Skocz do zawartości

Jak długo teraz czekacie na pierwsze wyniki?

cinek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tyle że jeszcze rok temu, kiedy wp-katy miały moc to wystarczyło zapodać teksty do jakiejś mocnej grupy no i wjechać dość wysoko. Było to stosunkowo łatwe ... no i to się skończyło.

Serwis komputerowy o oprogramowaniu programy-komputerowe.net.pl - serwis internetowy o komputerach,
sprzęcie komputerowym komputery-sieci.pl - systemy operacyjne programy-gry.pl

Ja z precli też nie korzystałem. Był moment, że zachłysnąłem się wp-katami. Zwłaszcza, że było łatwo, miło i przyjemnie - no i efekt był w miarę szybko widoczny. Ale się skończyło ...

Serwis komputerowy o oprogramowaniu programy-komputerowe.net.pl - serwis internetowy o komputerach,

Na mało konkurencyjne frazy zdarza się być po 2 - 3 dniach w TOP3 lub przynajmniej TOP10. Bez linkowania z zewnątrz (oprócz G+), za to z mapą strony i dobrą, unikalną treścią.

Interesujesz się turystyką? Jestem pasjonatem regionalnych wypraw rowerowych, pieszych i wodnych - głównie z zachodniej Polski. Opisuję szlaki turystyczne - oficjalne i nieoficjalne - zapraszam :) : https://turystyka.e-mucha.info/szlaki-turystyczne/

Zgadza się. Był okres, że mocną grupą wp-katów można było wysoko i szybko wprowadzić do Serpów stronę na różna frazy. Być może nie były to frazy bardzo konkurencyjne ...

im szybciej wejdzie tym krócej tam będzie !

Dobra bajka na święta :)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Nie znam trudności frazy, ale im szybciej wejdzie tym krócej tam będzie !

Tak może się stać, ale nie jest to regułą. Często bywa, że trochę poskacze i stabilizuje się w TOP3.

I to bez linków z zewnątrz ;-) - nadal mówię o łatwych frazach.

Interesujesz się turystyką? Jestem pasjonatem regionalnych wypraw rowerowych, pieszych i wodnych - głównie z zachodniej Polski. Opisuję szlaki turystyczne - oficjalne i nieoficjalne - zapraszam :) : https://turystyka.e-mucha.info/szlaki-turystyczne/

Nie znam trudności frazy, ale im szybciej wejdzie tym krócej tam będzie !

Tak może się stać, ale nie jest to regułą. Często bywa, że trochę poskacze i stabilizuje się w TOP3.

I to bez linków z zewnątrz ;-) - nadal mówię o łatwych frazach.

Jeszcze się z takim trwałym ustabilizowaniem nie spotkałem. Kiedyś miałem rzeczywiście sytuację, że strona po małym pozycjonowaniu (na łatwą frazę) stała w TOP10 przez kilka miesięcy, ale potem wypadła. Czy rzeczywiście jest możliwość ustawienia bez linków w TOP3? Mam wątpliwości. Ale może tak jest.

Jeszcze się z takim trwałym ustabilizowaniem nie spotkałem. Kiedyś miałem rzeczywiście sytuację, że strona po małym pozycjonowaniu (na łatwą frazę) stała w TOP10 przez kilka miesięcy, ale potem wypadła. Czy rzeczywiście jest możliwość ustawienia bez linków w TOP3? Mam wątpliwości. Ale może tak jest.

Zależy jak zdefiniujesz stabilną pozycję. Nigdy nie możesz być pewien, i nie można uniknąć wahań w wyniku pracy zwierzątek. Myślę, że kilka miesięcy na jednej pozycji (+/-) można uznać chyba za stabilizację.

Sama strona (domena) jest podlinkowana, jednak nie ma linków z zewnątrz do danej podstrony, linkowanie wewnętrzne owszem jest. Mnie się udało przebić z kilkoma stronami na parę prostych fraz.

Wydaje mi się to logiczne, gdy nie ma poważnej konkurencji lub serwuje się dobrą i użyteczną treść zgodną z zapytaniem.

Mam wrażenie, że jeszcze pół roku temu łatwiej było wejść do TOP10 no i łatwiej też się utrzymać. Teraz to wymaga dużo większej pracy.

Niestety nie ma lekko. Z każdym półroczem jest trudniej coś powalczyć i trzeba mieć tego świadomość, że łatwiej raczej nie będzie. Kilka lat temu wystarczyło dodać stronę do byle jakich katalogów, odpalić kilka blastów Scrapeboxem i wszystko było OK. Teraz jak jest, każdy wie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności