Skocz do zawartości

Doskonały przykład marketingu wirusowego w praktyce

twintip

Rekomendowane odpowiedzi

Van Damme'a z Volvo już wszyscy znamy, natomiast można podziwiać jak kreatywnie da się wypromować swoją markę dzięki parodii reklamy innych przy użyciu social media :) [ szczególnie ostatnia grafika bardzo "na czasie" :D]

https://socialpress.pl/2013/12/ja-vam-damm-szpagat-9-najlepszych-parodii-reklamy-volvo/#

Zapraszam do skorzystania z darmowej reklamy w Internecie i dodawania ogłoszeń biznesowych w portalu biznesowym solidnypartner.eu

Zgadzam się, dlatego warto wyszukiwać w youtube pewne nowości. Przykładowo Ylwis-Fox, poznałem, gdy miał jedynie kilkaset tysięcy wyświetleń i już czułem, że będzie to hit. Teraz trochę żałuję, że tego nie wykorzystałem, ponieważ nie miałem wtenczas wolnego. :nie_powiem:

tylko pamiętajcie, że reklama Volvo odniusła sukces dzięki osobie Vandama... to on jest wirusem...

gdyby to był ktos iny to reklama volvo byłaby tylko reklamą volvo, nic więcej

Chuck Norris

Steven Seagal

Czemu nie?:)

No myślę, że pierwsze skojarzenie jak byś miał zatrudnić kogoś do takiej reklamy to byłby właśnie Chuck Norris ze względu na te żarty sprzed kilku lat które nadal pozostały w głowach ludzi, ale widocznie Volvo chciało skorzystać z tego samego schematu ale podmienić powielanego wszędzie bohatera, ale tak jak mówi Foxen to mógłby być każdy kojarzony ze sztukami walki. Aż szkoda, że Bruce'a Lee'a już nie ma :(

Zapraszam do skorzystania z darmowej reklamy w Internecie i dodawania ogłoszeń biznesowych w portalu biznesowym solidnypartner.eu

z całą drużyną A nie kojarze ale z B. A. Baracusem Snickers dał kilka https://www.youtube.c...commercial&sm=3 :) A Linde ostatnio widziałem reklamującego jakieś witaminy dla ludzi w "średnim wieku" więc chyba mają na niego inny pomysł :D

• 4 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności