Skocz do zawartości

Zmiana Domeny + 301

staley

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Pierwszy raz w życiu zmieniam domenę. Treść na witrynie zostanie ta sama, ale zmieni siędomena oraz struktura linków.

Z powodu zmiany struktury linków nie moge zrobić "chamskiego" 301 w .htaccess. Postanowiłem zrobić osobne przekierowanie dla każdej podstrony, w odpowiednich folderach pozakładałem pliki index.html o treści:

<META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT="0; URL=https://nowadomena.pl/nowy-adres-podstrony">

Podczas wejścia na "starą" stronę przeglądarka ładnie przeskakuje na nowy adres. Moje pytanie brzmi- czy przez takie przekierowanie również przerzuci się "moc" starej domeny, czy może użyć jakiejś innej komendy?

Z góry dziękuję za odpowiedź, dla weteranów powinien to być banał. Pozdrawiam

dla weteranów powinien to być banał

Pewnie tak, ale tutaj takich nie znajdziesz, tutaj wypowiadają się Ci co sami chcą się czegoś nauczyć albo Ci, którzy w życiu 301 nie widzieli a uważają się za expertów.

PS. Meta refresh to nie jest 301 i z tego dzieci nie będzie.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Bo tych podstron jest kilka tysięcy i tak mi było łatwiej.

Do taki zadań wykorzystuje się język programowania jaki obsługuje dany serwis mapując adresy jeśli są inne na nowym serwisie niż te na starym lub bezpośrednio przekierowuje.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zgłębiłęm temat i faktycznie lepiej zrobić to inaczej.

Mógłby ktoś mi podać przykład jak to zrobić w .htaccess?

W internecie jest milion instrukcji, ale 100% z nich dotyczy "globalnego" przekierowania, a u mnie zmieniła się struktura linków.

Jak ktoś prowadzi bloga o SEO i nie ma oczym pisać to niech zrobi taki artykuł, pewnie trochę ruchu mu wpadnie, bo na chwilę obecną takiego czegoś w internecie nie ma.

EDIT: Znalazłem https://www.perski.pl/pozycjonowanie/przekierowania-301-w-htaccess.html , temat można uznać za wyczerpany :) Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności