Skocz do zawartości

Ocena postępów pozycjonowania

Cze-czen

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdziłem u siebie . fraza obozy żeglarskie 8 pozycja kursy żeglarskie 7 poz kurs patent mazury 3 pozycja

Nie za bardzo rozumiem tej paniki ;)

Co do linków, po takich gromach co do profilu linków, spodziewałem się masy linków z chińskich, hinduskich blogów i for, a tu linkowanie jak w większości stronek pozycjonowanych wyleciały zapewne linki z tej zapleczówki stomatologicznej, być może kilka innych zostały oflagowane i dlatego te spadki.

bez przesady-leci się przy działaniach ręcznych, algorytm ma za to słabość do site-wide i w dalszym ciągu takie linki dobrze działają. Tych linków z katalogów jest co kot napłakał, jeśli za to byłyby kary, poleciała by połowa polskiego internetu.

Wyniki z ostatnich 20min obserwacji dla obozy żeglarskie to od TOP 5 do TOP 12, wczoraj za to było TOP15-22 trzęsie nią jak starą awionetką, to też mnie bardzo niepokoi.

Jedna rzecz, to coś z dentystą nie jest dziełem pozycjonera, a uprzejmego webmastera który dostarczając stronę już ją "pozycjonował", wtedy jeszcze niewiele rozumiałem.

Do końca marca muszę osiągnąć z powrotem TOP3 :/

Poza tym strasznie pospadały też niepozycjonowane frazy, takie jak: kursy żeglarskie Olsztyn, czy półkolonie Olsztyn gdzie od dwóch lat czyli jeszcze przed rozpoczęciem pozycjonowania byliśmy TOP1.

W tej chwili chrome w trybie incognito pokazuje mi już obozy żeglarskie TOP13

byliśmy TOP1

To może czas w końcu zrozumieć, że już nie jesteście. Proponuję zapłacić adwordsa, masz wtedy gwarancje pozycji.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Nie wiem czy to jest powód ale masz nieprawidłowo zoptymalizowane niektóre strony tagów np dla www.patent-mazury.pl/tag/obozy-zeglarskie/ masz

<link rel="canonical" href="https://www.patent-mazury.pl" />

co jest nieprawidłowe. Nie wspominając że title tagu też jest nieodpowiednie. Mówię tylko o tej stronie tagu, na innych jest różnie. Na takiej stronie tagu powinien znaleźć się też unikalny opis "słownikowo-encyklopedyczny" choćby w kontekście historycznym.

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Wyniki z ostatnich 20min obserwacji...

Rozliczasz się osobno za każdą godzinę gdy jestes w TOP czy po prostu nie masz co robić i wciąż obserwujesz wyniki?

...widziałem jakieś linki z darmowych, spamerskich katalogów.

Katalogi darmowe=linki spamerskie, katalogi płatne=linki naturalne, dobrze rozumiem?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności