Skocz do zawartości

Jakiego przekierowania użyć aby przenieść ruch ale nie historię domeny?

klimek2008

Rekomendowane odpowiedzi

Strona ma PR0 i chyba filtra ale mimo tego jest trochę ruchu, dlatego chciałbym go przenieść na inną www

Wszystko zależy skąd jest ten ruch, czy z serpów czy z referali czy z klawisza . Najpierw przeanalizuj skąd ten ruch a potem albo przenosisz serwis bez przekierowań na nową domenę a starą dajesz "no index" albo robisz przekierowania nie przenoszące PR ze starego na nowy.

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Uważałbym w tej sytuacji na jakiekolwiek przekierowanie. Niedawno dostałem filtr i postanowiłem przekierować przez meta refresh (po 10 sek miało przekierowywać dopiero:) ze starej domeny na zupełnie nową, bez historii. Przekierowanie było przez jeden dzień, potem naczytałem się że lepiej nawet takiego nie robić i zdjąłem. To wystarczyło, w GWT pojawiły się dla nowej domeny linki prowadzące do starej po około tygodniu i po krótkim wskoczeniu na pozycje też wpadła w filtr.

Sprawa została odkręcona dla obu domen dopiero jak dla starej zdjęli ręczne działania antyspamowe. Mimo że linki w GWT dla nowej od starej znikły szybciej, ale trwało to parę tygodni, a filtr zdjęto po paru miesiącach.

E-INFONET - projektotowanie stron, sklepy internetowe, reklama w Toruniu

Według dokumentacji samego Gugla powinno użyć się przekierowania 302 ale z tego co widzę 307 też może być dobrym pomysłem.

Ktoś wie jaka jest różnica między 302 a 307 od strony seo?

Porady na temat leczenia lambliozy i innych chorób pasożytniczych jak glista ludzka https://zwalcz-pasozyty.pl/pasozyty/glista-ludzka/

Jeśli szukasz informacji na temat pasożytów człowieka i chorób przez nie wywoływanych koniecznie odwiedź mój blog https://zwalcz-pasozyty.pl

Ja bym dał 301, warunkowe po UA.

A to nie ociera się o cloaking?

Porady na temat leczenia lambliozy i innych chorób pasożytniczych jak glista ludzka https://zwalcz-pasozyty.pl/pasozyty/glista-ludzka/

Jeśli szukasz informacji na temat pasożytów człowieka i chorób przez nie wywoływanych koniecznie odwiedź mój blog https://zwalcz-pasozyty.pl

Ja bym przede wszystkim zaczęła od ustalenia, czy faktycznie masz do czynienia z filtrem. Jeśli tak - algorytmicznym czy ręcznym, oraz z jakiego powodu.

Wiele osób pochopnie pisze o filtrze, mimo że ze stroną jest wszystko w porządku. Jeśli filtr jest ręczny, to w GWT znajdziesz informację o tym wraz z powodem filtra - wystarczy go usunąć. Jeśli takiej informacji nie masz, musisz dokładniej przeanalizować stronę pod kątem tego, czy ewentualny problem mogła spowodować dawna zawartość serwisu, czy jej backlinki. Jeśli problem był z zawartością, którą Ty po przejęciu domeny zmieniłeś, filtr powinien odpuścić tuż po przeindeksowaniu strony. Dopiero jeśli będziesz miał podejrzenia o algorytmiczny filtr za backlinki, będziesz musiał kombinować - jeśli śmieciowe linki kierowały do podstron, ustaw na nich 404 i zbuduj nową strukturę. Jeśli prowadzą do strony głównej i nie chcesz bawić się w zdejmowanie filtra, wtedy przetestuj opisane w tym wątku pomysły.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności