Skocz do zawartości

Inne wyniki google na dwóch różnych komputerach

Bednarz91

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Nurtuje mnie nastepująca kwestia - czemu na dwóch różnych komputerach w jednym biurze (a więc jeden adres ip) wystepują różne wyniki wyszukiwań google pod tę samą frazę. Mam na myśli sytuację, w której na jednym komputerze pod daną frazę strona pojawia się na 4 miejscu a na innym komputerze na 17.

Dodam, że zmiana przeglądarki czy usunięcie ciasteczek nie zmienia tej sytuacji.

Pozdrawiam.

Wystarczy, że w komputerach będzie inna przeglądarka lub inaczej skonfigurowana np. bez jakiegoś dodatku. Wyniki będą różne, jak wyżej napisał kris personalizacja wyników.

W pale nam się nie mieści jakie informacje zbiera Google.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

W dniu 12.12.2013 o 13:10, Bednarz91 napisał(a):

Mam na myśli sytuację, w której na jednym komputerze pod daną frazę strona pojawia się na 4 miejscu a na innym komputerze na 17.

I dlatego są zewnętrzne narzędzia - https://www.google.pl/search?q=monitoring+pozycji+online - bo podejrzewam, że istota Twojego problemu leży w trudności ustalenia realnej pozycji pozycjonowanej frazy ;)

Podepnę się do tematu jak mogę.

Mam podobny problem . A więc mamy z żoną dwa komputery. i coś jest w nich zepsute. Mianowicie żona szuka pracy jako Redaktor Naczelny a ja pracuję w markiecie na kasie ale będę ochroniarzem.. Czasem żona korzysta z mojego komputera szukając pracy w zawodzie Redaktora Naczelnego ale u niej przeglądarce uzupełnia redaktor naczelny a u na moim komputerze redtube . Co sie zepsuło i kto to popsuł ? Wie ktoś jak naprawić ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności