Skocz do zawartości

Pozycjonowanie w Google FR i DE

pleple

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim :)

trafiłam na to forum w efekcie poszukiwań firmy pozycjonerskiej, która mogłaby pomóc witrynie mojej firmy być lepiej znajdowaną w google FR i DE. Zależy mi na tym, by na stronę trafiali Francuzi i Niemcy. Branża wystawiennicza / projektowa.

Zbieram oferty ale koszty rzadko kiedy są poniżej 2 tyś. zł. Zaczęłam zastanawiać się nad Ad Words - może to będzie tańsze rozwiązanie?

Wybaczcie jeśli mylę pojęcia ale jestem laiczką w temacie, a pilnie potrzebuję porady na temat skuteczności działań - czy lepiej jest przez rok włożyć pieniądze w pozycjonowanie strony, czy lepiej je zainwestować w Ad Words. Będę wdzięczna za radę.

Pozdrawiam!

bez szczegółów nie da się odpowiedzieć na Twoje pytanie. A poza tym pomyśl nad jednym detalem: jeśli chcesz "bić" się na rynku de i fr to czym dla nich jest budżet 2tys pln/m-c? (zakładam, że podałaś stawkę miesięczną). Żeby z nimi konkurować trzeba mieć "czym". Obrazowo: jak za przeciwnika mamy słonia to nie możemy posyłać na niego mrówki ;) [no chyba, że będzie wyjątkowo upierdliwa ;) ]

Jeśli produkt który oferujecie nie jest dla "Kowalskiego", to 300-500 kliknięć/mc przeważnie wystarcza. podstawowe pytanie ile kosztuje klik, jak 20C , to , nie warto bawić się pozycjonowanie, jak 2E za klik to oferty na pozycjonowanie będą korzystniejsze.

Ja bym zaczął od Adwords i przetestował frazy i rynek. A potem stopniowo dorzucał pozycjonowanie. W SEO i tak nie będziesz miał wyników od razu, a za efekt Ci nikt rozsądny czegoś takiego nie zrobi.

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności