Skocz do zawartości

Mocne katalogi - test

Listopad

Rekomendowane odpowiedzi

Spróbuj pseudo zapleczówkami wypozycjonować jakąś trudną frazę. 1 donos i wyjazd

Na jedną z najtrudniejszych fraz siedzi w top5 serwis zrobiony dobrymi i drogimi "artami" i z całą pewnoscia kupa donosów poszła :D . Z resztą o tym "case" pisałem już wcześniej ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 160
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A ja myślę, że nie rozumiesz podstawowej różnicy pomiędzy preclosreclem za 90 groszy a umieszczeniem artykułu merytorycznego napisanego przez specjalistę (znającego oczywiście język polski) w dobrym serwisie .

Tak samo nie rozumiesz różnicy kosztów pomiedzy marketingiem szeptanym a szemranym robionym przez gimbusa

masz rację Beerbant ale zapominasz że niektóre rzeczy mozna zrobić we własnym zakresie. Dlaczego od precla za 90 groszy przeskakujesz od razu do artów sponsorowanych pisanych przez specjalistów. Są jeszcze szarości które każdy poswięcając swój czas może zrobić samemu.

Dlaczego od precla za 90 groszy przeskakujesz od razu do artów sponsorowanych pisanych przez specjalistów.

Aby ci co mają problemy ze wzrokiem łatwiej zauważyli różnicę ;)

Są jeszcze szarości które każdy poswięcając swój czas może zrobić samemu.

Zgadza się ale znowu - Poświęcenie czasu" też kosztuje to raz, dwa to fakt, że ten czas trzeba poświęcać cyklicznie ;) . Tak czy inaczej wszystko to chyba potwierdza moją tezę , że za SEO ceny będą rosły (podkreślam SEO a nie napierdalankę linkami chociaż niektórzy coś takiego nazywaja "pozycjonowaniem/SEO" ) ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Beer rosną koszta, ale nie wszyscy to zauważają. Każdy chce zarabiać więcej a za outsourcing jak najmniej.

Co do kwestii katalogów musimy zauważyć jedną rzecz. Ich jakość nie zależy od skryptu na jakim stoją ale od tego, jak są zarządzane.

Zaplecza też idą w dwóch kierunkach. Niektóre szybują w górę a niektóre spadają po równi pochyłej w kierunku flitrowego hadesu.

Nie chcę prognozować, w końcu nie jestem wróżbitą Maciejem, ale wydaje mi się, że przyszły rok może przynieść nam sporo niespodzianek.

Potrzebujesz linków? Pisz!

Poświęcenie czasu" też kosztuje to raz, dwa to fakt, że ten czas trzeba poświęcać cyklicznie

To jest utopia. Idąc Twoim tokiem myslenia - dziś jeden dobry link kosztuje mnie roboczogodzinę . Spoko. Podnoszę ceny bo jestem dobry. Jutro jeden link kosztuje mnie roboczogodzinę. Spoko . jestem dobry, mam efekty - podnoszę ceny. Pojutrze jeden link kosztuje mnie .....Jak tak na to będziemy patrzeć to ceny SEO będą rosły ale z mojego punktu widzenia jest inaczej - podnosisz ceny a żeby nie być najdroższym namawiasz do tego innych :). Dobry link będzie kosztował tyle samo wystarczy tylko zmienić osobę/firmę która linkuje .

Cały czas piszę o linkach a nie o SEO/marketingu itp - trzymam się tematu :)

@

ArTh00r : a Ty przypadkiem deko nie oberwałeś odłamkowym przez te katalogi ? :)

@

Beerbant : czyli Twoi pisarze rozszyfrowali algo który art jest dla google idealny ? I które fajne obrazki są super ? <-- to plus cała reszta. Nie huduj pietruszki , bo ją się jednak chyba uprawia.

@

Beerbant : czyli Twoi pisarze rozszyfrowali algo który art jest dla google idealny ? I które fajne obrazki są super ?

Już 8 lat temu, nie wiedziałeś o tym?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

niektórzy na tym forum na prawdę dyskutują i wymieniają się wiedzą i poglądami, ale jest grupa starych forumowiczów co mają tysiące postów, w każdym temacie muszą napisać a większość z tego, to marketing, budowanie swojej pozycji, tworzenie swojego wizerunku i marketingu poprzez nabijanie postów, z czego większość to kpienie z innych, jechanie po porach i skrajne osądy: w ogóle, nic, żaden, wszystko, zawsze, nigdy...

A gość może się zająć różnymi rzeczami, czemu akurat pietruszką i zawsze coś się nauczy, np nauczył się teraz że nie ma sensu robić testu na jednym katalogu i poczytał różne argumenty za tym a może kiedyś nas przegoni? Od zera do bohatera, jakaś tam pietruszka od razu :P

A ceny pozycjonowania idą w dół, obserwuję jakoś od dłuższego czasu i artykuły też o tym i czytałem i pisałem, jest wiele czynników się na to składających, więc niemądrze mieć radykalne osądy. Wszystko drożeje naturalnie z inflracją, ale teraz skomputeryzowane dzieciaki są bardzo zaawansowane, i przychodzi jedna za drugą firmą pozycjonującą - które to są pojedynczymi osobami to robiącymi a ile jeszcze do tego się dzieje w formie zleceń dla freelancerów, dzieciaków dorabiających do kieszonkowego a jednocześnie się dobrze na tym znających.

A ile jest osób, co są w tym bardzo dobre i coraz lepsze i nie marnuja czasu na czepianie się innych na forach. Nie robią sobie pozycji w świecie seo, przez to że się jest znanym z tego że się jest znanym. Ten marketing u niektórych i śmieszne grupy trzymające władzę, grona wzajmnych adoratorów wzajemnie się popierających i reklamujących - bywa śmieszne jak reklama w tv i radykalizm z populizmem w polskim sejmie. I tak samo śmieszne jest jak tu niektórzy są tak przekonani, że ciągle coś negują i krytykują, mimo że nie wiedzą ułamka tego co jest uwzględnione w algorytmach i całej strategii postępowania google i tego co jeszcze zajdzie na zajutrz i za rok. Zapominają też niektórzy gdzie jest granica pomiędzy normalnym forumowaniem, które ma na celu ogólną wzajemną pomoc, od motania nieprawdziwymi i niepewnymi informacjami na skalę dużą, dla wzmocnienia swoich wizerunków, świadczonych usług, ogólnie dla $

I tak jak pisałem, naturalna kolej rzeczy, że usługi pozycjonowania tanieją z powodu rosnącej konkurencji, z powodu tego, że nie jest to tajemna wiedza jak kiedyś, teraz to trudno przypadkiem nie trafić na stronę o pozycjonowaniu, reklamy i cała masa ludzi samouczących się zarabiania w necie, gdzie podstawą jest strona i jej wypozycjonowanie..

Tak samo zawsze dochodzi do przesady, jak np telewizja - nie da się już oglądać bo reklam jest znacznie więcej niż tego co wartościowe i tak samo z tym forum się już dzieje ;) i tak samo jak telewizji tym wypowiedziom nie można ufać ;) Same reklamy i manipulacje..

Jutro jeden link kosztuje mnie roboczogodzinę

Błędne założenie bo na skutek działań konkurencji oraz korpogoogle te "jutro" będzie Ciebie kosztować 2 godziny ;)

podnosisz ceny a żeby nie być najdroższym namawiasz do tego innych

Nikogo nie namawiam do niczego, po prostu uważam , że jeżeli mamy do czynienia z ograniczoną ilością dostępnych produktów (dla frazy masz tylko jeden top który nie jest za gumy) przy jednocześnie rosnącym popycie na tenże top to ceny pójdą w górę a w topach będą ci którzy zrobią lepiej / stabilniej / bezpieczniej .

Jeżeli uważasz, że będzie na odwrót i wraz z rosnącym popytem ceny będą spadać to proponuję analizę kosztów adwordsów na przeciągu ostatnich dwóch lat . ;)

Beerbant : czyli Twoi pisarze rozszyfrowali algo który art jest dla google idealny ?

Nie trzeba niczego rozszyfrowywać wystarczy trochę logicznie pomyśleć (wiem, że niektórych to przerasta ale to nie mój problem) , że odniosłem się do zwiększenia "szans przetrwania" w serpach ...

No nie wiem czy tak ceny tanieją bo skoro dużo stron wpadło w jakieś filtry to firmy pozycjonujące "przegięły" i niekoniecznie wiedzą co robić. W tym przypadku cena przynajmniej zostanie na swoim poziomie jak nie pójdzie w górę. Konkurencja konkurencją, ale coraz więcej firm i ludzi nie chce zmieniać domeny i mieć kłopotów z jakimiś filtrami za pozycjonowanie.

Troubles with google penalty? No problem - can fix it!

Na to się składa znacznie więcej czynników, np zrobili się monopoliści, których reklamy są wszędzie, tzn jeśli się jest w tematyce seo, te akurat z tego tematu google nam reklamy wyświetla, więc wiemy wszyscy, którzy są wiodący i się chwalą ile to firm i klientów indywidualnych pozycjonują. Ale z ilością jest zatracanie na jakości i tu znacznie więcej każdy sam może sobie wyciągnąć, jeśli chodzi mu o jego własną stronę, to będzie mu zależało i bardziej się przyłoży niż firma seo, dla której jest klientem numer 1039. Oczywiście że cenne i zawsze cenniejsze będzie takie porządnie wykonane pozycjonowanie, zamiast szybki spam ale na ceny rynkowe wpływa większość ludzi w tym uczestniczących a do większości należą Ci co nic nie kumają, więdzą tylko że mają sobie kupić pozycjonowanie na allegro i kupują jak każdy produkt - byle by było dobrze tanio i jakieś dobre opinie o tym. I będą taniały, w razie jak by drożały to żeby dowieść swego zacznę świadczyć sam na większą skalę i niższej cenie :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności