Skocz do zawartości

szukam osób które zostały poszkodowane

tomus933

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@up:

no to chyba Dorotko pomyliłaś fora...

gdyby jakimś trafem podczas wysyłania RR otrzymałby ktoś w przykładowym linku np. ten konkretny URL z forum jako przykład szkodzącego linku to już jakiś argument jest :) marny ale zawsze.

bardzo marny, bo osobiście mogę wskazać w powiadomieniach linki nawet z DMOZu :)

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/182531-przykladowe-nienaturalne-linki/

dymna.jpg

P.S

Mogę udowodnić przed sądem że te linki zaszkodziły i strona spadła w wyniku ich dodania.

W takim razie można sądzić, że jesteś lepiej zorientowany na temat szkodliwości linków niż Google.

Google do końca nie wie, które linki są szkodliwe dlatego pokazują przypadkowe z nadzieję, że kiedyś trafią.

Napisz proszę gdzie mieszkasz, będziemy chodzić do Ciebie na pielgrzymki. Pierwszy (przed Google) potrafisz udowodnić szkodliwość linku.

Wziąłeś pod uwagę inne wyszukiwarki? Czy linki szkodliwe dla Google tak samo szkodzą w Bingu, Yandexie, Seznam itp. ?

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Autor tematu sprzedawał ma PIO blasty Xrumerem, interesuje mnie czy pytał kto jest właścicielem blastwoanej domeny i to weryfikował.

Tak to jest jak dotyczę to samego siebie i własnej kasy człowiek dziwnym trafem zapomina co i jak robił.

bardzo marny, bo osobiście mogę wskazać w powiadomieniach linki nawet z DMOZu :)

Tak wiem, że były takie akcje ale ponoć się wycofali z tego akurat przypadku i powiedzieli, że to przez przypadek :D haha. Musieli jakąś ściemę przecież walnąć PR skoro wyszło, że sobie nie radzą i ich super algo wskazuje nawet DMOZa.

Jeśli faktycznie kogoś namierzyć z imienia, nazwiska i adresu, jeśli ten ktoś jest osiągalny z poziomu polskiego wymiru sprawiedliwości, jeśli tego kogoś podpuścić, i ten ktoś się odezwie w taki sposób, który powtwierdzi jego działania, to do sądu można by iść. Tylko po co?

Nikt szkody nie naprawi, kara dla typa będzie pewnie żadna, lub wręcz sprawa umorzona bo wiadomo jakie sądy są. To już lepiej wymierzyć sprawiedliwość samemu, jeśli komuś akurat na wymierzaniu sprawiedliwości zależy. Ale to tylko takie gdybanie.

Ty kolego chyba nikogo nie namierzyłeś. Ot znalazłeś post na forum i tyle. Lepszych [ nierzetelny partner ]ów widywałem, którzy online potrafią ci publicznie w twarz napluć, i jeszcze bardziej postraszyć, bo w rzeczywistości są nieosiągalni.

To tak jakbyś chciał ścigać Putina za katastrofę smoleńską. Co prawda są w naszym narodzie debile pokroju prezesa, czy wiceprezesa znanej sekty, którym wydaje się to możliwe.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

W sieci nie jesteśmy anonimowi i każdego można namierzyć. Ten zawodnik popełnił błąd i to go zdradziło.Samo postawienie go przed sąd będzie ogromnym sukcesem.

Z odpowiedzi w wątku niektórych osób wynika ,że nie przemyśleli swoich odpowiedzi. Warto zastanowić się do czego doprowadzi nas akceptacja takiego zachowania. Szczególnie ,że jesteśmy narodem gdzie zasada "oko za oko" jest często stosowana. I kto na tym skorzysta?

@MaxPan

znasz osobę co kupowała blasty możesz więc zapytać co i jak było zrobione

Samo postawienie go przed sąd będzie ogromnym sukcesem.

Jesteśmy z Tobą duchem i mocno wspieramy Twoją inicjatywę.

Opisz nam proszę, jaki przebieg będzie miała sprawa i jak się zakończy.

Osobiście Ciebie popieram, jednak zasada oko za oko jest w Polsce obca (pomyliłeś Polskę z Izraelem).

Polska to naród w 90% katolicki, więc obowiązuje zasada nadstawiania drugiego policzka.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

W sieci nie jesteśmy anonimowi i każdego można namierzyć

W PL jest to jedynie możliwe ("dowodowe" namierzenie) tylko w kilku przypadkach kiedy mamy do czynienia z terroryzmem, morderstwem (i to nie zawsze) oraz "zbieraniem haków" przez służby. We wszystkich innych przypadkach jest to na granicy niemożliwości ze względu na poziom policji i sądownictwa które to takie sprawy mają głęboko w dooopie . Ściganie zaś z powództwa cywilnego to duże koszty .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Opisz nam proszę, jaki przebieg będzie miała sprawa i jak się zakończy.

Wątpię, że opisze ;) Mamy tu już jeden taki przykład.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Tak trochę poza tematem. Jeśli chodzi o namierzanie w sieci: parę lat temu we Wrocławiu zapadł wyrok w sprawie o morderstwo, proces był poszlakowy a gość wpadł bo zaglądał na pewną stronę z miejsc gdzie przebywał. Sprawa była w TVN, znajomy był świadkiem w tej sprawie.

Dla gościa skończyło się wyrokiem skazującym, chyba 25 lat dostał. W tzw. między czasie napisał książkę na temat tego morderstwa.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Jeśli chodzi o namierzanie w sieci

Do mnie policja zwracała się kilka razy w sprawach ustalania logów na serwerze, ze dwa razy "na cito" ale to były "grubsze" sprawy, a sam z własnego doświadczenia to miałem niezłą zabawę kontaktując się z "lokalnym" ich oddziałem do zwalczania przestępczości internetowej ... Oddział był bez dostępu do internetu :D

Sprawa ogólnie się przedstawia tak - jak chcą to potrafią działać i to szybko : u kumpla na wakacjach był dzieciak (jego kuzyn) któremu sie nudziło i dla jaj wystawił na allegro swoją siostrę na sprzedaż (po południu) następnego dnia o 4 rano kumpel miał wizytę kominiarzy w domu :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności