Skocz do zawartości

Polskie systemy wymiany linkow

remik09

Rekomendowane odpowiedzi

Ja uwazam, ze najskuteczniejszy system, powinien pozwalac uzytkownikom okreslac strony na ktorych beda eitowane ich linki, poniewaz czlowiek jest madrzejszy od automatu. Sugerujac sie tym, stworzylem system WebMachine.pl [aktualnie trwaja betatesty, zapraszam :)]. System pozwala okreslic tematycznie zgodna strone, jej moc a takze zaproponowac wymiane linkiem i/lub boxem w roznych ilosciach, dzieki czemu otwiera sie mozliwosc zdobycia mocnego linku osobie ze slaba strona lub zdobycia wielu linkow osobie z mocna strona - np. wymiana 1 link za 10.

System pozwala na tradycyjna wymiane linkami - za porozumieniem stron, kontroluje jej przebieg, co oznacza, ze w przypadku zdjecia linkow jednej ze stron, druga zostanie o tym fakcie natychmiast poinformowana. Dzieki systemowi mozemy w przystepny sposob zarzadzac linkami na wlasnej stronie - dodanie/usuwanie i edycja w ciagu zaledwie kilku sekund!

WebMachine.pl posiada jeszcze szereg innych funkcji i mozliwosci, caly czas trwaja prace nad jego modernizacja a to wszystko aby stworzyc system dajacy 100% kontrole, szybkosc, wygode i bezpieczenstwo podczas wymiany linkami. Dodam jeszcze, ze jest w 100% darmowy.

Prawda jest taka kazdy musi jesli chce sprawdzic kilka systemów aby wybrac ten który jest dla niego najlepszy. Moze tez opierac sie na swoich stronach i tworzyc swoje duże zaplecze ale na to potrzebne sa znowu pieniądze.

Nie moge sie zgodzic w 100%, uwazam, ze glowne cechy kazdego z systemow powinny byc dokladnie opisane a jego "sila" bedzie zalezec od liczby i jakosci stron kozystajacych z niego.

Najlepszy system powinien dac swoim uzytkownikom 100% kontrole i 100% moc z wymian przez niego prowadzonych. Automatyczne systemy wymiany czesc uzytkownikow krzywdza a innych wynagradzaja, ktos kto podlancza bezwartosciowy smietnik z PR=4 i mln podstron krzywdzi setki wartosiowych stron z PR=4 i 100 podstronami, oczywiscie algorytm kazdego systemu jest inny, ale zaden nie jest sprawiedliwy dla wszystkich.

w dyskusjach nad systemami wymiany najlepiej bedzie jak ich twórcy/właściciele powstrzymają sie od zachwalania ich na tym forum (mają od tego własne fora i dzialy FAQ , a jak nie mają to niech sobie stworzą)

Dzis systemy odgrywaja duza role w pozycjonowaniu stron internetowych, jesli to forum jest nt. pozycjonowania to dlaczegoby administratorzy systemow - osoby, ktore moga powiedziec na ich temat najwiecej maja sie nie wypowiadac? Wiele osob pewnie wlasnie z takich dyskusji jak ta dowiaduje sie o nowym systemie, mysle ze kilka tematow o tej tematyce nikomu nie zaszkodzi a moze pomoc wybrac wlasciwy narzedzie promocji i tu nie chodzi o zachwalanie tylko logiczne argumenty.

• Odpowiedzi 242
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Beerbant - wiesz ja uważam że każdemu należy dać szansę. Jedeyny system jakiego nie promowałem to był livelink, który już od początku mi się nie podobał.

Link me miał u mnie swoje 5 min - jednak coś mi w nim nie grało.

Do Linkorna natomiast podchodziłem bardzo sceptycznie. Biorąc pod uwagę to co wyprawiał na PiO Dir-Elite (no offens) oraz to jak skończyła poprzednia wersja systemu.

Przekonalo mnie jednak to, że admini szybko reagują na każdą sugestię userów. Jeśli drażni Cię mój ref w stopce napisz mi na PW a go zdejmę, ale linkorna promować nadal będę bo mam o tym systemie dobre zdanie i administruje go również osoba której udało się zdobyć moje zaufanie ;)

Mam gdzieś mojego refa, chodzi mi o to żeby wreszcie powstał system mogący skutecznie konkurować z linkorem.

Amen

Mi entuzjazm z linkme tez powoli opada... nie ukrywam, ze mialem troche wieksze nadzieje po tych "szumnych zapowiedziach". Zdaje sobie sprawe, ze powazna aktualizacja to nie takie "hop siup" ale jak sie tak co chwila przeklada ja o kolejne tygodnie, to jednak zaczyna to powoli irytowac... Jestem przekonany, ze wiele osob czekalo na aktualizacje, bo ludzie nie byli zadowoleni z tego ze dajac 22 000 linkow dostawali 5. Bo co z tego ze reszta jest "niegwarantowana"? Licza sie linki, tzn. to ile i gdzie one sa.

Przykro mi to stwierdzic, ale na razie ani linkme ani linkorn nie spelniaja moich oczekiwan. A najblizszy ich jest... linkujpro i na dzien dzisiejszy tam trzymam cale swoje zaplecze.

Nie mniej, na pewno nie skreslam zadnego z tych systemow. Bede bacznie obserwowal zmiany i gdy tylko zauwaze jakas poprawe na pewno dam jeszcze szanse wykazania sie.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

arek_inc co do aktualizacji to mylisz sie, widac ze nie sledzisz na bierząco..

aktualizacje robimy online a wiec powoli dochodza nowe rzeczy.. wczorej zmeinilismy punktacje, dokladny opis ile i za co bedzie dzis na forum linkme

zmieniamy sposob naliczania punktow, opracowalismy nowy algorytm ktory uwzglednia ilosc linkow wychodzacych (obcych) z danej strony

i wlasnie na tej podstawie oblicza rzeczywisty koszt linku na konkretnej stronie.. innymi slowy.. link kosztuje proporcjonalnie tyle ile 'mocny' przekazuje mu dana strona linkujaca..

reasumujac, sledz czesciej to co sie dzieje u nas przed zajmowaniem jakiegos stanowiska..

zreszta aktualizacja obejmowala rowniez szereg rzeczy nienamacalnych, poprawienie i optymalizacja systemu.. naprawa bledow ktore sie pojawily..

aktualizacja zakonczy sie dzis wieczor, dojda jeszcze 2 rzeczy (to juz niespodzianka.. zobaczycie za kilka godzin)

pozdr

Największy darmowy system promocji serwisów. Najbardziej zaawansowany w Polsce.

Wysoka skuteczność, rejestracja w 2 minuty.

All in One ---> Manual

234x60.gif or 234x60.gif

ludzie nie byli zadowoleni z tego ze dajac 22 000 linkow dostawali 5.
Też mnie to zawsze ciekawiło. Z tym ze nie dałem sobie zamydlić oczu tłumaczeniem adminów, ktorzy zawsze przekładali to na zawiły system punktacji wykręcając się od odpowiedzi.

Zawsze w takiej sytuacji podawany jest jeden argument: "Twoja strona jest mało wartościowa w porównaniu z innymi stronami, na których wyświetlane są twoje linki"

Wiec w takiej sytuacji powinny się również pojawiać zupełnie odwrotne przypadki. Wartościowe strony z mniejszą ilością linków a w zamian za to dostające większą ilość linków? No i niestety nie ma takich przypadków z wyjątkiem takich u których duza ilość punktów pochodzi z poleconych.

Dlaczego tak jest? Od adminów systemów wymiany linków nigdy nie otrzymacie odpowiedzi - zawsze zmienią temat na przeliczanie punków i nidy nie będą rozmiawiać na temat stosunku liości linków. Zwrócie też uwagę, że takie dane nigdy nie są w pełni podawane. Zawsze podawana jest tylko ilość punktów.

A więc podczas przystąpienia do systemu wymiany linków trzeba się oswoić z regułą (bez wzgledu na to jaką sie posiada strone) że "Twoja strona bedzie zawsze mniej wartościowa niż strony, na których wyświetlane są twoje linki"

.

arek_inc co do aktualizacji to mylisz sie, widac ze nie sledzisz na bierząco..

pozdr

Alez oczywscie sledze, caly czas. Dopiero teraz widze jednak ze sa szczegoly ile koszuje dany link; szkoda ze nie informujesz o tym na forum, ktore to odwiedzam kilka razy dziennie.

Zmiany mi sie podobaja!

Czekam na zasady punktacji. Widze ze linki wych. maja duze znaczenie (i dobrze), a co z PR? Mozesz orientacyjnie napisac? (jakis mnoznik jest?)

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

czesc

nie informowalem poniewaz nie chce robic wielkiego halo.. testujemy stad dzis punktacja bedzie sie jeszcze wiele razy zmieniala.. tylko dzis..

po co informowac , beda zaraz glosy ze zjadlo mi 10.000 punktow czy mi usunelo 6000 linkow..

Kisiel - LinkMe dziala na OVH.pl ale na komercyjnych (mamy sporo serwisow z ovh ale), darmowe konta maja poblokowane funkcje.. nic na to nie poradzimy.. trzeba napisac do administracji ovh i poprosic o odblokowanie np cURL'a

BRAD - zaraz przeliczymy.. przewaznie 10-15% userow poleconych dodaje domene.. doczytaj dokladnie.. 30 dni od daty rejestracji oznacza ze polecony user ma miec po 30 dniu od rejestracji aktywną choc jednądomene w systemie.. to zapobiega sytuacja gdy ktos rejestruje sie tylko po to aby miec punkty.. na linkme jest wszystko wytlumaczone, jesli znajdziesz chwilke to poczytaj na forum LM.. juz daje przeliczanie z PP, sprawdz czy masz punkty..

jesli nie masz to oznacza ze : albo nie minal miesiac od rejestracji poszczegolnych userow lub nie dodali oni stron..

masz aktualnie 0.. moze za slabo promujesz.. naprawde NIKT NIKOGO NIE CHCE OSZUKAC. przeciez to dla nas plus.. dlaczego mielibysmy komus nie dawac punktow , kous kto przyczynia sie do promocji naszego systemu

yavaho - nikt sie nie wykresa, nikomu nie zarzucaj oszustwa, bo jesli jest w necie jakikolwiek system ktory nie oszukuje TO WLASNIE MY, I MOWIE TO Z CALĄ ODPOWEIDZIALNOSCIA :) Jesli ktos sie czegos stara dopatrywac to swiadczy to tylko o jego osobistym podejsciu do sprawy.. pewnie tez takimi zasadami sie kieruje na codzien..

a niescislosci jakie mialy miejsce moge jedynie tlumaczyc faktem ze system ciagle sie rozwija, nabieramy doswiadczenia..

i to dzieki Wam wprowadzilismy obecną aktualke.. staramy sie aby wszyscy byli (o ile to mozliwe) zadowoleni..

gdy aktualizacj zostanie wdrozona w 100% to poinformuje Was

o aktualizacji wiedzieliscie , ale konkrety zobaczycie dzis wieczorem ew jutro do poludnia (tzn opis.. bo aktualka dzis zostanie zamknieta)

robimy tak jak nam podpowiadaliscie, teraz link kosztuje faktycznie tyle ile Wam moze dac ...

pozdrawiam

Największy darmowy system promocji serwisów. Najbardziej zaawansowany w Polsce.

Wysoka skuteczność, rejestracja w 2 minuty.

All in One ---> Manual

234x60.gif or 234x60.gif

@linkme: nie podoba mi sie to że testujecie punktację na _żywym_ organizmie... jeśli mnie pamięc nei myli to chyba 2 albo 3cia zmiana punktacji ? to kurcze piórko ile takich zmian jeszcze będzie ? własnie widze szaleństwo z punktami - ja ciebie doskonale rozumiem, że chcesz mieć wartościowe strony ale na dzień dzisiejszy LL jest lepszy - to _moja_ opinia.

testuje w tej chwili 3 rózne systemy i mam swojego faworyta. Ale zapytaj się kazdego to powie co co innego - takie życie.

kilka moich stron ma tylko i wyłącze livelinka i co tu mówić dużo - pną się sukcesywnie do góry.

"Twoja strona jest mało wartościowa w porównaniu z innymi stronami, na których wyświetlane są twoje linki"

tak to ejst tekst ktory od razu mowi mi że nalezy się zwijać z systemu :)

TO WLASNIE MY, I MOWIE TO Z CALĄ ODPOWEIDZIALNOSCIA

nie no - nigdy nie mow nigdy :) takim tekstem nie zjednasz sobie ludzi ... a juz na pewno nie przekonasz ... PiS tez mowi my jestesmy najlepsi - tylko ilu ludzi terazna oczy przejrzało co wybrali ???

edit: po przeczytaniu forum - zginęło mi kilkadziesiąt linkow ... bo system źle naliczął punkty -ttak a łyzka na to "niemożłiwe". Niemniej jednak bede testował dalej.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

A więc podczas przystąpienia do systemu wymiany linków trzeba się oswoić z regułą (bez wzgledu na to jaką sie posiada strone) że "Twoja strona bedzie zawsze mniej wartościowa niż strony, na których wyświetlane są twoje linki"

Zapoznaj się z darmowym systemem WebMachine.pl w którym sam okreslasz strony z ktorymi chcesz sie wymienic [wymiana za porozumieniem stron]. Do okreslenia wartosci strony posluzy jej tematyka, PR, BL, liczba linkow wychodzacych, wiek domeny, ostatnia kopia google i inne dane dzieki czemu mozesz okreslic swoja indywidualna wartosc strony. System nie posiada PP za pkt, czyli naprawde cala moc nalezy do uzytkownikow.

doczytaj dokladnie.. 30 dni od daty rejestracji

Napisalem, ze sadze iz conajmniej polowa ma konto u was juz od miesiaca, moze faktycznie nikt nie dodal swojej strony.

Napisalem, ze sadze iz conajmniej polowa ma konto u was juz od miesiaca, moze faktycznie nikt nie dodal swojej strony.

i mozna sadzic po tym ze jakos cos ich powstrzymuje przed dodaniem LKM do swojej stronki ??

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zapoznaj się z darmowym systemem WebMachine.pl w którym sam okreslasz strony z ktorymi chcesz sie wymienic [wymiana za porozumieniem stron].

Dobra, ja chetnie skorzystam, ale czy mozna wymienaic sie tylko z podstronami? Mam katalog https://www.pollinks.org.pl i jak widac, podstrony maja rozny (calkiem niezly) PR. Kazda strona to inna tematyka. Chcialbym wiec sie wymieniac z wieloma serwisami, ale nie tak ze link jest na wszystkich podstronach tylko na jakiejs jednej. Katalog to oczywiscie przyklad - moze byc tez serwis o JEDNYM temacie, ale tam rowniez moga byc wartosciowe podstrony i wymiana mogla by dotyczyc tylko jednej z nich. Co to daje? To samo co system wymiany - wiele linkow z roznych domen / IP (bo czy sa ta wszystkie podstrony czy tylko jedna schodzi na dalszy plan). Jest to u Ciebie mozliwe?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności