Skocz do zawartości

Mocne katalogi - test

Listopad

Rekomendowane odpowiedzi

W końcu używając SWLa czy spamiarek mogę sobie zrobić to samo.

Oczywiście, a nawet dużo więcej możesz sobie zrobić, do pewnych celów SWL i spamiarki są jeszcze lepszym rozwiązaniem, ale...

Dlaczego więc „SEO experci” mają tracić klientów, którzy we własnym zakresie za kilkaset złotych wypozycjonują swoją stronę katalogami?

Tekst odnosił się do nagonki na katalogi, które różnią się od swla i dodawarek tym, że osoba, która ma do wypozycjonowania jedną stronę na lokalne frazy średniej trudności nie będzie kupowała w tym celu dodawarki, czy stawiała stron pod swla, bo jest to trochę mało ekonomiczne rozwiązanie. I chodzi tutaj o osoby, których jest tutaj pełno - chcą się sami czegoś nauczyć, bo wiadomo, jak ktoś nie ma żadnej wiedzy to nic mu nie pomoże.

dlaczego miałbym płacić właścicielowi katalogu za miejscówkę, którą po kolejnym updejcie pingwina czy innego robactwa i tak zmieni

Miejscówka zostanie zmieniona, link przeniesiony a korzystając z SWLa gdy zabraknie punktów to co, linki zostają? Przy blaście dodawarką na publiczną bazę masz gwarantowane utrzymanie linków i nie flagowanie takich miejscówek?

Jak widzę tematy typu: "szukam osób które zostały poszkodowane" to wydaje mi się, że chyba google osiągnęło swój cel w walce z pozycjonerami, większość zamiast linkować pozbywa się linków a donosicielstwo i "podpier.." osiągnęło już chyba apogeum.

Nie korzystałem dotąd z Twoich katalogów i być może to błąd

Ja też z wielu rzeczy nie korzystam, ale jak nie korzystam to nie wypowiadam się na ich temat a tutaj panuje bardzo ciekawa psychologia tłumu: ten czy tamten napisał, że to złe to nie ma sensu tego nawet sprawdzać, bo lepiej "łyknąć" na pewniaka, bo przecież gość ma 10k postów to musi wiedzieć. W tematach "nagonkowych" połowa osób w nich wypowiadających się nie zrobiła ani jednego testu na własnej domenie.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 160
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie lepiej zainwestować w bilety do kina

2 x bilety plus picie/popcorn/słodycze ok 70 zł

bukiet herbacianych róż

ładny około 40 - 60 zł (bukiet)

czerwone wino

w miarę dobre 30 zł

przejażdzkę dorożką

jak dłuższa to dobrze ponad 100 zeta

Może się nie zmieścić, a jak doda się dobrą kolację to nie zmieści się for siur :D i będzie musiał dodatkowego klienta skubnąć :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@Beerbant: najwyżej będzie "na pingwina" ;-)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Raczej Pan Da .... :P

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Za 200 na polskim rynku usług seo to na prawdę wiele można i rozdzielić to na 7 różnych typów linkowania.

za 200 w tej chwili to można pójśc na odloty i wynająć panienkę. i to będzie lepiej zainwestowane 2 stówy niż w to o czym piszesz.

Odloty to inna dziedzina a mi chodziło o linki i da się za 200 kupić przyzwoite usługi. W tej cenie ktoś by mi zrobił: dodanie do iluś dobrych katalogoów, jakąś piramidę, jakieś linki trust i coś jeszcze bym zmieścił w tej cenie.

Od dawna widać, że coraz więcej jest osób i firm zajmujących się taką tematyką, konkurencja tak duża, że dzięki temu i ceny maleją. Naturalna kolej rzeczy :)

@rexx, to wcale nie są lepsze katalogi i lepiej je sobie daruj. Poza tym to chyba nie jest pytanie związane z tematem tego wątku..

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Od dawna widać, że coraz więcej jest osób i firm zajmujących się taką tematyką, konkurencja tak duża, że dzięki temu i ceny maleją. Naturalna kolej rzeczy

W odniesieniu do SEO to się nie sprawdza, także wniosek jest bzdurą. Pisałem kilka lat temu, że SEO jest jedną z nielicznych branż gdzie ceny będą rosły bo usługa (prawdziwe SEO) jest nierozerwalnie związana z jakością i to jakością która musi rosnąć wraz z każdym updatem logarytmu.

Tym bardziej, że prawdziwe SEO jest usługą szytą na miarę a nie taśmową napierdalnką ...

Od dawna widać, że coraz więcej jest osób i firm zajmujących się taką tematyką, konkurencja tak duża, że dzięki temu i ceny maleją. Naturalna kolej rzeczy

W odniesieniu do SEO to się nie sprawdza, także wniosek jest bzdurą. Pisałem kilka lat temu, że SEO jest jedną z nielicznych branż gdzie ceny będą rosły bo usługa (prawdziwe SEO) jest nierozerwalnie związana z jakością i to jakością która musi rosnąć wraz z każdym updatem logarytmu.

Tym bardziej, że prawdziwe SEO jest usługą szytą na miarę a nie taśmową napierdalnką ...

Właśnie polityka google idzie w tym kierunku żeby prawdziwe SEO było taśmową napierdalanką , aczkolwiek robioną z głową. Spróbuj pseudo zapleczówkami wypozycjonować jakąś trudną frazę. 1 donos i wyjazd , o ew. kosztach tworzenia pseudozapleczówek nie wspomę. Jeszcze 1,5 kroku ( zależy od fraz) i pozycjonowania adresow www na które widnieją na ulotce firmowej od 2-3 lat stanie się bez sensu , jeśli już nie jest.

A ja mysle ze nadmuchujesz sobie banke mydlaną... zeby mieć wytłumaczenie aby za coś co jest warte 100 zł brać 1000 zł w nadziei że głupi naród to kupi...

Kiedyś na tym forum słyszałem o mega drogich zapleczach pozycjonerskich, o systemach do dystrybucji linków i innych cudach na kiju, których koszt to minimum 50.000 stąd pozycjonowanie musi być drogie... teraz tajemna wiedza, którą trzeba latami zdobywać bo bez niej ani rusz.... i doświadczenie... ktorego nikt nie posiada... tylko nieliczni...

Zwracając uwagę na ilość osób, które korzystają z tych katalogów, to trzeba przyznać, że warto. Sam przekonałem się tego na swoich blogach. Po wrzuceniu ich do tych katalogów, po około kilku tygodniach pozycja zaczęła wzrastać. Sama ilość wejść była ciekawsza...

Pzdr

:peace:

A ja mysle ze nadmuchujesz sobie banke mydlaną... zeby mieć wytłumaczenie aby za coś co jest warte 100 zł brać 1000 zł w nadziei że głupi naród to kupi...

Ja myślę ,że to jest atut akurat. Wychodząc 5m poza miejsce zamieszkania jesteśmy narażeni na przepłacanie , dzięki przepłacaniu nie trzeba jechać do afryki , żeby zjeść banana. A kto więcej dla siebie wynegocjuje to Jego +. Kolega ma firmę doradczą (euro dotację). Kiedyś w mieszkaniu zwykłym , przeniósł się do jednej z lepszych okolicy w Wawie. Zysk rósł i rośnie szybciej niż ilość roboczogodzin poświęconych klientowi itd. Czarować trzeba umieć :)

A ja myślę, że nie rozumiesz podstawowej różnicy pomiędzy preclosreclem za 90 groszy a umieszczeniem artykułu merytorycznego napisanego przez specjalistę (znającego oczywiście język polski) w dobrym serwisie .

Tak samo nie rozumiesz różnicy kosztów pomiedzy marketingiem szeptanym a szemranym robionym przez gimbusa ...

Różnicy w wyglądzie zapleczówki (która nie jest oparta o standardowego WP z tekstami z mieszarek) a preclosreclem też chyba nie trzeba tłumaczyć ?

Pozostaje pytaniem retorycznym która metoda ma szanse na szybsze "zwrócenie na siebie uwagi" przez jaśnie nam panujące korpogoogle.

Aby uniknąć jakichś manipulacji to serwis robiony gównolinkami jak i linkami o dobrej jakości mogą załapać się do puli "wykryliśmy blabla bla" ale moim skromnym zdaniem opcja zrobienia zaplecza które daje wartość dodaną użytkownikowi znacznie redukuje te możliwość ;)

Wspomnę jeszcze o indywidualnym podejściu do klienta i jego branży gdzie można osiągnąć fajne sprawy nawet nie przykładając się do linkowania własnego bo za pomocą pewnych rozwiązań szytych na miarę można do tego "skłonić" samych użyszkodników internetu aby sami linkowali.

Prawda jest taka, że to wszystko robi koszty a to klient ostatecznie wybiera pasującą mu ofertę znając wszystkie za i przeciw.

Następną prawdą jest to, że ponad 90% firm nie zna się na SEO a jedynie na napierdalance linkami i o zgrozo nawet nie potrafią nawet tego dobrze zrobić bo guzik wiedzą o optymalizacji czy budowie profilu linków tylko napieprzają skąd się da na stronę główną ...

Tyle w temacie różnic cenowych i związanej z tym jakości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności