Skocz do zawartości

szukam osób które zostały poszkodowane

tomus933

Rekomendowane odpowiedzi

odsyłam GO po nakaz sądowy, i nie dla tego że taki mam kaprys ale dla tego że takie jest prawo,

Nie jestem tego pewien, przeczytaj dokładnie to:

https://www.ictlaw.um...il-proceedings/

Krzychy przyznam że miałem już do czynienia z kancelarią pawną która chciała uzyskać informacje o danych osobowych ale jednyną informacje jaką odemnie uzyskali że takie dane otrzymają po nakazie Sadowym i nic więcej nie wskórali

Marketing internetowy dla firm

• Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Cóż, trzymajmy się hasła" kto nie dostosowuje się ten ginie"

Pamiętaj jedno - to nie ludzie tacy czy inni dyktują warunki, tylko gogle, bo cały czas o tym jest dyskusja. To nie jeden czy drugi pozycjoner wymyślił sobie, że linki szkodzą tylko google... W tej branży zawsze trzeba było kombinować, lepsi byli w topach, ale topy były poustawiane przynajmniej bardzo dobrze, co powinno akurat cieszyć panów z google, bo przecież nikt spamów nie wpychał na topy, bo było to po prostu nieopłacalne a spamów było pewnie mniej niż dzisiaj. No ale zachciało im się jeszcze więcej $ i jak widać dążą do tego żeby przeciwnicy sami się wystrzelali na wzajem i nie mogąc być pewnym jutra kupowali adwordsy.

Pozycjonowanie samo w sobie się nie zmieniło, bo dalej jest to kombinowanie. Po prostu właściciel podwórka dał wszystkim nową broń do ręki i obserwuje czy "zawodnicy" będą strzelali do niego czy do siebie nawzajem. Jak widać "wystrzelanie" konkurentów jest prostsze, bo właściciel podwórka siedzi wysoko i liczy trupy.

Masz 100% racji, dlatego "sieję panikę", że jeden z zawodników znalazł sobie kolejną broń, którą strzela do innych zawodników... Wcześniej nie musiałem bawić się bronią o której piszesz, a teraz jakiś ćwierć inteligent mnie do tego zmusił - choć patrząc na poziom tego syfu raczej nie zaszkodzę niczemu innemu niż jego planom.

jak na razie 7 stron gadania o byle czym i zero efektów... proponuje zainteresowanemu udac się do sądu, wygrac walke i za 3-4 lata wrocić z wyrokiem skazującym i pokazać "udalo się".

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Krzychy przyznam że miałem już do czynienia z kancelarią pawną która chciała uzyskać informacje o danych osobowych ale jednyną informacje jaką odemnie uzyskali że takie dane otrzymają po nakazie Sadowym i nic więcej nie wskórali

Tomek , jak wiesz wszystko zależy od "interpretacji prawnej" i jej uzasadnienia . Prawo w PL jest tak po**b***ne , że strach się bać :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zgodnie z przyjętym orzecznictwem Sądu Najwyższego opinia jest niepełna jeżeli opiera się na niewystarczającym materiale dowodowym, nie uwzględnia wszystkich możliwych wariantów dotyczących przebiegu zdarzeń, nie odpowiada na wszystkie zadane pytania. Opinia jest również niepełna jeżeli zawiera samą konkluzję (wnioski końcowe) bez wykazania na jakiej podstawie biegły do tych wniosków doszedł, bez opisu metod i sposobu przeprowadzenia danych badań.
Źródło

1. Każdy biegły w dziedzinie seo mógłby (jedynie) sporządzić wnioski na podstawie własnych doświadczeń, które przez brak znajomości algorytmu G są bardziej gdybaniami niż prawdą absolutną.

2. Sposobem na przeprowadzenie sensownego "badania" sprawdzajacego wpływ brzydkich linków na stronę byłoby zblastowanie XX domen takimi samymi linkami jak strona poszkodowana i sprawdzenie jak się będą zachowywały po takiej akcji. Nawet jeżeli wszystkie spadną nie można jednoznacznie stwierdzić, że te linki były przyczyną spadku w serpach - brak znajomości algorytmu G = brak pewności jakie działania co spowodowały.

3. Opinia wydana przez "biegłego" zatrudnionego przez stronę nie będzie miała w rozumieniu prawnym charakteru opinii biegłego.

4. Opinia wydana przez biegłego sądowego nie ma charakteru dowodu przeważającego w sprawie.

Zgodnie z wymogami z art. 284 k.p.c. opinia biegłego winna zawierać

następujące elementy : część I – opisowa : wskazanie osoby biegłego ( takŜe czy

biegły z listy sądowej, czy powołany ad hoc), specjalności, podstawy

opracowania opinii ( postanowienia sądu ) i jej zakresu ( tezy dowodowej), opis

stanu faktycznego, na podstawie którego biegły wydał opinię, opis metody i

sposobu przeprowadzenia badań (w tym ewentualnie wykorzystanych

materiałów naukowych czy uŜytej aparatury) oraz część II- wnioski opinii i ich

uzasadnienie.

Źródło

Jak widać opinia biegłego to coś więcej niż "bo ja jestem seo spec i mi się tak wydaje". Każdą opinię biegłego w dziedzinie seo stwierdzającą "tak to przez te linki z XR" można skutecznie podważyć jednym argumentem - brak znajomości algorytmu G, a przez to opinia jest niepełna ponieważ (z pewnością jeden z tych 3 argumentów będzie miał miejsce w każdej opinii biegłego seo):

- opiera się na niewystarczającym materiale dowodowym.

- nie uwzględnia wszystkich możliwych wariantów dotyczących przebiegu zdarzeń.

- zawiera samą konkluzję (wnioski końcowe) bez wykazania na jakiej podstawie biegły do tych wniosków doszedł, bez opisu metod i sposobu przeprowadzenia danych badań.

P.S.

Możesz nawet powołać pchłę na świadka, byleby ona była biegłym - to ich opinie będą się liczyć w postępowaniu.

Polskie prawo nie zna czegoś takiego jak świadek-biegły. Świadek nie może być traktowany jako biegły. Biegły jest powoływany przez sąd i strony nie mają wpływu na to kogo sąd wybierze. Mogą jedynie wnioskować o wykluczenie biegłego tak samo jak sędziego.

. Każdą opinię biegłego w dziedzinie seo stwierdzającą "tak to przez te linki z XR" można skutecznie podważyć jednym argumentem - brak znajomości algorytmu G,

Zapomniałeś o wytycznych dla webmasterów. To jest dokument na podstawie, którego można stworzyć opinię na temat szkodliwości linków. Niestety Goggle jest wiodącą wyszukiwarką i to oni ustalają zasady. Niepotrzebna jest znajomość algorytmu.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

To jest dokument na podstawie

Chyba nie można tego nazwać dokumentem , to bardziej opracowanie

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Chyba nie można tego nazwać dokumentem , to bardziej opracowanie

Nazewnictwo nie jest istotne. Istotne są wytyczne jakie Google opracowało dla swojej (wiodącej na rynku) wyszukiwarki.

To wystarczy aby biegły opracował opinię na temat szkodliwości linków.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

To wystarczy aby biegły opracował opinię na temat szkodliwości linków.

Jak sądzisz, czy lekarz jako biegły może sporządzić opinię na temat szkodliwości danego leku w stosunku do pacjenta X (który np stracił wzrok) na podstawie ulotki?

Poza tym...

Cytat z wskazówek dla webmasterów

Oto przykłady systemów wymiany linków, które mogą negatywnie wpłynąć na pozycję witryny w wynikach wyszukiwania

Nie znajdziesz we wskazówkach dla webmasterów stwierdzenia linki takie i takie wpływają negatywnie na pozycję witryny. Wszędzie jest używane przypuszczenie "mogą" a to za mało żeby stwierdzić że jakikolwiek link szkodzi.

Jak sądzisz, czy lekarz jako biegły może sporządzić opinię na temat szkodliwości danego leku w stosunku do pacjenta X (który np stracił wzrok) na podstawie ulotki?

Z doopy przykład, ale odpowiem.

Oczywiście. Na ulotce zawarty jest skład leku oraz niepożądane działanie. W połączeniu z wiedzą i doświadczeniem biegłego opinia jest wiarygodna.

Na ulotce leku także jest stwierdzenie, że lek może zaszkodzić w określonych okolicznościach.

Nikt nigdzie nie poda informacji, że coś zaszkodzi w 100%. Ponieważ jest to bardzo skuteczna broń do wyłudzania odszkodowania.

Załóżmy, że:

1. jesteś w stanie udowodnić na 100%, kto umieścił dany link,

2. dostałeś info w GWT o nienaturalnych linkach, w tym ten konkretny link,

3. zanotowałeś raptowny spadek w okresie pokrywającym się z info,

to

4. biorąc pod uwagę informację o "możliwej" szkodliwości linków,

5. powołując się na "opinie eksperta" Matta Cuttsa w kwestii nienaturalnych linków,

można byłoby pokusić się o oskarżenie o działanie na szkodę.

Ale to tylko takie moje gadanie :)

Pokuśić się zawsze można ale to tak czy inaczej leży w gestii umiejętności prawnika a sądy nie oceniają prawdy tylko dostarczone dowody ...

Pamiętać też trzeba że zawsze można wykonać własną ekspertyzę, najlepiej przez znanego eksperta w dziedzinie SEO jak choćby Zgreda

Zacznę od dlatego, tylko dlatego że jest zabawne :) Zgred? Expert? Testujący swle w październiku 2013 roku? To jest expert? Pożal się boże :)

Są eksperci w SEO (jak choćby ja)

:D Od czego jeszcze jesteś expertem? Pamiętam, że kiedyś ściągnąłem jaki ten Twój darmowy soft, ale jakoś nie przypominam sobie żebym z niego korzystał, czyli musiał być do ()(). Uważasza się za expeta SEO dlatego, że wiesz jak spiąć dwa kompy w sieć czy może Lary Page to Twój kumpel i opowiada Ci o każdych zmianach algorytmu?

Dotarł do mnie w formie dowcipu chyba Twój post z FB (nie korzystam z niego, więc nie mam 100% pewności, czy to Twój, ale domyślam się):

Cenzura na forum PiO - czyli ja temu forum już dziękuję. Wczoraj napisałem post odnosząc się do zarzutów MaxPana. Dzisiaj wchodzę i usunięty. A szczytem impertynencji popisał się moderator MaxPan, który najwidoczniej ma mi za złe że udostępniam Wam darmowe narzędzia na Facebooku. Co post pod moim adresem to wypominanie o narzędziach SEO - WoW. MaxPan, sam byś coś zrobił dobrego dla innych, zamiast na każdym kroku pisać pod moim kątem wredne uwagi.

Nie wiem co było usunięte a co zostało, ale jeżeli chodzi o te "wredne" uwagi:

Z całym szacunkiem, ale czy wiesz w jaki sposób, czym, z jakie lokalizacji te linki zostali tam zmieszczone czy będziesz powoływać podwykonawców?

Jedna sprawa pisywać proste programiki za lajki na FB, a inna sprawa wiedzieć jak to (co jest przymiotem dyskusji zostało zrobione), a to ze słyszałeś ze jest jakiś tam xr, to Tobie wiele nie pomoże w "ekspertyzie"

To nie widzę tutaj żadnych "wrednych" uwag tylko czystą prawdę, która trochę sprowadza Cię na ziemię, bo chyba za bardzo wziąłeś sobie do serca treść jednego z utworów zespołu Paktofonika.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Nie ma specjalisty ani eksperta w SEO ponieważ nie ma takiej specjalności ani certyfikatu od Google, którym można by chociażby podetrzeć gębę w sądzie. Możńa powołać biegłego w SEO ale będzie to na 99% biegły informatykktóremu wydaje się, że coś wie.

Wytyczne Google można wydrukować i notarialnie potwierdzić na dany dzień, że takowe obowiazywały - ale nie są albo raczej nigdy nie będą jakimkolwiek dokumentem dla sądu bo nie mają takich znamion aby były ... natomiast można na ich podstawie wytworzyć stosowną opinię i to tylko kwestia sądu czy wexmie jąpod uwagę czy nie.

Każdą opinię biegłego, który stworzy coś w SEO będzie można podważyć: moją, blake'a czy kogokolwiek innego ...

NIgdy nie uważałem się za eksperta i nadal twierdzę, że jestem hobbystą amatorem, i tu do blejkusia - jeśli ktoś ma chęć uważać inaczej to miast wyśmiewać spójrz w lustro i wypij :P chociażby moje zdrowie - może lustro nie pęknie :P :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności