Skocz do zawartości

Strona raz wpada raz wypada

zawilec

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

czy ktoś może zaobserwował ostatnio u siebie taką sytuację jak z moją stroną się dzieje?

Strona wariuje a właściwie wariują wyniki mojej strony na cały zestaw fraz.

Mianowicie wygląda to tak:

strona jest pozycjonowana na ok 7 fraz z czego 4 są w top 10 a pozostałe 3 top 20.

Strona widniała kiedys pod domeną X po czym została przekierowana 301 na domenę Y i tak do tego roku funkcjonowała na niezłych pozycjach.

Domena była linkowana głównie z samych katalogów i precli, więc po update'cie spadła.

Niedługo potem domena została spowrotem przekierowana 301 z Y na X, która jest róznorodnie linkowana a na Y linkowanie było juz zatrzymane.

Teraz domena X przez 3-4 dni pojawia się w top 10 i top20 na komplet fraz po czym na kolejne 5-6 dni komplet wylatuje po za top100.

Taki cykl występuje już trzeci raz pod rząd. Co jest grane, że googel nie może się zdecydować co zrobić z moja stroną i jak temu zaradzić?

Domena była linkowana głównie z samych katalogów i precli, więc po update'cie spadła.

Pogubiłem się w tych X i Y ale ...bardzo ciekawe stwierdzenie. Osobiście jestem przeciwnikiem nietematycznych precli i katalogów ale błądzisz człowieku tak pisząc. Linkowanie z nietematycznych precli bądź byle jakich katalogów nie oznacza od razu filtra ani spadku w serpach. Pomyśl jaka by to była broń na konkurencje. Sprawdź jak tam z indeksowaniem. Może byc tak że są jakieś problemy i nie indeksuje wszystkich stron. To by spowodowało mniej wejść z długiego ogona. I zapamiętaj sobie że katalog czy precel może być przyczyną filtra ale nigdy nie mów że jest bo możesz się mylić :)

Matt

Moja stronka też tak działa - raz jest 17, za chwile >100 potem skacze na 32, na 20 i znów >100. Po którymś razie przestałam sie tym przejmować i liczę, że to samo minie

Strona o The Sims 4 - premiera już jesienią 2014 roku :-)

NoweSimsy.pl - forum The Sims 4, zwiastuny, galeria, newsy - wszystko i jeszcze więcej na jedynej stronie o TS4 w Polsce

Kiedyś napisałem podobne pytanie.

Działa to tak, ponieważ twoje podstrony wypadają z indeksu i są na nowo indeksowane i tak w kółko.

Nie jest to filtr.

Sprawdź czy masz sitemap.xml na swojej stronie jeśli nie to sobie wgraj i będzie lepiej :)

Za pomocą seostation (jeśli nie chcesz kupować to możesz skorzystać z opcji darmowej) możesz sprawdzić jak wygląda indeksowanie strony jeśli "są spadki", a przy tym twoje pozycję lecą to masz gotowe rozwiązanie ;-)

Zawilec spróbuj może zrobić przekierowanie z wersji bez www na wersje z www albo na odwrót jak Ci wygodniej :)

Jeżeli już masz to zrobione to nie mam więcej pomysłów, oprócz pokombinowania z optymalizacją i potem tylko czekać...

Może potrzebujesz wypożyczyć auto? Zapraszam https://www.roszak-rent.pl Natomiast wyroby granitowe oferuje ta firma https://madonski.pl

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności