Skocz do zawartości

[Pomoc] Pozycjonowanie Wordpressa

sedor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, potrzebuję wskazówek jak zabrać się za pozycjonowanie świeżo postawionej strony na Wordpressie. Będę wdzięczny jak znajdą się osoby, które zechcą mi pomóc :)

detale strony:

- domena .com (adresu podać tutaj nie mogę)

- strona anglojęzyczna

- fresh site bonus

- posiada ogółem 1 backlink - z Youtube

co możecie mi polecić do wypromowania się w Google?

Na początek wtyczka All In One SEO Pack oraz dobra optymalizacja. Potem linki z katalogów,blogów i for.

Polecam poczyatć książkę: Pozycjonowanie i optymalizacja stron WWW. Jak się to robi. Wydanie III Autorzy: Bartosz Danowski, Michał Makaruk

Zapraszam na mojego bloga o tematyce seo i nie tylko, zapraszam na: https://toplinkx.pl/blog/ i https://www.facebook.com/toplinkx :nauka:

upvc fitters

Przelecieć po wtyczkach do WP - seo pack jak wspomniano i site maps. Ikonki społecznościowe tez trzeba. Znajdziesz w sieci mnóstwo artykułów na temat seo wtyczek do WP. I oczywiscie ustaw urle na te przyjazne albo definiowane przez ciebie. A poza tym, linkuj,, linkuj, linkuj, WP sam nie wypozycjonuje fraz, to ty musisz zrobić.

Nie cierpię spamerów!

dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi! :)

w tej chwili posiadam zainstalowaną wtyczkę do SEO - SEO by Yoast. Sugerujecie aby zamienić ją na All in One SEO pack?

XML Sitemap plugin zainstalowany :)

przyjazne URLe czyli nazwadomeny.pl/kategoria/nazwa_postu ? Jeśli o to chodzi, to już mam to zrobione ;)

Co sądzicie o użyciu narzędzia typu GSA search engine ranker?

Bunitas dzięki za link, zaczynam czytać

Jak dla mnie All in One SEO pack lepsze. Zaimplementuj sobie też Google Analitics (wtyczkę też masz tylko się zarejestrować w GA) żebyś widział jak zmieniają się wyświetlenia strony. URL przyjazne jak piszesz spoko.

Zapraszam na mojego bloga o tematyce seo i nie tylko, zapraszam na: https://toplinkx.pl/blog/ i https://www.facebook.com/toplinkx :nauka:

upvc fitters

All in SEO PAck nie daje takiej kontroli jaką daje wtyczka od Yoasta ... niestety ale AIS jest do kitu. YOAST jest wtyczką, którą nie jest łatwo DOBRZE skonfigurować - natomiast dobrze skonfigurowana potrafi wyczyniać cuda. AIS jest dobry - ale jak się kupi wersję PRO. Wtedy jest porównywalny z Yoast.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

co możecie mi polecić do wypromowania się w Google?

Wypromować się w Google możesz na kilka sposobów. Na początek zainteresuj się softami z mojej sygnaturki + jakiś dobry copywriter to powinno w większości spraw związanych z pozycjonowaniem załatwić.

http://spinning.com.pl - przynęty spinningowe

Zacznij od systematycznego dodawania wpisów na stronę, międzyczasie promuj swoją stronę na rużnorodnych forach (zachęcaj ludzi do rozmowy na temat Twojej strony). Następnie poczytaj o optymalizacji kodu strony i zacznij wdrążać nabytą wiedzę. Dopiero w tym momencie zacznij interesować się usprawnianiem WordPressa za pomocą wtyczek, lecz zanim jakąkolwiek zainstalujesz, przeanalizuj jej działanie, ustawienia, opinie na jej temat (nie instaluj bezmyślnie zbędnych wtyczek, które po jakimś czasie i tak odinstalujesz, gdyż każda wtyczka zostawia po sobie ślad przez co zaczniesz obciążać WordPressa i strona zacznie Ci się knocić i wolniej chodzić). Gdy zoptymalizujesz stronę, oraz dodasz do systemu odpowiednie wtyczki(odpowiednio skonfigurowane), to następnym zagadnieniem które powinno Cie zainteresować jest zdobywanie linków....

Jeśli chcesz dobrze poznac wtyczki oblukaj sobie kurs tworzenia stron wordpress w tym tworzenie wtyczek na eduweb.pl. Sam korzystałem i powiem, że kursik naświetla problemy i możliwości wordpressa w 100%. Oczywiscie bez php ani rusz na poziomie zaawansowanym, ale przyjazne urle i seo wsparcia są omówioe solidnie.

GSA to automat który w rękach sprawnego pozycjonera robi cuda, ale to tak jak z super szybkim samochodem - za mocno nadepniesz na pedał gazu i zbierają cię z asfaltu:)

Nie cierpię spamerów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności