Skocz do zawartości

Mocne katalogi - test

Listopad

Rekomendowane odpowiedzi

I do tego wlasnie dąży google zeby firmom seo sie po prostu nie oplacalo robic seło, tylko zeby kazdy robil sobie:) I tak bedzie... bo seo bedzie za drogie dla małych, wiec beda sie bawic sami może w lokalne wyniki + grosze na adwordsy i w lokalnym biznesie mu starczy. A duzi juz dawno maja swoje działy seło.

• Odpowiedzi 160
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W przypadku SEO chyba najważniejszym czynnikiem determinującym wzrost cen jest stała liczba "produktów" dostępnych na rynku. Ten czynnik jest właśnie wykorzystany w AdWords gdzie obowiązuje zasada licytacji "kto da więcej" ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Błędne założenie bo na skutek działań konkurencji oraz korpogoogle te "jutro" będzie Ciebie kosztować 2 godziny ;)

Błądzisz. On będzie kosztował 2 razy więcej bo ten kto go wklei też będzie mówił "cena seo wzrosła". ten co napisał artykuł też podwoi cenę bo "cena seo wzrosła" A w tym czasie ktoś napisze porządny artykuł za 5 zł, ktoś inny go wklei po koleżeńsku do swojego bloga i ...Czemu ceny wzeosły jak się da.

to ceny pójdą w górę a w topach będą ci którzy zrobią lepiej / stabilniej / bezpieczniej .

Ale wtedy "kamikadze" zapoda rumaki , precle i nie wiadomo co ,wyprzedzi Ciebie nagle z top 1 zrobi się top 5 i ..... i wtedy będzie " nie płaci się za pozycję tylko za SEO" :)

Błądzisz. On będzie kosztował 2 razy więcej bo ten kto go wklei też będzie mówił "cena seo wzrosła".

Nie sądzę abym błądził bo powodem "cena seo wzrosła" nie jest widzimisię "wklejającego" ale wzrost wymagań co do jakości produktu a ze wzrostem wymagań jakościowych idzie wzrost ceny ;)

Ale wtedy "kamikadze" zapoda rumaki , precle i nie wiadomo co ,wyprzedzi Ciebie nagle z top 1 zrobi się top 5 i ..... i wtedy

i wtedy dostanie informację o braku ekologii w profilu linków oraz zaliczy wypad do kategorii pt. archeologia ... ;) . A jeżeli zaliczy to ze stroną klienta to będzie hmmmm pozamiatane ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

ale wzrost wymagań co do jakości produktu a ze wzrostem wymagań jakościowych idzie wzrost ceny

Zapominasz o konkurencji na rynku pracy i coraz tanszych i ogólno dostępnych automatach

i wtedy dostanie informację o braku ekologii w profilu linków

ale jak takie sytuacje będą się pojawiać co tydzień z "ludzkiej złośliwości" to jak możesz mówić o stabilnych wynikach w topach .

Napisałem w cudzysłowiu bo jest przecież mozliwość że ktoś pozycjonuje amatorsko swój blog o noclegach w zakopanem ).

Poza tym rumaki itp ... mogą tez pójść na Twoją witrynę. Jesli koszty seo wzrosną to sełowcy się przerzucą na depozycjonowanie i kółko będzie się kręcić.

Masz rację że liczba miejsc w topach jest ograniczona co nie znaczy że liczba fraz też :). Wchodza nowe produkty i nowe usługi dlatego pracy będzie dla Was wszystkich czego Wam życzę z okazji Świąt Bożego Narodzenia :)

i coraz tanszych i ogólno dostępnych automatach

Podobno czym wyżej rozwinięty technologicznie/"automatyzacyjnie" kraj tym wyższą cenę mają produkty "hand made" ;)

Poza tym rumaki itp ... mogą tez pójść na Twoją witrynę

Ale nikt temu nie zaprzecza , natomiast chyba łatwiej się przed czymś takim "obronić" w przypadku "zdrowego kręgosłupa" ;)

Jesli koszty seo wzrosną to sełowcy się przerzucą na depozycjonowanie i kółko będzie się kręcić.

Wątpię, góra za 4 lata "świadomość" w temacie powinna wzrosnąć a jeżeli za tym pójdą modyfikacje w prawie to będzie u nas tak jak teraz w ju es ej gdzie zaczynają sie nasilać "działania prawne" w przypadku takich czy podobnych numerów.

Gdyby u nas teraz / dzisiaj obowiązywały podobne regulacje prawne dotyczące reklamy co w stanach to ponad 80% firm było by "utopionych" ;)

z okazji Świąt Bożego Narodzenia

Nawzajem ;)

A ceny pozycjonowania idą w dół, obserwuję jakoś od dłuższego czasu i artykuły też o tym i czytałem i pisałem, jest wiele czynników się na to składających, więc niemądrze mieć radykalne osądy.

No nie pierd**l - ida w dół ? Zrób mi opony albo kredyty za 30taka !!! To proszę !!! Zrób - a jeszcze wd**pę cię pocałuję. Tylko żeby konwersja z tego była jaka !

ło matko ... widąc, że SWOTa i 5 sił portera to kolega nie przyswajał na studiach oj nie...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

... AdWords gdzie obowiązuje zasada licytacji "kto da więcej" ...

Plus trochę optymalizacji ;) Więc nie wyłącznie kasa.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zgred - 10 lat temu domena kosztowała 100 zł u hostingodawcy a najdroższe perełki schodziły za kilkadziesiąt k PLN ( mówię o rynku polskim ) .Teraz domenę dostajesz gratis a perełki schodzą za miliony. Ceny domen wzrosły czy spadły?

Tak samo pozycjonowanie - kilka lat temu było dostępne wyłącznie za duże pieniądze dla nielicznych. Ci co się tym trudnili pracowali tylko dla wybranych gdyż dla maluczkich nie było czasu. Skoro bidoka nikt nie obsługiwał a teraz tak -za 100 pln to ceny wzrosły czy spadły ?

Tak samo pozycjonowanie - kilka lat temu było dostępne wyłącznie za duże pieniądze dla nielicznych

Ejże, toż to herezja ;)

No fakt, jest trochę czynników przemawiających za wzrostem jak i za spadkami i to wszystko razem tak działa. A na samych ogłoszeniach pio można było zobaczyć oferty takich osób co tam raz czy dwa czy trzy zrobili komuś dobre linki i zarobili stówkę i tyle. Jest ciągle ten motyw, że przy tak dużej liczbie dorobkiewiczów w pozycjonowaniu, na tym wielkim polskim targowisku znajdziesz zawsze jakieś fajne konkurencyjne oferty i wśród wielu tych usług dobrych i lipnych ja potrafię znaleźć na prawdę dobre oferty i tanie i nie napiszę ani gdzie ani u kogo, by nie było. Kolejny fakt, że samemu można wpływać właśnie na ceny jeśli samemu się zrobi cenę konkurencyjną a gdy się już ją zrobi to dziwne by nikt na tym wielkim rynku nie postanowił zrobić jeszcze niższej - te reguły rynku też są istotne, tak samo jak fakt, że powinno drożeć by w przyszłości nie było to wymienialne na 2 bułki.

Cene można obniżać na skutek poprawy całej strategii pozycjonowania, organizacji pracy, czasu, pomysłowości, kreatywności. I będą coraz lepsze narzędzia i coraz więcej wiedzy i znowu ktoś zrobi jakąś jeszcze lepszą formę pozycjonowania. Jak w każdej dziedzinie współczesnej informatyczno - elektronicznej lecą ceny wszystkiego, podczas gdy parametry i wydajność ogólnie rośnie bardzo szybko.

Pewnie kolejne nowe strategie i oprogramowania do seo są już w trakcie pisania kodu a inne pojawiaja się w głowach. Wiecie ile ludzi się tym zajmuje na świecie..? :) A mamy wspólny targ - ogólnoświatowy, jak u was będzie w Polsce drogo, to można kupować u najlepszych i najbardziej konkurencyjnych z innych krajów - na pewno dzięki temu zawsze uda się mieć tanie i dobre pozycjonowanie. A jak nie to zrobię żeby było :P

rób mi opony (...) za 30taka !!! To proszę !!! Zrób - a jeszcze wd**pę cię pocałuję

opony można zrobić (...) kwotę 12 000zł to mu udowodnię

No to czekamy na fotoreportaż z "hołdu pruskiego" Zgreda :);):D

kilka lat temu było dostępne wyłącznie za duże pieniądze dla nielicznych

Zdradzę ile to było (bo NDA już nie obowiązuje) "kilka lat temu" przez 3 lata "robiłem" wakacje.pl dla większości fraz turystycznych na te bardziej atrakcyjne kierunki , siedzieli w topach na frazy Grecja, Turcja, Tunezja, Egipt + przewodnik/last minute/wycieczki wczasy/wypoczynek , po optymalizacji serwisu i zaplecza ruch generowany z serpów miesięczny potężny. Za całość dostawałem .... 1200 zeta / mies .... Spróbuj coś takiego (stabilnego 3 lata min) zrobić dzisiaj za 1200 zeta , podkreślam stabilne topy (nawet przez dwa lata) dla kilkunastu konkurencyjnych fraz i kilkudziesięciu ze średniej półki , długiego ogona nie liczę ...

PS

"bieliźniane" frazy trzymałem za 750 /mies

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności