług seo to na prawdę wiele można i rozdzielić to na 7 różnych typów linkowania. Do jednego katalogu warto dodać jak i warto do wielu i wydać na to 300 zł i w między czasie wiele innych linków zrobić - w sytuacji gdy komuś zależy na ciągłym pięciu się jakiejś strony w górę. Wcale nie trzeba nawet tych 200 zł na katalogi wydać jednorazowo, tylko można sobie spokojnie dodawać do polskich najlepszych katalogów, i robić też inne linki w tym czasie i wtedy kosztu katalogowania i tak się nie odczuwa a jeśli się odczuwa to można kupić czasem jednego maka zjeść mniej, nie kupić raz fajek i totolotka na chybił chybił i za to stronę dodać do kilku najlepszych katalogów.

Szkoda testów opartych na jednym katalogu, bo on nie mógł mieć za bardzo wpływu w pojedynkę wobec tysięcy czynników: wszystko co się dzieje w internecie... a jeśli chodzi o tak niskie koszta jak katalogi, to z uwagi na ten mały koszt też nie warto robić testu :)

Za 200 na polskim rynku usług seo to na prawdę wiele można i rozdzielić to na 7 różnych typów linkowania.

za 200 w tej chwili to można pójśc na odloty i wynająć panienkę. i to będzie lepiej zainwestowane 2 stówy niż w to o czym piszesz.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ponieważ test dotyczy katalogów i Blake mocno się zaangażował, chciałbym zadać pytanie po przeczytaniu całkiem ciekawego wpisu na jego blogu (to chyba blog jest, bo mój foot tak zaprintował): jaka jest zatem różnica w robieniu linkowania za pomocą Twoich, Zgreda, SzlafRocka czy innych katalogów a SWLem (bez wskazania konkretnego) lub blastowania XR, ScrapeBoxem, GSA itp...?

Oczywiście przy założeniu w każdym z powyższych odpowiednich parametrów anchorów jak również przy stworzeniu odpowiednich list bazowych

Jeżeli dana domena jest dobrze podlinkowana i sama nie ma filtra, lub nie jest oflagowana z takich czy innych powodów to sama moc naszego linka będzie już zależała od danej domeny.

Bo jeśli to:

Jeżeli dodajemy wpis do katalogu, to chyba w każdym skrypcie katalogu link do naszego wpisu przynajmniej na jakiś czas pojawia się na stronie głównej tej domeny, czyli linkuje do naszej podstrony z linkiem. W ten sposób mamy już jeden link wewnętrzny z danej domeny, który podlinkowuje nasz wpis.

to dobrze wykonany blast spokojnie sobie radzi z tym "problemem"

pytam tak, bo jestem leszczem z PiO i stąd moje wpisy w dziale dla początkujących. Chciałbym się może wreszcie czegoś nauczyć. A mianowicie: dlaczego miałbym płacić właścicielowi katalogu za miejscówkę, którą po kolejnym updejcie pingwina czy innego robactwa i tak zmieni (nie dotyczy tych, co nie zmieniają), żeby uciec od oflagowanej domeny... W końcu używając SWLa czy spamiarek mogę sobie zrobić to samo.

Nie korzystałem dotąd z Twoich katalogów i być może to błąd. Dlatego, jako leszcz z PiO, bardzo Cię proszę o kaganek oświaty w odpowiedzi na mój błagalny post.

Z góry dziękuję i będę dozgonnie wdzięczny

Dlaczego więc „SEO experci” mają tracić klientów, którzy we własnym zakresie za kilkaset złotych wypozycjonują swoją stronę katalogami?

aha, tak zupełnie na koniec:

słabo wygląda na blogu, jak w siódmym akapicie piszesz

Na koniec jeszcze jedna sprawa

po czym mamy jeszcze jeden sporawy akapicik.... ale to tylko takie delikatne spostrzeżenie ;)

dymna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności