Skocz do zawartości

Strona 404

zgred

Rekomendowane odpowiedzi

Czy na stronie 404 (zwracany jest kod 404) można wstawiać Adsensa ?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

NIE

https://support.goog.../answer/1346295

[...]Wydawcy nie mogą umieszczać reklam na żadnych stronach niezawierających treści, takich jak strony z podziękowaniami, strony wyjścia lub strony błędu. Są to strony witryny, które użytkownicy wyświetlają przed prawdopodobnym opuszczeniem domeny, niekiedy po wykonaniu określonego działania w witrynie, takiego jak zakup lub pobranie. Strona błędu może być stroną błędu 404 informującą użytkownika, że nie znaleziono treści.[...]

To dobrze pamiętałem bo klient się kłócił :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

A to mam pytanie.

Czy można nie umieszczać reklam na tych podstronach, na których reklam AdSense być nie powinno poprzez nie ręczne usuwanie kodu (mając stronę i reklamę w szablonie cięzko ją od tak sobie blokować) więc może mozna to robić poprzez coś podobnego jak zablokowany dostęp dla robota poprzez wpis w pliku robots.txt

Tak aby wskazać, że pod tym linkiem reklama ma się nie wyświetlać

To jak np. na forum rozwiązujecie ten problem?

Jest reklama na środku strony, która wyświetla się na każdej podstronie więc jak ją zablokować aby nie wyświetlała się ona np. na konkretnych podstronach (np. strona z rejestracją)

Wiem, ze można użyć np. php, js itp. ale php może w szablonach nie działać, js też czasami nie najlepsze rozwiązanie

Wiem, ze można użyć np. php, js itp. ale php może w szablonach nie działać, js też czasami nie najlepsze rozwiązanie

W Wordpresie jest bardzo proste rozwiązanie. Można użyć tagów warunkowych:

Przykład dla polityki prywatności:

<?php if( !is_page('polityka-prywatnosci')) : ?>

Kod twojej reklamy tutaj

</script>

Więcej o tagach dowiesz się tutaj: https://codex.wordpress.org/Conditional_Tags

Serdecznie Pozdrawiam,

M.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności