Skocz do zawartości

szukam osób które zostały poszkodowane

tomus933

Rekomendowane odpowiedzi

@up, pewna znajoma babcia twierdzi, że ludzie wychodzą rozmawiać przez komórkę na zewnątrz, ponieważ na dworze nie płacą za rozmowę :D Dodam, że wychodzą bo na wiosce w budynku jest słaby zasięg.

Podobny mit to podsłuchiwanie przez niedziałający telefon. Jak nie ma prądu (baterii) to nie funkcjonuje on jako nadajnik i nic nie może przekazać. Chyba, że NASA go zasila z kosmosu :D

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Myślę że wszystkie zainteresowane osoby zgłosiły się. Proszę admina o zamknięcie tematu gdyż stał się czatem o namierzaniu. Tych ciekawskich zapraszam na stronę niebezpiecznik.pl do woli można poczytać i komentować.

A tu dla tych co zwątpili:

No jest karalne, ale jak powiesz, że coś zgubiłeś, to policja nic nie będzie robiła,a tak przynajmniej była szansa....

Nawet 3 szanse:

1. na narobienie "smrodu" osobie która go znalazła

2. na dostanie wpierd***l od niej (moim zdaniem słusznie)

3. na narobienie sobie kłopotów prawnych

zasilenia urządzenia sygnałem z BTS

antena=kondensator=b.krótkie działanie bez baterii :D (ale to tylko naprawdę w "poważnych" sprawach ;)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

(ale to tylko naprawdę w "poważnych" sprawach

Dlatego napisałem...

Faktem jest, że nie opłaca się tego robić dla zaginionego telefonu. Taniej będzie kupić nowy.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Telefon mozna namierzyc, owszem - ale W DANYM MOMENCIE. To co tu sie stalo, nie bylo namierzalne W DANYM MOMENCIE wiec po co o tym rozmawiac ?

A opcji "pomijajacej" telefon jest masa, np. podpiecie sie z jednego do drugiego bloku - antena kierunkowa i jazda.

Do "blasta" nie potrzeba wcale vps'ow w chinach - wystarczy marne lacze na "chwile" na "pewnej" bazie i to wszystko.

Nie da sie namierzyc takiej osoby, o ile ta osoba nie jest totalnie bezmyslna i faktycznie wie co robi(wiedza informatyczna takze, bo 99% ludzi mysli ze zmieniajac mac karty sieciowej sa niewykrywalni...)

[edit] I tak jeszcze mi sie przypomnalo - telefon NAMIERZYC mozna bez baterii, ale nie PODSLUCHIWAC ;)

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

wystarczy marne lacze na "chwile" na "pewnej" bazie i to wszystko.

Należy pamiętać, że nie tylko sprzęt jest ważny, ale w "namierzaniu" delikwenta bardzo ważną rolę odgrywa psychologia.

Nie da sie namierzyc takiej osoby,

Wszystko da się zrobić tylko jest pytanie: "czy gra jest warta świeczki". W sensie, czy to się opłaca.

Nie wiem jakich szkód musiałby ktoś narobić np. xr, aby sąd lub prokurator wydał dyspozycje do znalezienia takiej osoby.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Bardzo się cieszę z Twojej odpowiedzi jimmi.

Kozakujecie do momentu kiedy was to nie dotyczy, a później znów będzie 50 stron płaczu.

Nigdy nie korzystałem z XR, a klient dostaje od miesiąca takie linki(niestety dopiero dziś to zauważyłem...). Ja na razie tracę dziennie ok. 8 zł netto przez tego h*** - niby nie bardzo dużo, ale im więcej takich cwaniaków, tym będzie gorzej (łącznie od dziwnych spadków na frazy których anhory pojawiają się w tych postach straciłem już ponad stówę + plus marnowanie czasu na szukanie tych linków). Jak przeglądam wyniki wyszukiwania na frazy po których oberwałem to widzę, że lecą podobne linki na inne strony konkurencji i oni też lecą. Więc radzę przejrzeć swoich klientów, bo koleś się rozkręca.

Jestem po szkole telekomunikacyjnej

W takim razie pewnie słyszałeś o możliwości zasilenia urządzenia sygnałem z BTS. ;)

Zasilania? Nie, nie słyszałem. Można wywołać ale nie zasilać. Teoretycznie istnieje możliwość odbioru sygału bez prądu ale wymaga to sporej anteny i odpowiednio skonfigurowanego odbiornika. Nie zaglądam do google to chyba radio detektor. Antena miała chyba 15 metrów.

Jeśi chodzi o moją szkołę... Była telekomunikacyjna ale w tych czasach gdy czekało się na telefon stacjonarny 20 lat ;)

Gdy myślalem o możliwości namierzenia telefonu po wyjęciu baterii to pierwsza myśl- bateria podtrzymująca pamięć wewnętrzną, ustawienia, czas itd. Ale telefon musiałby być w staie czuwania a to bierze ostro prąd ponad możliwości tej baterii. Więc odpada.

Zasadniczo w temacie musiałby się wypowiedzieć elektronik a Ci są coraz bardziej spedale... no, jałowi. Ponieważ naprawa sprzętu teraz ogranicza się raczej do wymiany całych modułów i taki gość tak naprawdę może niewiele wiedzieć na temat sprzętu, który "naprawia".

Pobieżnie przeszukując sieć (nie miałem dużo czasu) nie napotkalem żadnej wiadomosci potwierdzajacej Twoją teorie. Może coś podsuniesz?

zasilenia urządzenia sygnałem z BTS

antena=kondensator=b.krótkie działanie bez baterii :D (ale to tylko naprawdę w "poważnych" sprawach ;)

Sorry ale bzdura, nie uwzględnia czasu czuwania. Bez zasilania nic nie zdziała, nie wyda sygnału zwrotnego.

[edit] I tak jeszcze mi sie przypomnalo - telefon NAMIERZYC mozna bez baterii, ale nie PODSLUCHIWAC ;)

Właśnie. Choć namierzenie telefonu bez baterii jest bardzo wątpliwe.

Panowie może koniec tej zabawy w niewykrywalność w sieci... ??

Ty tu rządzisz :) Ale nie uważam, by dyskusja była zakończona. Przynajmniej w kwestii telefonów ;) Jeśli chodzi o autora tego tematu był spalony już na początku.

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Nigdy nie korzystałem z XR, a klient dostaje od miesiąca takie linki(niestety dopiero dziś to zauważyłem...). Ja na razie tracę dziennie ok. 8 zł netto

Zaciśnij zęby i czekaj, Zniszczysz go ekonomicznie. Skoro zwracasz uwagę na przychodzące linki dopiero jak dostajesz po kieszeni to .... marnie widzę Twoją przyszłość.

Jak przeglądam wyniki wyszukiwania na frazy po których oberwałem to widzę, że lecą podobne linki na inne strony konkurencji i oni też lecą

Najwidoczniej konkurencja jest tak sprytna że nawet nie wiesz że jest Twoją konkurencją, No chyba że w topach nikogo nie ma ale to mało mozliwe ;)

Więc radzę przejrzeć swoich klientów, bo koleś się rozkręca.

hmm ... siejesz panikę. Gdyby ktoś był w stanie zniszczyć konkurencje na kilka set/tysięcy fraz był by w stanie w ten sposób wejść na konkurencyjne frazy ze swoimi kilkoma dobrze zarabiającymi stronami w topy.No chyba że Intruder testuje swój tajny projekt ....ale on to robi społecznie więc nie pożałuj tych dwóch piw dziennie na cele społeczne.

"Mogę udowodnić przed sądem że te linki zaszkodziły i strona spadła w wyniku ich dodania."

Udowodnienie poniesionych strat to nie jest żaden problem.

Problemem jest co innego, jeśli chcesz występować w postępowaniu cywilno-prawnym przeciwko komuś, to musisz znać jego dane osobowe.

Wpierw musisz ustalić co to za patafian spamuje serpy, dopiero później możesz działać.

Metod na sprawdzenie co to za delikwent wiele, ale wszystko zależy od jego cwaniactwa, jeśli jest kumaty będzie trudno, ale... czym więcej spamuje tym większe szanse że popełni błąd.

Ps. Tutaj Google akurat nie jest w ogóle potrzebne do wygrania sprawy.

Możesz nawet powołać pchłę na świadka, byleby ona była biegłym - to ich opinie będą się liczyć w postępowaniu.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

...biegłym - to ich opinie będą się liczyć w postępowaniu.

Tutaj pewnie wypowie się Beer. W kilku przypadkach wspomagałem biegłych (w innej branży) , oni tez muszą zebrać informacje. Łatwo o biegłego np. w sprawach budowlanych ale tutaj może być duży kłopot.

Żaden problem Nikonem.

Pamiętać też trzeba że zawsze można wykonać własną ekspertyzę, najlepiej przez znanego eksperta w dziedzinie SEO jak choćby Zgreda, Lexy, które siedzą w branży od dawna. Takie ekspertyzy kosztują sporo kasy.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

W PL nie ma biegłego sądowego w SEO , sądy powołują w sprawach "biegłych informatyków" którzy nie mają bladego pojęcia o SEO , sam jestem ciekaw bo w sprawie w której jestem pełnomocnikiem sąd powołał biegłego który (moim zdaniem) specjalizuje się w zupełnie innej dziedzinie informatyki i nie będzie miał bladego pojęcia o sieci internet a tym bardziej o SEO .

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności